Last news in Fakti

17 Април, 2024 10:21 2 365 2

Лихтенщайн ще плаща всяка година огромна сума, за да е част от МВФ

  • лихтенщайн-
  • мвф-
  • кандидатура-
  • членство

Кандидатурата беше одобрена от правителството на княжеството

Лихтенщайн ще плаща всяка година огромна сума, за да е част от МВФ - 1

Правителството на Лихтенщайн одобри кандидатурата на княжеството за членство в Международния валутен фонд (МВФ), отбелязвайки, че страната е изпълнила всички необходими изисквания.

Както посочи правителството, изпълнителният съвет и бордът на управителите на МВФ през март-април с мнозинство гласове одобриха влизането на княжеството в международната организация. „По този начин МВФ, който в момента включва 190 държави, от своя страна е изпълнил всички задължения за присъединяването на Лихтенщайн“, се казва в комюникето.

Той също така отбелязва, че административните разходи за членството на княжеството в МВФ ще възлизат на приблизително 500 000 швейцарски франка годишно (547 000 USD). Участието в тази организация обаче ще позволи на Лихтенщайн "в случай на голямо природно бедствие или икономическа криза" да получи достъп до финансови ресурси и също ще помогне за „укрепване на репутацията“ на държави като надеждна платформа за правене на бизнес.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    11 0 Отговор
    Тия държат кинтите на половината свет, некви таксички им дреме на ценните книжа!
  • 2 И тези фалираха

    3 0 Отговор
    Наредиха се на опашката с просяците за парички от МВФ! Дано станат така добре като нас , горд член на МВФ!