Last news in Fakti

24 Март, 2014 17:37 1 170 0

Софийска вода прехвърли "топката" към ДКЕВР

  • софийска вода-
  • прехвърли-
  • "топката"-
  • дкевр

От дружеството припомниха, че преди са ги глобявали за липсата на лихви, а сега ги санкционират за налагането им

Стриктно спазваме изискванията на Наредба №4 за условията и реда за присъединяване на потребителите и за ползване на ВиК услуги , твърдят от “Софийска вода“  АД във връзка с полученото днес определение на Комисията за защита на конкуренцията. КЗК обвинява "Софийска вода" за извършена злоупотереба с господстващо положение във връзка с начисляване на лихва за забава върху служебно начислени задължения за използвани ВиК услуги.

Общите условия на дружеството са изготвени в съответствие с посочения нормативен акт и са одобрени от компетентния орган – Държавната комисия за енергийно и водно регулиране, уточниха от Софийска вода.

Дружеството прилага разпоредбите на посочените документи точно и в съответствие с техните разпоредби, включително и по отношение начисляването на лихви за забава при просрочие на плащания от страна на потребителите. В допълнение и конкретно по разглеждания въпрос, бихме искали да отбележим, че в миналото дружеството е санкционирано от органите на Националната агенция по приходите именно заради неначисляването на лихви за забава върху просрочени сметки, независимo дали същите са формирани по прогнозно потребление или при изравнителен отчет, съобщиха от Софийска вода.

След получаването на Определение на КЗК, дружеството в посочения от Комисията 30-дневен срок ще се запознае с мотивите, изложени в него и ще предприеме последващи процедурни действия, съгласно предвиденото в закона.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА