Last news in Fakti

24 Април, 2014 12:27 917 0

Турция иска от „Газпром“ отстъпка за газа

  • газпром-
  • турция-
  • газ

Междувременно стана известно, че Кремъл е поискал от Украйна да плати $11,388 млрд. долара за газови доставки по клаузата take-or-pay през 2013 г.

Турция иска от „Газпром“ отстъпка за газа - 1
Снимка: АП/БТА

Турция е готова да купи от Русия допълнително 3 млрд. куб. м. газ до края на 2015 г., ако двете страни се договорят за намаляване на цените, заяви пред Ройтерс енергийният министър Танер Йълдъз.

Искането е било представено по време на разговорите в Анкара с делегация на руския енергиен монополист. В понеделник Танер Йълдъз посочи, че Турция иска да се увеличи капацитета на газопровода по дъното на Черно море - „Син поток“, от сегашните 16 млрд. куб. м. до 19 млрд. куб. м. Той намекна, че Анкаар е готова да обсъди преминаването на „Южен поток“ през нейна територия, ако това бъде поискано от Кремъл.

Междувременно стана известно, че „Газпром“ е поискал от Украйна да плати $11,388 млрд. долара за газови доставки по клаузата take-or-pay през 2013 г.

Според условията на договора „Нафтогаз“ е трябвало да получи 41,6 млрд. куб. м., но реално е използвала 12,9 млрд. куб. м.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА