Last news in Fakti

24 Април, 2014 13:17 1 107 0

Стойнев и Йотингер договориха нова среща

  • ерп-
  • южен поток

На друга техническа среща ще се обсъжда проблемът с лицензите на ЕРП-тата

Енергийният министър Драгомир Стойнев и комисарят по енергетиката Гюнтер Йотингер са разговаряли тази сутрин в Брюксел и са се разбрали за нова среща в следващите седмици. От кабинета на Йотингер уточниха, че тя при всички случаи трябва да се проведе преди българският парламент да гласува на второ четене промените в Закона за енергетиката, които изключват части от газопровода "Южен поток" от обхвата на 3-тия енергиен пакет, съобщава БНР.

Темата е била след основните в разговора на Йотингер и Стойнев, като обсъждането й продължава на техническа среща между експерти от България и Европейската комисия, съобщи говорителката на Гюнтер Йотингер Сабине Бергер. На друга техническа среща ще се обсъжда проблемът с лицензите на ЕРП-тата – тема, също присъствала в разговора на енергийния министър с еврокомисаря.

Йотингер не даде изявление след срещата. Очаква се Драгомир Стойнев да представи резултатите от нея по-късно днес.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА