Last news in Fakti

4 Юли, 2014 12:51 22 707 15

Бареков превзема TV7 с охранители /Обновена/

  • бареков-
  • превзема-
  • tv7-
  • охранители

Ръководството на TV7 се представлява от синдик, а не от служители на ББЦ, коментира лидерът на партията

Бареков превзема TV7 с охранители /Обновена/ - 1
Снимка: БТА

Лидерът на "България без цензура" (ББЦ) Николай Бареков се опита да превземе със сила TV7, оплакаха се от телевизията. В изявление на ръководството на TV7 и NEWS7, разпространено късно снощи, се твърди:

„Днес, 3 юли в 17:10 минути в офисите на TV7 нахлуха дузина татуирани охранители заедно с назначен временен синдик.

Това действие е продължение на рейдърската кампания от страна на "Ноу фрейм медия България" ЕАД, която от броени дни е собственост на Николай Бареков и неговото искане за обявяване на ТV7 и BBT в несъстоятелност.

Обезпечителната заповед с дата на издаване 3 юли 2014 г. указва на временния синдик "да извърши преценка на необходимостта от охрана на имуществото на длъжника (ТV7 ЕАД ) и да изготви доклад в тази посока, за което да уведоми съда".
В разрез с указанието на Софийския градски съд (СГС) още в рамките на днешния ден, синдикът дойде, придружен, в нарушение на указанията на съда, от охранители, които се настаниха на етаж, нает от Балкан Българска Телевизия.

Тези действия са демонстративно и грубо нарушение на предписанията на обезпечителната заповед.
TV7 ЕАД ще сезира съда по надлежния ред за това нарушение. Едновременно с охранителите в студиата и офисите нахлуха и служители, обслужващи политическия офис на "България без цензура". Те не се съобразиха с искането на адвокатите на TV7 да напуснат незабавно офисите.

Ръководството на TV7 ЕАД изразява възмущението си от нарушаването на указанията на СГС и от неправомерните действия на охранителите и служителите на "България без цензура".

Днес от ББЦ излязоха със съобщение до медиите, в което лидера на партията Николай Бареков, съобщава, че ръководството на TV7 се представлява от синдик, а не от служители на ББЦ.

„Старият мениджмънт на TV7 дублира гнусните атаки срещу политическа партия „България без цензура“ от нашите политически опоненти. Управлението на телевизията се държи сякаш адвокатства на ГЕРБ и ДПС. ББЦ няма как да влезе и никога не е влизала в тази телевизия. Нито един служител от офисите на партията не участва в новото ръководство на телевизията, което се представлява от синдик“, съобщават от ББЦ.

„Синдикът е вътре, защото компанията „Ноу фрейм медия България“ ЕАД заведе иск заедно с още няколко компании, на които телевизията дължи многомилионни суми от години. Единствената връзка с Николай Бареков е, че „Ноу фрейм медия България“ ЕАД реализира за TV7 неговото предаване „България без цензура“ за сезон октомври 2013.“, пиве в съобщението.

„С днешна дата сумите, които телевизията дължи на тази компания, са около 5 милиона лева. За жалост вместо да плати, г-жа Тошева и TV7 станаха страна в политическия процес и сипят гнусни атаки срещу мен и самата партия“, заяви председателят на ББЦ.

Николай Бареков изрази тревогата си за стотиците уволнени от TV7 служители, както и за тези, които смятат да напуснат, отвратени от отношението към един от създателите й.

„Надявам се синдикът да спре финансовите машинации и подмяната на договори, за които знам, че са извършвани през последните седмици в деловодството и в кабинета на изпълнителния директор на телевизията“, каза Бареков.

Според него, дълговете на медията, са достигнали стотици милиони лева.

От телевизията отново днес разпространиха съобщение, в което се казва, че синдикът не наблюдава отстрани, а сключва договори с охранителна фирма. Ето и пълният текст:


"Временният синдик Велков, заедно с охранители в компанията на партийни функционери от „България без цензура“, начело с Христо Цирков от контролния съвет на партия нахлу в ТВ7
Ръководството на ТВ 7 ЕАД и ББТ ЕАД се обърна към колеги и партньори

Уважаеми колеги, партньори и приятели,
Вчера, 3.07.2014 г., в късния следобед, като резултат от  поисканото от „Ноу фрейм медия  България“ ЕАД производство по несъстоятелност, бе назначен временен синдик на ТВ7 ЕАД.
Той е бургаският адвокат Панайот Велков.
Правомощията на временния синдик се изчерпват до наблюдаване дейността на дружеството и преценка дали са необходими мерки за съхраняване имуществото на телевизията.
Временният синдик е длъжен да работи под контрола на съда и да спазва съдебните указания.
Неговите действия се обжалват пред съда.
Временният синдик няма право да сключва договори от името на телевизията, както и няма работодателска власт.
Временният синдик Велков декларира, че няма да възпрепятства нормалния производствен процес на телевизията.
Това го задължава и закона.
Действията му до тук не показват, че спазването на закона му е приоритет.
В разрез с разпоредбите на съда, да наблюдава дейността на дружеството, да изготви доклад за необходимостта от охрана на имуществото на телевизията  и да го представи пред съда, той побърза да сключи  договор с охранителната фирма „Делта гард“.
Временният синдик Велков, заедно с охранителите и в компанията на партийни функционери от „България без цензура“, начело с Цирков от контролния съвет на партия нахлу в  помещенията на ТВ7 ЕАД.
Без съдебна санкция разположи охранители в помещения на ББТ ЕАД, за която няма издадена обезпечителна заповед.
Независимо от агресивните и арогантни действия на временния синдик, очевидно целящи сплашване и нарушаването на нормалния работен ритъм на телевизиите, ви призовавам:
Кураж, колеги!
Нека продължим да работим професионално!
Трябва да удържим на натиска! Това не е лесно, но е необходимо.
Не забравяйте – най-тъмно е преди да изгрее зората!"

Вечерта от телевизиите  ТВ7 ЕАД и ББТ ЕАД внесоха искова молба за откриване на производство по несъстоятелност на „Ноу фрейм медия България” ЕАД.Искането е във връзка с неизплатени задължения на фирмата към двете телевизии.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Николай Николов

    11 0 Отговор
    Само на мене ли ми се струва или походката на този циганин е като на йордек!
  • 2 Стоил Лазаров

    13 0 Отговор
    Виж го какъв напърчен п..рунгел е, перача гнусен.
  • 3 Георги Алексиев

    11 0 Отговор
    БАТЕ ЗАБРАВИ И ТОИ КАТО СЕ ПРАВЕШЕ НА ШУТ В РЕСТОРАНТИТЕ ЗА ЖЪЛТИ СТОТИНКИ ЗАБРАВИ КАКЪВ ЖИВОТ ЖИВЕЕШЕ А СЕГА Е МИЛИОНЕР
  • 4 comment

    7 0 Отговор
    Подобен цирк сме гледали вече толкова много пъти. Как не им писна?
  • 5 Дедо Пене

    8 0 Отговор
    Въпросът е кой има интерес от тия циркове и кой ги плаща.
  • 6 Vasik Atanasova

    10 0 Отговор
    ХОДИ КАТО РОБОТ
    НА ВИСОКО АКЪЛ НЕ ВИРЕЙ
  • 7 ludfen

    10 0 Отговор
    Придворен шут! Това е този Дудука!
  • 8 Stone Kold

    6 2 Отговор
    този практикува прийомите на господаря си тиква....той играе както му каже тиквеника те са партия..как може да има гласували за тоя???не не е луд много е ал4ен самонадеян и ще ви краде
  • 9 Veselin Spasov

    6 0 Отговор
    Толкова много неща искам да кажа но наистина нямам думи.
    България ще се оправи ако стане министър Кубрат Пулев той е истински Българин родолюбец и не би ни продал.
  • 10 georgi genchev

    5 0 Отговор
    Harodyt si e vinoven,absoliutno za vsichko......
  • 11 Бхд БхД

    6 0 Отговор
    Няма ли кой да му бие един хубав шамар на тоя ...
  • 12 Toni Bonboni

    6 0 Отговор
    Никой не е гласувал за тоя. Купи си колкото можа гласове от циганските махали.
  • 13 дими колев

    5 0 Отговор
    муци праиш ли дудуци???
  • 14 Мая Спасова

    4 0 Отговор
    Няма ли най-сетне прокуратурата да попита Дудука откъде ги вади тия милиони и как от чалгар стана депесар (с Делян Пеевски) а сега и без цензура иска да е. Да ама народа знае как да ги цензурира такива като него. Смешник и шут, поднасяше букети , а после плю по Бойко Борисов. Самозабрави се и някой ( съд или прокуратура) трябва да го приземят, преди да е отлетял като Пеевски към Европарламента.
  • 15 Бхд БхД

    4 0 Отговор
    То в парламента няма кой да хвалиш но чак пък такива келеши да се правят на всемогъщи е крайно.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове