Last news in Fakti

10 Юли, 2014 15:56 1 592 8

Николай Бареков: ГЕРБ и ДПС отварят над 5 млрд. лева дупка в бюджета, за да върнат Борисов на власт

  • николай бареков-
  • ббц-
  • герб-
  • дпс-
  • дупка в бюджета-
  • 5 млрд.-
  • бойко борисов-
  • ктб

Борисов и Местан ще използват КТБ за плана си, твърди лидерът на ББЦ

ГЕРБ и ДПС се опитват по изкуствен начин да фалират държавата, за да се върне Борисов отново на власт. Това обяви лидерът на „България без цензура“ и евродепутат Николай Бареков в парламента. „Сделката между ГЕРБ и ДПС е да се актуализира бюджетът. Днес се очаква да излезе докладът за КТБ. Борисов и ДПС са добре информирани, че дупката в банката е около 5 млрд. лева.

Има няколко опции тези пари да бъдат покрити, но Борисов настоява за актуализация на бюджета. Заедно с актуализацията на бюджета на Здравната каса, която е 300 млн., излиза, че дупката тази година в бюджета на държавата ще надхвърли 5 млрд. лв.“, обясни Бареков. За да не нарушим критериите от Маастрихт за 3% дефицит, което означава, че можем да си позволим да изхарчим 2,2 млрд. лева. Той посочи, че вече сме стигнали тази цифра с последните еквилибристики.

„Ако сега се актуализира държавният бюджет, отиваме на дефицит, съизмерим с този на Франция и Германия – 5-6%. Няма кой да търпи такава държава в Европейския съюз“, категоричен е евродепутатът. Той разкри и плана, който кроят Борисов и Местан – ДПС ще каже „Провалихме се, фалирахме държавата с Орешарски - ето Борисов може да пази финансова дисциплина, дайте да заложим на него да спасява държавата“ и хората да гласуват за Борисов през октомври като за спасител.

„На фона на тази договорка и на пълната безпомощност и нокдаун, в който е изпаднала БСП, „България без цензура“ е единствената опозиция на трите партии. На практика всички се страхуват от нас, защото им объркахме сметките“, коментира Бареков. Той обясни, че ако ББЦ има първи резултат на вота през октомври и бъде подкрепен за министър-председател от другите партии, без ДПС, е готов да раздели управленската отговорност - половината министри да са на ББЦ, другата половина - на втория. Към всички, без ДПС и „Атака“, протягам ръце. Казвам 50 на 50, дебатирате първо моята кандидатура за премиер и започваме реформи, каза лидерът на "България без цензура".

Борисов и Местан ще използват КТБ за плана си, изтъкна Бареков. Той призова управителят на БНБ Иван Искров да излезе и да потвърди или отрече информацията за дупката от 5 млрд. в банката, но и да предложи план за изход. Като стане ясно колко пари липсват, Искров веднага да сигнализира Цацаров и прокуратурата да започне проверка, призова евродепутатът. Той изрази притеснение от това, че Цветан Василев цял месец го няма в България, за да даде обяснение, а в тази банка има пари на много разумни и нормални хора, както и на структуроопределящи фирми. „Трябва ли те да платят цената? Банката да фалира, а не да става държавна. Влоговете до 200 000 лв. така или иначе са гарантирани“, е мнението на Бареков.

Предстои съдебно дело между мен и Борисов през септември, което води срещу мен заради твърденията ми, че е участвал в заговори и подготовка на 150 убийства, каза Бареков и обяви, че разполага с документи, уличаващи Борисов в престъпления, които е вършил, докато е бил сътрудник на една от службите. Това е било във времето преди да стане главен секретар на МВР. "Коя е службата? Питайте Бриго Аспарухов, Кирчо Киров и Димо Гяуров", посъветва евродепутатът.

Той допълни, че като става главен секретар, Борисов започва да замита следите си. По думите му, в МВР има данни, че самият Борисов е участвал в подготовка и заговора на убийства на ключови бизнесмени по време на българския преход, единият от които беше убит през март 2003 година. Още преди дни Бареков запита лидера на ГЕРБ дали той се е ползвал с прякора Мазника в системата на службите за сигурност, припомнят от пресцентъра на ББЦ.

Независимите народни представители Светлин Танчев и Румен Йончев ще инициират следващата седмица изслушване на премиера за приоритетите на страната през следващото председателство на ЕС. Според чл. 122 от Правилника на Народното събрание, евродепутатите също имат право да участват в заседанията на националния парламент, когато се обсъжда този документ, разясни Йончев. Подобен доклад не е бил изнасян в изминалите 6 месеца. И за нас е много важно да се състои преди оставката на правителството, защото тези приоритети, които бъдат заложени, ще бъдат в графика за работата на служебното правителство, което ще трябва да ги отстоява в работата си с ЕС. Докладът ще даде възможност на Николай Бареков да говори от парламентарната трибуна. „За да говори Бареков, трябва да дойде Орешарски, дотам се е докарала държавата", коментира лидерът на ББЦ, който даде изявлението си на трибунка в НС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лелеле Лелеле

    4 0 Отговор
    Този мишок само мен ли ме влудява? Абе, Бареков...нали и ти искаш предсрочни избори за да се опиташ и ти да се наредиш да прилапаш нещо!?!?!

    Коментиран от #4

  • 2 Бате Цецо

    3 0 Отговор
    Бареков е новият шут в политиката. Основен негов похват е хвърлянето на кьорфишеци (лъжи) в медиите.

    Коментиран от #8

  • 3 Сени Хуертас

    3 0 Отговор
    Толкоз им е акъла - за това го правят!
  • 4 Сульо

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Лелеле Лелеле":

    На мен ми се изключва компютъра когато Бюрековото лице се появи.
  • 5 Nina Richi

    1 3 Отговор
    Това е ужасно! Този път наистина ГЕРБ ще фалират държавата. А пък от финансовата им дисциплина пострадаха повечето българи.
  • 6 Gogo Arapovski

    1 2 Отговор
    ако ги избереме-сигурно ще стане. Затова на 5 октомври-гласуваме за новото-за ББЦ.
  • 7 Ясен Ефтимов

    1 3 Отговор
    Все повече се убеждавам, че може би наистина трябва да се гласува за България без цензура, защото всички други са омазани до ушите!
  • 8 Лелеле Лелеле

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Бате Цецо":

    Тъпото е, че част от народа му се връзва...жалка работа
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове