Last news in Fakti

25 Юли, 2014 16:20 12 056 17

Бареков дава информация в четвъртък за връзките с ДС на фигури в ГЕРБ и ДПС

  • бареков-
  • информация-
  • връзките-
  • дс-
  • фигури-
  • герб-
  • дпс

Който гласува за Борисов, ще получи Доган

Още следващата седмица българският народ ще разбере, че ако гласува за Бойко Борисов, ще получи Ахмед Доган и ДПС. Това каза лидерът на „България без цензура“ и зам.-председател на ЕКР в Европарламента Николай Бареков в интервю за предаването "12+3" по БНР.

„Генезисът на връзките между Борисов и ДПС е много далеч в миналото. Ние сме си мислели, че връзките са от 2001 г., когато Доган направи Борисов генерал, но се оказва, че те са много по-стари, а през 2001 г. минават на друго ниво. Тогава започват да манипулират политическата действителност, икономическата ситуация в страната и да раздават присъди“, обясни Бареков.

Той призова да бъдат отворени досиетата на Държавна сигурност. „Сигурен съм, че там е написана една история, която продължава в КТБ. ГЕРБ и ДПС са олигархичен проект на структури, свързани с ДС. Едната партия създаде бизнесмени като Илия Павлов и Цветан Василев, другата наду балона на КТБ до 10 милиарда, след което заедно спукаха този балон“, посочи лидерът на ББЦ.

Той съобщи, че във вторник ще бъде в Народното събрание, когато ще се сключи срамната сделка между ДПС и ГЕРБ за актуализация на бюджета, а в сряда или четвъртък ще даде информация пред медиите за връзките на ключови фигури от ГЕРБ и ДПС със структурите на Държавна сигурност, с криминални групировки и с порочни практики за създаване и отнемане на бизнеси.

„От самото начало казах, че Борисов е продукт на СИК и Държавна сигурност. Сега имам документи, които ще извадя, ще ги видите и ще разберете, че е така. Вижте политическите факти - ДПС и ГЕРБ разиграват цирк в парламента, а Плевнелиев обслужва в момента интересите на тези две партии. Ако се направи актуализация на бюджета от нелегитимно правителство, цената ще я плаща българския народ и ние като данъкоплатци“, предупреди лидерът на ББЦ.

Бареков призова президента Плевнелиев да не се вслушва в съвети на триото Първанов, Борисов, Местан за увеличаване на правомощията на служебния кабинет, който да може да тегли заеми без санкцията на Народното събрание. „Призовавам Плевнелиев да не вкарва държавата в авантюра. Това, което предлагат ДПС и ГЕРБ като актуализация на бюджета и като заем, вкарва България в капан. Ще имаме бюджетен дефицит, по-голям от този на Франция и Германия, които са с работеща икономика за разлика от нас. България ще бъде поставена на ръба да бъде изключена от ЕС“, предупреди лидерът на ББЦ.

Според него с номинацията на Кристалина Георгиева за еврокомисар е лъснала сделката между ДПС и ГЕРБ. „Номинацията трябваше да стане пред Плевнелиев в присъствието на най-голямата извънпарламентарна партия пред с партия, която е и участничка в ЕП“, категоричен бе Бареков. По думите му всяка кандидатура за еврокомисар, издигната от ДПС и ГЕРБ ще бъде плод на лош сценарий и няма да се ползва с доверието на българското общество. „Кристалина Георгиева е номинация на ДПС, защо да я подкрепям? Аз не искам да подкрепям ДПС“, категоричен бе лидерът на ББЦ.

По повод обвиненията, че иска връщане на монархията и Народната република, Бареков уточни, че е поискал да има референдум в България по въпросите за монархията, ако този въпрос стои пред обществото. „Не може политици в България да издават присъди или да определят какъв строй ще има в държавата“, категоричен бе той. Що се отнася до „Народна“ в официалното наименование на България, Бареков подчерта, че по света има държави с „Народна“ в името и в институциите си, без да са комунистически. „От кога българският народ стана лоша дума?“, попита лидерът на ББЦ. „Българските политици са длъжници на българския народ, те ограбиха народа, никой не говори за народа. Затова думата „народ“ трябва да съществува и в Народната банка, и в името на държавата, и в много други наименования“, отсече Бареков

„Аз съм единственият политик на политическата сцена в момента, който не е бил във властта и не е ограбвал българския народ. Всички медии и всички политици да са срещу мен, защото не съм марионетка на никого“, категоричен бе лидерът на ББЦ. „Ако бях марионетка на някого – на Пеевски, на Цветан Василев или на Борисов, нямаше всички да са против мен. Медиите на Пеевски, които са и на ДПС, ме съсипват от няколко дена, обясни Бареков. „Искам само едно просто, но фундаментално нещо – да разваля това статукво. Аз не вярвам в национален консенсус между вълци и овце. Аз не вярвам, че мога да седна на една маса и да говоря за национални интереси с Лютви Местан, с неговия шеф – господаря Ахмед Доган и Бойко Борисов. Просто защото са престъпници. Аз не съм убивал хора, не съм ограбвал хора, не съм крал от бюджета. Василев финансираше може би всички партии в България - и РЗС, и после партия с Тодор Великов и отцепници от РЗС“, посочи още лидерът на ББЦ.

Той съобщи, че „България без цензура“ има 50 хиляди членове и е създадена отдолу, по структури. „Една партия може да съществува само, ако има кауза и силен лидер. Ако хората не ми вярваха, нямаше да взема 11% на изборите, 250 хиляди български избиратели гласуваха за ББЦ“, обясни лидерът на партията.

Решението на ВМРО да излезе от коалицията с ББЦ и да се коалира с НФСБ Бареков определи като авантюра. Според последните проучвания НФСБ има три пъти по-ниска подкрепа от ББЦ. „Какъв патриотичен блок ще правят с 2% одобрение“, попита лидерът на ББЦ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Поля Димитрова

    3 5 Отговор
    Така излиза, че Гласуваш за ББ и получаваш Доган
  • 2 Мечо Пух

    3 0 Отговор
    ДС е в основата на всичко. Ненапразно след прегръдката м/у Борисов и Местан в парламента, се включи и друг агент на ДС- Каракачанов, който постави в услуга на мутрата партията си.

    Коментиран от #15

  • 3 Мила Недялкова

    3 1 Отговор
    Със сигурост ще бъде интересно.
  • 4 Веселин Драков

    3 0 Отговор
    Казвах Ви аз, че е хубаво да се скарат бандюгите един друг. Много по-добре отколкото да се сдушат!
  • 5 Gogo Arapovski

    4 0 Отговор
    ДПС-БСП-ГЕРБ-ДС.....това е връзката
  • 6 гошо прупрунков

    6 0 Отговор
    да променим конституцията , да махнем парламент и президент и да си знаем че сме си мафиотска държава и да си живеем живота

    Коментиран от #9

  • 7 Anty I

    7 0 Отговор
    Ако Дудука ти каже "Добър ден" в Костин Брод, да знаете, че в София отдавна е звездна нощ....
  • 8 по темата

    3 0 Отговор
    Който гласува за Дудука получава Борисов, а от там крачката към Доган е обща: Тиквата - Дудука - Даган на слука!
  • 9 wulkan

    4 0 Отговор

    До коментар #6 от "гошо прупрунков":

    Може би си прав, днес ходих до Несебър: боксове и ножове ги продават по сергиите. Узаконяваме мутренското ни общество ли?! Така и не ми стана ясно. С тия неща хората се нараняват. А се продават свободно като екзотика. Много сме зле.

    Коментиран от #12

  • 10 Христо Ковачев

    3 0 Отговор
    ПРОДАВАЛИ НОЖОВЕ И БОКСОВЕ,АБЕ ХОРА ВИЕ НА КОЕ НИВО СТЕ В ИГРАТА ВЪОБЩЕ ,ТО ВСЕКИ ДЕН УБИВАТ ХОРА А СМЕ ПО МАЛКО ОТ ЕДИН ГРАД НАСЕЛЕНИЕ
  • 11 мечока

    0 4 Отговор
    Аз пък смятам че 1 коалиция Герб - Дпс е доста добра идея !
    В Дпс уважават решителни хора като Борисов, и двете партии са в център-дясно.

    Коментиран от #13

  • 12 мечока

    0 2 Отговор

    До коментар #9 от "wulkan":

    На всеки 100 ножчета 1 ще послужи за престъпление, а да не говориме какво могат да причинят боксовете. Така е като няма контрол. После кат им ги махнат "че каат" че Цецо им е оставил родата да умре от глад
  • 13 Монго

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "мечока":

    ДПС само по себе си не е добра идея...

    Коментиран от #14

  • 14 мечока

    0 3 Отговор

    До коментар #13 от "Монго":

    ДПС не е добра идея, но така и както седят нещата, а и както се вижда че ще вървят, една коалиция Герб - ДПС би била доста сполучлива,
  • 15 EMSKI

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "Мечо Пух":

    Бъркаш тотално....Станишев и Местан се целуваха,Борисов никого не е прегръщал-факт!!!! Но това няма значение,държавата ни е в период на разпад-морален и финансов ,предадохме си родината и няма връщане назад!!!! "напускайте кораба-потъва"
  • 16 Десислава Димитрова

    1 0 Отговор
    барека ще заеме мястото на яне янев ,но с друг спонсор.накрая като свърши парите ще почне кротко с кафевия си език да ближе задника на бойко преди да изчезне от политическата сцена.кво да правиш закономерности!
  • 17

    0 0 Отговор
    Някой ще даде ли няква идея за кого да гласувам в тоя батак, нямам никаква, за които и да гласуваш получаваш все една и съща помия, не виждам смисъл, никой от тия г...да няма намерение да направи нещо хубаво за тази страна.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове