Last news in Fakti

31 Юли, 2014 12:17 1 504 7

Борисов поиска "яки служби и здрава държава"

  • борисов-
  • служби-
  • държава

Според него дойде ли БСП на власт, нещо се случва с финансите на хората

Борисов поиска "яки служби и здрава държава" - 1
Снимка: БТА

„Когато партиите са слаби, недоверието в институциите е слабо – това е райското време за крадците“, каза председателят на ГЕРБ Бойко Борисов на кръгла маса „Управленската програма на ПП ГЕРБ в областта на вътрешната сигурност за периода 2014-2018 г”.

Според Борисов ако няма "яки служби и здрава държава, финансовите акули обикалят над България“.

„Резервът е празен – 4 и нещо е, БСП знаят, но искат да развеят лист, че е 8 милиарда. Тези брокери навън ги наблюдават и слушат всяка дума. Те знаят нашите възможности в момента”,  заяви Борисов.

„За тази една година в България се случи нещо, което няма как да бъде обяснено на нормалните хора в Европа. Правителство с огромно мнозинство, когато става въпрос за задкулисие и взимане на решения, които са им изгодни. Неслучайно първите решения на това Народно събрание бяха да се ликвидира БОП и да се сложи ръка върху ДАНС. Неслучайно най-големите скандали оттам тръгнаха. Това показва какъв и е бил пътят. Неслучайно се отнеха правомощия на президента”, каза Борисов.

Според бившият вътрешен министър Цветан Цветанов най важен е сектора за сигурността:

„Най-важният сектор е този за сигурността. Когато няма сигурност, борба срещу корупцията и организираната престъпност, няма как да бъде успешна друга секторна политика”, обясни той.

Цветанов благодари на Петков и Соколов за това, че са уважили с присъствието си представянето на управленската програма:

„Това е поредно доказателство, че в сектора за сигурност не трябва да има разделение на съответните политически партии”.

„Ако държавата е стабилна, няма да си подават оставка – ще се целуват”, заяви Бойко Борисов и обясни, че „няма как да искаш да има политическа стабилност в една държава – тя започва от дома, автомобила и стига до финансите на хората. Има тънка нишка от 1996-1997 г. – дойдат ли БСП на власт, нещо се случва с финансите на хората”.

„Стигнахме дотам да ни викат „Горчиво” с ДПС, където се целуваха по мостовете и се извиняваха като млади госпожици. Каква отговорност може да имат тези хора пред обществото? Кой разклати КТБ? Това правителство, тези служби, тези хора. Може и проформа БНБ да отговаря, но в нашите служби има цели отдели със заплати на служител по-големи от премиерската, на които това им е работата – пране на пари, носене на пари с чували. Ако ги съберем, може да са над 100 души по щат. Но не, ние казваме – има само един виновен – Искров и Гунев, даже Искров не е виновен, а само Гунев. Що за наглост, що за безобразие – смениха цялата държава, всички постове, всичко живо”, заяви бившият министър.

Той посочи, че опирна точка за партията е да отиде на кворум за Здравна каса.

„Сега една от новите опорни точки е, че ГЕРБ не иска да отиде да има кворум за Здравна каса. Кворум има. БСП, ДПС и „Атака” да се съберат в понеделник, да си гласуват каквото искат, да правят каквото знаят. Нашият проблем идва след 5 октомври, защото сигурността на гражданите може да се гарантира само в стабилна политическа среда”, каза Борисов.

„За съжаление, ДПС е единствената партия, която се държа отговорно в тези дни. Чест им прави. Вчера отидох при г-н Мишо Миков като председател на БСП, сериозен човек, председател на парламента и му казах – не си играйте с държавата, тук сме, влезте, актуализирайте на Орешарски бюджета, където се целувахте с него в неделя на конгреса, неговия бюджет, за ад отдъхнат хората поне три месеца. След това ще е много тежко в страната – в това спор няма. Той каза:„Моите са се втвърдили, не искат”, каза още Бойко Борисов.

Гостите на събитието бяха бившите вътрешни министри Румен Петков и Йордан Соколов, лидерът на РЗС Яне Янев и Йордан Бакалов от ДСБ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Румен Янев

    2 2 Отговор
    „Ако държавата е стабилна, няма да си подават оставка – ще се целуват”, заяви Бойко ....... Ама да не вземат да направят и нещо друго след целувките Как може политик постоянно да се изцепва в приказките си и да ръси простотия след простотия ????
  • 2 Equinox

    4 0 Отговор
    Да станем като покробвителите от САЩ, а?
    Не ни трябват яки служби да следят и какво сънуват хората, трябва ни да се пресекат очевидните схеми на високо ниво, другото надолу от самосебе си ще се пооправи. Яките служби гонят до дупка нормалните хора и пазят мафията на високо ниво.
  • 3 Пламен Бакърджиев

    1 2 Отговор
    Ако Борисов говореше като Пламен Орешарски по ли щеше да си доволин господин Румен Янев. Пламен Орешарски като говори 1 година какво всъщност ти каза?

    Коментиран от #4

  • 4 Румен Янев

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Пламен Бакърджиев":

    Не очаквах че има хора които харесват политик да ги сравнява с куче което да се води на къс повод...с това че е кофти материал...майките с деца-ощетени...пенсионерите-трън в очите защото не гласуват за него...Е Явно съм грешал...Май ще трябва да започна да слушам чалга и да пия плодова ракия....Е няма да го направя де Иначе Пламене - разбирам че битието определя съзнанието така че позицията ти ми е ясна ! Относно Ореховски...Лешников...Марулев или който и да е съм много негативно настроен защото те не са БЪЛГАРИ и не защитават БЪЛГАРИЯ - просто са продажници с финансови интереси за само облагодетелстване ! А пък ако някой е американо-поклонник и се мъчи да е на върха на властта просто ненавиждам ... Е това си е мое мнение все пак ! Поздрави от мен и на изборите - знаеш как Пък и ако вземеш някой лев още по-добре ! Аз компромиси със съвестта си няма да направя
  • 5 Митко Атанасов

    3 1 Отговор
    Борисов иска всички да сме в затвора.Адвокатите и съдиите да имат много работа, съответно и повече пари,а ние робите да си внасяме парите в банки и да не питаме какво става с тях,защото иначе пак сме в затвора.
  • 6 Петя Червенкова

    3 0 Отговор
    Това, което става в парламента е фарс, пълен фарс
  • 7 Христо Ковачев

    1 0 Отговор
    ДОКАТО НЕ СРИНЕМ ТАЯ КЛОАКА ПАРЛАМЕНТА ДО ОСНОВИ ВИНАГИ ЩЕ ГЛЕДАМЕ КАТО БОКО ,СТАНИШ,ОРЕХЧЕТО И ВСИЧКИТЕ КРАДЛИВИ НЕНАСИТНИЦИ
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове