31 Юли, 2014 12:25 2 157 1

Седем в ареста от „Сигма“

  • сигма-
  • ивайло василев-
  • полиция-
  • арести-
  • изнудване

Всички полицаи са разследвани за злоупотреба със служебно положение, а шефът Ивайло Василев и за изнудване на подчинените му

Седем души са арестуваните от специализираното мотозвено в МВР "Сигма”. Поводът са вземани от тях подкупи.

Директорът на службата Ивайло Василев е бил арестуван заедно с шестима други полицаи. Всички са задържани за 24 часа в различни поделения на МВР.

Неофициално стана ясно, че всички полицаи са разследвани за злоупотреба със служебно положение, а шефът Ивайло Василев и за изнудване на подчинените му.

Любопитна подробност е, че задържаният Василев е трябвало да бъде повишен в заместник-директор на СДВР, но арестът е осуетил издигането му в кариерата.

Все още официална информация за акцията на вътрешна сигурност в МВР няма. Неофициално стана ясно, че се разпитват още 20 служители. Очакват се и още арести.

Групата „Сигма“ се занимава с опазване на обществения ред, издирване на престъпници, съпровождането им до съда или до летището при екстрадиции.  Полицаите са придружавали и известния международен наркобос Сретен Йосич при екстрадирането му в Холандия през 2002 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Иван

    1 0 Отговор
    Да ги изчистят и закрият тези измамници.Ние им плащаме заплати а те крадат и изнудват и злоупотребяват с власт.Да ги вкарат за 500 години в затвора!