Last news in Fakti

13 Август, 2014 08:03 1 714 6

Лъжат, че са искали да упоят Алонсо

  • алонсо-
  • ягуар

Преглед на печата

Министерска проверка разкри: лъжат, че са искали да упоят Алонсо, пише в. „24 часа“

Ловешкият зоопарк не разполага с пушка с далечен обсег за упояване на животни, която е била необходима, за да се залови избягалият от клетката си ягуар. Това е показала проверката на Министерството на околната среда и екоинспекцията в Плевен. Двете ведомства провериха зоопарка, след като Алонсо беше застрелян от ловец, защото щял да излезе извън градината. "Ягуарът е отстрелян, без да е потърсено съдействие за неговото залавяне чрез упояване", показват още резултатите от проверката. Миналата седмица от екоинспекцията в Плевен обясниха, че проверяват периодично зоопарка, включително дали има упойващи вещества. При инспекциите такива имало, но явно не и подходящо оръжие. Констатациите се разминават драстично с изявленията на участниците в акцията.

Генерали, професори и народна певица оглавиха листите на АБВ, съобщава в. „Преса“

Румен Петков оглави листата на партия АБВ в Плевен, Ивайло Калфин ще води във Варна и в 25 МИР – София. Начело на листата в Ловеч е министърът на търговията в правителството на Любен Беров - Кирил Цочев, в Перник - кметът на общината Росица Янакиева, а в Пловдивска област - ген. Валентин Петров. Ген. Михо Михов, бивш началник на ГЩ на Българската армия, ще води кандидат-депутите на партията в Бургас, народната певица Николина Чакърдъкова - в Благоевград, проф. Борислав Борисов застава начело в Пловдив. Иван Иванов - във Видин, пластичният хирург доц. Стайко Спиридонов – в Пазарджик, финансистът Петър Стоянов – във Враца, Емил Костадинов – Монтана и др. Това стана ясно снощи след заседание на Националния съвет на АБВ.

Стига с това мълчание, призовава в. „Дума“

Всички най-лоши очаквания, че служебният кабинет е само политическа маска, в сянката на която ГЕРБ отново да овладеят институциите, се оказаха абсолютната истина. Този процес се случи по-бързо от мигване на око, защото очевидно властовата абстиненция на партията на Бойко Борисов е в изострена фаза и ръцете им вече треперят от радостното предчувствие... А БСП мълчи. Никаква реакция. Чудовищата от миналото започнаха да се завръщат, а от левицата ни вест, ни кост. ГЕРБ се завръщат като легион на мрака... Почват да се гаврят с всички протестъри, които ги докараха на власт. След като имаха наглостта да върнат кошмарния Ваньо Танов, записан как изпълнява като пионерче поръчките на Борисов, значи още утре можем да се събудим с Цветанов - министър на вътрешните работи.

Мандрите вече не изкупуват овчето мляко, информира в. „Монитор“

Мандрите в страната не изкупуват овчето мляко от животни, засегнати от син език, както и от стадата, където се дезинфекцира срещу напастта, защото е негодно за преработка и консумация. В същото време опасната болест вече е обхванала почти цялата страна, съобщи председателят на Съюза на овцевъдите в България Бойко Синапов. По данни на БАБХ заболяването е регистрирано в 17 области. Реакцията на преработвателите е нормална, но това ще доведе до изключително много загуби на производителите. От бранша настояват стопаните да бъдат обезщетени на 100% за всяко изгубено животно. Освен това очакват хората да не бъдат санкционирани по програмите, по които са кандидатствали на глава животно, и да си получат субсидиите, за да могат да си възстановят загубената стока.

Токът от „Козлодуй“ ще поскъпне след пускане на новия реактор, изчислява в. „Сега“

Цената на тока от АЕЦ "Козлодуй" може да достигне средно 70 лева за мегаватчас след построяването на бъдещия VІІ блок по американската технология АР-1000 цената на тока. Това каза директорът на централата Иван Генов. По думите му това е конкурента цена и ще осигурява приходи на централата да си плаща заема, който смята да тегли за реализацията на новата ядрена мощност. Централата е разигравала различни варианти за цената на тока от VІІ блок, който ще се строи от "Уестингхаус". В момента себестойността на тока от V и VІ блок е под 50 лв./МВтч и ще пада още, тъй като централата смята да спре извозването на отработеното ядрено гориво за съхранение и преработка в Русия. На практика това означава, че енергията от новия блок ще надхвърли значително 100 лева за мегаватчас.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 PROFESIONALISTA

    3 1 Отговор
    Да се уволни незабавно директора на зоопарка и да се поиска оставката на кмета.
  • 2 Пламен Бакърджиев

    4 0 Отговор
    Кмета директора и стрелеца да купят със собствени средства нов ягуар (животно не азтомобил) и всичко ше приключи.
  • 3 Тодор Тошев

    2 1 Отговор
    Уволнение на директора и затвор за ловеца !!!!
  • 4 PROFESIONALISTA

    0 1 Отговор
    Освен ако ловеца не е нагласил всичко предварително, включително и оставянето на отворената врата, просто за да се накефи и да убие един чгуар в кариерата си.... Ако е така дано Господ го убие него.
  • 5 Монго

    2 0 Отговор
    "Приспиването" на ягуара е можело и да стане по друг начин-една пържола с упойващо вещество /естествено, не лично подхвърлена, може и през прозореца на автомобил/. Ловеца си е направил сафари, без да бие път и "троши" пари за истинско такова . Друго си е от обстрел на яребици и фазани да минеш на нещо по-екзотично /ще има да разправя на дружинката за "окото на рибата"/. Но, каквото ни е обществото, такъв ни е и конкретния случай, каквито ни са политиците, такива и бовците ни /ей, сега да не ме гръмнете/...
  • 6 Монго

    1 0 Отговор
    ...бовците...-грешка, с Л...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове