Last news in Fakti

20 Август, 2014 07:54 15 192 14

Побойничките в КАТ се разминаха с уволнение

  • печата

Преглед на печата

Побойничките в КАТ се разминаха с уволнение, отбелязва "24 часа"
Двете служителки в КАТ-Пловдив, които си устроиха женски бой на работното място, се разминаха с уволнение. На 6 август в. "24 часа" разказа как съпругата на бившия шеф на окръжното следствие Калина Давчева и колежката Недялка Тенева се дърпаха за косите и се обиждаха пред смаяни полицаи. След скандала комисия се зае да разследва катаджийките. Тя е излязла с предложение Недялка Тенева да бъде наказана с последно предупреждение. По-леко наказание - порицание, е наложено на Давчева. Двете са преместени в други служби. "Наказанията са справедливи", заяви шефът на пловдивската полиция Пламен Узунов.

Прекратиха разследването за смъртта на Чакъра, пише "Труд"
Софийската военна прокуратура е прекратила разследването за смъртта на Тодор Димов-Чакъра, потвърди за "Труд" говорителят Елин Алексов. Той обясни, че колегата му, наблюдавал случая, в края на юни е заключил, че не е извършено престъпление.
За прекратяването на разследването съобщи адвокат Марин Марковски, който представлява лидера на ГЕРБ Бойко Борисов по делата, които води за клевети.
Борисов е свързан с разследването за смъртта на Чакъра, тъй като през 2003 г. като главен секретар на МВР лично ръководи акцията за ареста на Димов, завършила с фатален край. В нея участваха над 100 служители на МВР, сред които и 30 барети.
При операцията Чакъра е бил обстрелван с гранатомети, защото е отказвал да се предаде. Още при първоначалното разследване прокуратурата заключи, че той се е самовзривил. Тогава за случая отговаряше военното обвинение в Пловдив.
Заради некачественото разследване за смъртта на Чакъра Европейският съд за правата на човека в Страсбург осъди България и постанови да бъдат платени 50 000 евро компенсация на близките на Димов.

Още 131 км ограда по границата ще спира бежанци, терористи и ебола, отбелязва "Сега"
България се готви да строи още 131 км ограда по границата с Турция в опит да спре бежанския поток, навлизането на терористи и различни епидемии. Това стана ясно вчера по време на национално съвещание на ръководния състав на МВР, на което присъства служебният премиер Георги Близнашки.
България вече построи плътна телена ограда от близо 30 км по протежение на най-критичния участък от границата с Турция. Това обаче така и не реши проблема с бежанския поток, макар и да го намали в охранявания участък. Трафикантите веднага откриха алтернативни маршрути и започнаха прехвърляне и по море. От 15 до 18 август са задържани 143-ма души - 61 на зелената граница, 19 на ГКПП и 63-мата, пристигнали с яхта по море.
Строителството на ограда от военните мина с множество скандали, свързани с избора на фирмите, които доставиха материалите, с цените и сроковете. Отделно от това България изтърпя множество критики от ООН, Европейския съюз и от правозащитни организации. Със сигурност такива остри критики ще последват и заради идеята на МВР да продължи строителството на оградата.

Касата готви нови лимити за болниците, разкрива "Стандарт"
Здравната каса готви по-щедри бюджети за болниците през септември в сравнение с август, заявиха от фонда.
През този месец лимитите на клиниките бяха с 20% надолу в сравнение с миналия. От касата се оправдаха с това, че актуализацията на бюджета им с 225 млн. лв. не е била сигурна до последно. Повечето пари обаче депутатите гласуваха на 4 август, а Надзорният съвет на фонда е орязал с 20% парите на болниците на 6 август. Заради това директорите на клиниките смятат, че от касата искат да дадат пари от актуализацията за лекарства вместо за болници.


Лидерски сблъсък в 6 избирателни района, предрича "Монитор"
Лидерска битка между емблематични партийни фигури, заемали ключови държавни постове, сред които бивши министри и парламентарни шефове, се очертава в поне 6 от 31-те избирателни района в страната. Челен сблъсък между тях на предстоящия предсрочен вот ще има на две места в София, както и в Плевен, Благоевград, Стара Загора и Варна.
Единственият експремиер, който ще се бори за депутатско място в 43-тото НС, е Бойко Борисов. Той ще мери сили в титаничен сблъсък с новия соцлидер Михаил Миков, който пък е бивш МВР шеф и председател на 42-рото НС, в 25 МИР в София. Срещу двамата ще се изправи и бившият еврокомисар и лидер на ДБГ Меглена Кунева, която ще води листата на РБ. В 24 МИР в столицата ще се сблъскат двама ексминистри – на транспорта и на културата. Като водач на листата си ГЕРБ най-вероятно ще пусне Ивайло Московски в надпреварата срещу кандидата на БСП Стефан Данаилов, довериха от партията. В разпределението на мандатите в района ще опита да се намеси и Петър Москов от РБ. В Плевен се очертава един срещу друг да се изправят шефът на 41-вото НС Цецка Цачева и финансист номер 1 в кабинета „Виденов” Румен Гечев. В Благоевград също се отваря възможност за министерски сблъсък. Организацията на БСП в града отхвърли номинацията на бившия дипломат № 1 Кристиан Вигенин. Ръководството на партията обаче може да я наложи въпреки подкрепата към Корнелия Нинова, която вече оглави списъка с кандидат-депутатите на БСП в София област. Очаква се ГЕРБ да издигне в района зам.-председателя си Цветан Цветанов, който ръководеше МВР при на управлението на Борисов, и според редица социалисти конкуренцията в негово лице ще дойде в повече на Вигенин. За водач на листата на БСП в Стара Загора бе утвърден зам.-шефът на партията и ексенергиен министър Драгомир Стойнев. За негов опонент от ГЕРБ вероятно ще посочат бившия министър на регионалното развитие Лиляна Павлова. От партията не скриха, че се очертава при всички случаи дамата да мери сили във Варна с ексминистъра на отбраната от БСП Ангел Найденов. Листата на РБ в морската столица пък ще оглави председателят на ДСБ Радан Кънев.

"Южен поток" става театър на абсурда, описва "Капитал Daily"
Подготовката за изграждането на "Южен поток" премина през различни перипетии, като тази седмица картината започна да се обогатява и с прокурорски колорит. Държавното обвинение може да се намеси, след като стана ясно, че забраната на икономическия министър Васил Щонов за по-нататъшни действия по проекта явно е била пренебрегната от ръководството на Българския енергиен холдинг (БЕХ). БЕХ е внесъл 191 млн. лв. за увеличение на капитала на проектната компания "Южен поток България", в която по 50% държат холдингът и руската "Газпром". Това е станало в нарушение на протоколно решение на министъра от 11 август, съобщиха от Министерството на икономиката и енергетиката (МИЕ). Същия ден и БЕХ са инструктирали "Южен поток България" да не предприема никакви други действия.
Най-абсурдното е, че документите за увеличението са внесени от "Южен поток България" точно ден след забраната. А изпълнителният директор на БЕХ Жаклен Коен е и в борда на "Южен поток България". Т.е. той е заповядал на самия себе си да спре действията по изграждането на газопровода, след което е нарушил собственото си разпореждане.
От министерството обявиха, че случаят ще бъде отнесен към правоохранителните органи, а от кабинета на вицепремиера Екатерина Захариева уточниха, че ще бъде сезирана прокуратурата. Проблемът би станал още по-сериозен, ако с парите проектната компания плати аванс на избрания строител (българо-руския консорциум "Стройтрансгаз"), което ще му даде основания за финансови претенции при евентуално прекратяване на проекта.
 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Симеон Тасев

    0 6 Отговор
  • 2 running wild

    5 0 Отговор
    Само като чета и ми се повръща! Едната бачка в КАТ, а мъжа и, и той полицай! Вместо да ги уволнят ги преместили на друга служба! Потомствени държавни служители, шуробаджанащина пълна! Комунизъм от всякъде! Колко люде в тази т. нар. държава знаят ''как се вади хляба''?! Колко! След като цели семейства са на държавна служба! И после ревете, този крив, онзи крив! Е т'ва е България - див комунизъм все още, колкото се може повече хора на цицката! Пък малкото ''луди'' нека бачкат, а пък ние ''от цицката'' ще им поставяме все нови и нови ребусчета! Честит Ви капитализъм... по български!

    Коментиран от #5

  • 3 Геро

    5 0 Отговор
    Служители на реда да уронват по този начин авторитета на МВР и да ги накажат само...ужас...дори ужасТ !!!
    Представете си щом така се държат по между си, как се отнасят към гражданите. Някакви бясни, некадърни и неграмотни , които са сложени там, само защото имат връзки и мъжете им работят там. В коя фирма ще ги търпят тези ми кажете с това поведение? В коя?!
  • 4 PROFESIONALISTA

    4 0 Отговор
    Трябваше да ги оставят да се избият взаимно и която оживее, да се уволни дисциплинарно без право да работи на държавна служба.
  • 5 Змей Горянин

    4 1 Отговор

    До коментар #2 от "running wild":

    Комунизмът няма нищо общо със случая, само че такива като тебе оправдават всички малоумщини с него, просто не ви стига въображение.
    Прочее, я ми дефинирай що е то комунизъм и как след 25 години "демокрация" все още всички се оправдават с него. А после си напъни промитият си с чалга мозък и помисли кой и защо довърши България като самостоятелна държава и ни направи бананова република от най-лош тип.

    Коментиран от #10

  • 6 Георги Георгиев

    3 0 Отговор
    Това само в полицията може да стане и да се размине така "тънко".То толкова са "умни" полицаите ,че дори си имат специални наказания - "порицание"???.В КТ има три наказания :
    - забележка
    - предупреждение за уволнение
    - дисциплинарно уволнение
    Ама за ушевите явно КТ не важи, те са над закона/законите/!!!
  • 7 контра

    1 0 Отговор
    Към гражданите се отнасят с ............ ГРАНАТОМЕТИ
  • 8 ген.колев

    2 0 Отговор
    бившите кадри на дс под руководства росии.нима не е видно за теб змеи.гледаи цените на строителните проекти,цените на горивата и местата кадето са се намесили ,,братушките,,
  • 9 един

    3 0 Отговор
    Има, има, тия ги разправяй на баба ми, която вярва каквото и да и кажеш. Комунизъм може да няма , ама комунисти ни управляват.
  • 10 running wild

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "Змей Горянин":

    Ами наследственото назначаване на държавни служби к'во е? Не е ли наследство от комунизма,а? Това,че цели фамилии са на заплата и хал-хабер си нямат как се формира добавена стойност,а с нея и паричките,които аз и други норнални хора внасяме на държавата,за да могат държавните плъхчета да си вземат заплатките?! Отгоре на това непрекъснато ни измислят к'ви ли не допълнителни налози и неорекъснато увеличават съществуващите! А не е ли вярно,че в БГ най-проспериращите компании се ''занимават'' с държавни поръчки! Т'ва ли е развита пазарна икономика,а! И после докторите ''реват'',че няма пари! Ами ще реват, то само с държавни служители не става. Трябва някои да ги ''произведат'' тези пари. Знаеш ли колко мои познати особено след 2008 г. зарязаха частния бизнес и който можа се уреди на държавна службичка! Може да не е кой знае колко, ама ''капе''!
    Така че не давай акъли, особено ''конспиративно завоалирани''!
    ПП Ако малко попътуваш по белият свят ще разбереш, че в момента в еднабдържава с население колкото един средноголям мегаполис няма как да се развива самостоятелно. И ето тук е ''врътката'' с държавният служител, ако той си е на мястото и си разбира от работата! Панимаиш, а! Или да ти го нарисувам!
    И точно хора, като мен не ни слагай под чалга знаменателя(най-малкото ми виж катинката от ника)! Ако ти говори въобще нещо... ''умнко''!
  • 11 КАТ

    3 0 Отговор
    На такива навремето им викахме ку....ви!
  • 12 майна

    1 0 Отговор
    а бе що ги пишете тези неща ,то се знаеше ,че няма да ги изгонят.даже се чудя дали не са ги сложели и на по-айляшки работи. няма бивши ченгета в България .е за това не се чудете ,че не живеят хората добре .
  • 13 тя и той

    0 0 Отговор
    Грозна гледка е било
  • 14 Бай Иван

    0 0 Отговор
    Пръскат им амзите от се....с
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове