29 Август, 2014 10:02 1 175 12

Шаламанов: Определени действия на Русия крият риск за националната ни сигурност

  • шаламанов-
  • определени-
  • действия-
  • русия-
  • крият-
  • риск-
  • националната-
  • сигурност

Не е постъпила остра реакция за документа от нито една институция или съюзник

„Думата „информационна война” е част от споделените оценки на Северноатлантически алианс. В документа няма термин „военна заплаха”, а има термин „риск за сигурността на страната”, обясни в „Здравей, България”  по Нова телевизия Велизар Шаламанов, министър на отбраната, относно доклад, публикуван на сайта на министерство, в който се казва, че сме в информационна война с Русия.

По думите му това е превод. „Не знам за какъв скандал става въпрос. Малко съм учуден, че се вадят думи от документа”, допълни Шаламанов.

Министърът сподели още, че документът ще бъде по-широко дискутиран през следващите дни.

Попитан имало ли е реакции след този доклад Шаламанов отговори, че към него не са постъпили остри реакции от нито един съюзник и от нито една официална институция у нас. „Чувам за реакции на различни организации и политически партии” заяви още той.

На въпрос заплаха ли е Русия за националната сигурност на България Шаламанов отговори, че определени действия на ръководството на руската федерация, свързани с анексирането на Крим и подпомагане на сепаратистите, е сериозен риск за националната сигурност на страната, както и за сигурността на алианса. „Това пише в документа и е и моята позиция”, заяви той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 daко

    3 0 Отговор
    А помоща на ЕС и САЩ на терористите от ИДИЛ, които ги подготвихме в България с помоща на външния министър Младенов, не са ли заплаха за България.
  • 2 фръц

    3 0 Отговор
    Хайде стига увъртания и оправдания.Документа е подготвен от некомпетентни хора а вие го одобрихте.Оставка!
  • 3 Хрисофор Карамфилов

    3 0 Отговор
    Ние сме заплаха за самите нас.
  • 4 Пацо

    0 3 Отговор
    Кокло години още ви трябват за да разберете, че или сте част ЕС и членки на NATO с основен враг - Русия или сте съюзници на Русия с основен враг - ЕС, САЩ и NATO? Средно положение няма!
    Тази игра по средата вреди 100% само на вас, защото така нито едните нито другите ви вярват и не ви считат за техни реални съюзници...

    Коментиран от #5

  • 5 Змей Горянин

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "Пацо":

    А на тебе колко години още ще ти трябват, за да разбереш, че Русия не ни е враг, иначе защо ще купуват руснаците имоти в България?
    Целта е да се сатанизира Русия, защото хората вече разбират, че всъщност където мине САЩ, всичко се срива. Вижте Близкия изток в какво се превърна благодарение на усилията им.
    Лъжи и двойни стандарти, ето това характеризира световната политика в наши дни.
    Цял свят вие за 2000 палестинеца, загинали при обстрелите на Израел, а в Донбас загинаха досега около 20000 човека и на никого не му пука, само някакви смешни доклади за около 2000 загинали на ООН.

    Коментиран от #6, #8

  • 6 Пацо

    0 6 Отговор

    До коментар #5 от "Змей Горянин":

    Като не ви е враг какво правите в NATO и в ЕС???
    Аиде вънка!

    Коментиран от #9, #10

  • 7 Монго

    5 0 Отговор
    На един български цар /Борис трети/ се приписват думите: "Винаги с Германия, никога против Русия"...
  • 8 running wild

    0 7 Отговор

    До коментар #5 от "Змей Горянин":

    "Анджик де"! Руснаците, ако не друго поне това могат да направят - да спрат войната в Украйна! Ама не... защо?! А купуването на имоти в БГ може да го обърнат и на изкупуване, което може и да не е съвсем друга тема. Руснаците все още са си." комуняги и в червата" и т. нар. от тях империализъм ги тресе яко. Не случайно са си "дружки с турския Путин" Ердоган! Казано по народному "ка' ни са наядо'а"! Не че и САЩ и ЕС не си гледат интереса, но поне се опитват да налагат някакви демократични правила, а и воюването им е по-хуманно(ако може да се говори за хуманност при военни действия). На" източният фронт" все още си го карат по сталинския обичай. Затова има и 20 хил. убити! А Големият Мечок гледа и подклажда сеира!

    Коментиран от #11

  • 9 Хрисофор Карамфилов

    4 0 Отговор

    До коментар #6 от "Пацо":

    Ами никоѝ не ни пита,доѝдоха там едни, и казаха от днеска сте в НАТО.Референдум маѝ имаше ама аз предната вечер се нацепих,на другият ден ме боля глава,и съм го пропуснал,кога е бил.Сега сериозно.В Германската конституция пише горе долу така. Германската армия няма да участва повече в никакви военни конфликти извън територията на Германия и ще пази само своите териториални граници,освен с малък мироопазващ контингент някъде с мандат на ООН. Които иска да ни набутва в чужди воини,да си слага каската,и да си ходи да воюва
  • 10 Змей Горянин

    3 0 Отговор

    До коментар #6 от "Пацо":

    С най-голямо удоволствие ще напусна и НАТО, и ЕС, но мен никой не ме пита.
  • 11 Змей Горянин

    3 0 Отговор

    До коментар #8 от "running wild":

    Ей, едно и също си знаете и едно и също си говорите, постоянно някакви "комуняги" са ви в главите, някакви изтъркани и лишени от съдържание фрази като "империализъм" и "демокрация". Особено последният термин е показателен за САЩ, които налагат същата тази "демокрация" с бомби и ракети, със стотици хиляди избити хора по цял свят.
    А на "Източният фронт" има толкова много убити, защото повечето са жени, деца и старци, по които се стреля с оръдия, бомбардират се със самолети жилищни квартали, изравняват се със земята цели градове с установки "Град" и "Ураган".
    За пръв път чувам термин "хуманна война", явно не знаеш какво е това да ти падат мини на главата и да свирят куршуми покрай ушите ти.
    Прочее, ще помоля хора, които не са ходили в казарма и не са помирисвали барут, да не коментират военни въпроси.

    Коментиран от #12

  • 12 running wild

    1 4 Отговор

    До коментар #11 от "Змей Горянин":

    Убеден съм, че съм бил по-войник от Вас г-н Змей и при 7 мил. население съм ЗА наборната служба! Като гледам колко минуси имам нацъкани... жал ме е за България, жал ме е, че навремето "останах"... и ако продължаваме така да разсъждаваме - жална ни майка и на Нас, и на Евроатлантическите ценности!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове