Last news in Fakti

29 Август, 2014 18:38 977 3

Цветанов: ГЕРБ иска да формира силно дясноцентристко управелние

  • цветан цветанов-
  • герб-
  • дясноцентристко управление-
  • избори-
  • сектор "сигурност"-
  • нато

Не приемам в такъв кратък мандат, на едно служебно правителство, да излиза важен стратегически документ, какъвто е стратегията за България в НАТО до 2020 г., заяви зам.-председателят на партиятаи в

Цветанов: ГЕРБ иска да формира силно дясноцентристко управелние - 1
Снимка: БТА

ГЕРБ ще участва в предстоящите парламентарни избори с много силен управленски екип, обяви във Варна зам.-председателят на партията и председател на Националния предизборен щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов. Той откри седмото издание на летния университет на младежката организация на ГЕРБ, който се провежда в грандхотел „Варна”. Мотото на форума е „Ние сме на ход”.

В отговор на журналистически въпроси Цветанов информира, че управленската програма на партията ще бъде представена в края на идната седмица. Той допълни, че управленските екипи, на които партията би заложила, ще бъдат обявени след провеждането на изборите на 5 октомври. Председателят на ПП ГЕРБ коментира, че очаква компромати от страна на опонентите, както и липса на смислен политически дебат, но „ГЕРБ ще води позитивна и градивна кампания”.

„Призоваваме всички български граждани да отидат и да упражнят конституционното си право да гласуват, за да може с високата избирателна активност да имат реална представителност в парламента. Това ще бъде най-важният елемент за стабилността, която е необходима повече от всичко на България”, категоричен бе Цветанов. Той изтъкна, че ГЕРБ се стреми към и над 121 депутати, за да формира силно дясноцентристко управление.

Цветанов увери, че в ЕС не съществува държава, в която да има смесване на структури от сектора за сигурност, на контраразузнавателни функции с полицейски функции. „Когато има подобно смесване, това все едно е правителство на Третия райх. Защото тогава службите се използват най-умело за дискредитиране на политическите опоненти”, мотивира се Цветанов. Той направи този коментар във връзка с изказването на ген. Атанас Атанасов, който заяви, че Касим Дал e бил подслушван заради анонимен сигнал, подаден до МВР. По този повод зам.-председателят на ПП ГЕРБ подчерта, че тази практика е недопустима за демократична държава. Цветанов обеща, че, влизайки в следващия мандат в 43-ото НС, ПП ГЕРБ ще бъде първата партия, която ще внесе законопроекти, свързани със сектор „Сигурност”.

„Политическа партия ГЕРБ винаги е търсела обсъждане с всичките основни политически сили, защото е нужно да се намери политическият консенсус при създаването на законодателството по сигурността на страната. Това означава, че се дава гаранция за една стабилност на системата и съблюдаване на договореностите с евроатлантическите ни партньори“. Това заяви още заместник-председателят на партията и председател на Националния предизборен щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов по време на откриването на Седмия летен университет на Младежката организация на партията.

„Не приемам в такъв кратък мандат, на едно служебно правителство, да излиза важен стратегически документ, какъвто е „България в НАТО и в Европейската отбрана 2020”, допълни Цветанов. Според него в сектор „Сигурност“ винаги трябва да се търси политически консенсус, съобразявайки се на първо място с евроатлантическите партньори. „Защото това е много ясна позиция, изразена от страната ни, когато станахме член на Европейския съюз и НАТО и в никакъв случай не трябва да се приемат по този начин стратегически документи и затова подобен подход е недобър за страната, защото провокираме допълнително неприятности, които могат да възникнат с националната сигурност. Аз не знам как се стигна до публичното оповестяване на този документ, на някакви намерения, които не са окончателната позиция на българското правителство”, каза още Цветанов. Той посочи, че президентът е трябвало да направи широки политически консултации с основните партии по тази тема.

„Ако направим съпоставка между правителствата на Пламен Орешарски и Георги Близнашки ще видим, че има удовлетворение от падането на кабинет, който съсипа държавата и я доведе до пълна разруха“, заяви пред представителите на младежката структура на партията заместник-председателят на ГЕРБ. По думите му служебният кабинет трябва да осигури честни и прозрачни избори - нещо, което Орешарски не направи по време на европейския вот. „Това бяха изборите, в които се купуваха най много гласове от 25 години насам. Убеден съм, че при правителството на проф. Близнашки това няма как да се случи”, заяви Цветанов.

Той посочи още, че силно дясноцентристко управление, със солидна подкрепа, ще допринесе за стабилното управление на страната. „Някои политически формации в момента се стремят да влизат в излишна конфронтация с ГЕРБ и да поставят безумни условия към една политическа формация, която е водеща в България в център-дясно, която е член на Европейската народна партия и показа в управленския си мандат, в условията на тежка финансова криза, че действително гради България. „ А не това, което направиха само за една година новата Тройна коалиция – БСП, ДПС и „Атака”“, отбеляза Цветанов и допълни, че по отношение на Реформаторския блок ПП ГЕРБ ще запази добрия тон.

„ГЕРБ вече натрупа сериозен капацитет, направихме си много изводи от управлението ни през 2009-2013 година и сме единствената партия, която има реален политически живот. Самият факт, че за седми пореден път организираме летен университет на МГЕРБ означава, че сме последователни с политиката си, както с отношението си към младите хора, така и към подготовката на административен капацитет, който ще може да бъде използван в бъдещото управление на държавата”, посочи заместник-председателят на партията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЗАТВОР

    1 1 Отговор
    А ние искаме ти Цветане да си в затвора!!! Ще се борим до край, докато те видим зад решетките. И не само ти, а и всички твои дружки!!!

    Коментиран от #2

  • 2 Autohouse Randm

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "ЗАТВОР":

    koi ste vie iskashtite zatvor zashtoto az sam protiv tova.Vij stanishev sam saglasen che triabva da bade saden i osaden.
  • 3 Монго

    1 0 Отговор
    Ми сложете ги в една килия и двамата, к*во се карате...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове