Last news in Fakti

29 Август, 2014 20:35 1 008 8

"Държава с грижа за народа" ще е мотото на ББЦ

  • ббц-
  • николай бареков-
  • варна-
  • листите-
  • мотото-
  • коалиция

В коалицията има много силни личности, това прави реденето на листите трудно, но така ще е сигурно, че вътре има само качествените хора, заяви лидерът Николай Бареков

"Държава с грижа за народа" ще е мотото на ББЦ - 1
Снимка: ББЦ

"Държава с грижа за народа". Това ще бъде мотото на кампанията на ББЦ, обяви във Варна председателят на формацията и зам.-председател на групата на ЕКР в Европарламента Николай Бареков по време на среща с членове и симпатизанти.

Кампанията на коалицията на практика вече започна, но официалния й старт ще бъде даден на 5 септември в Стара Загора. Закриването на кампанията ще е във Варна на 2 октомври. Според Бареков тя ще бъде позитивна. Като част от кампанията ще бъдат и около 20 концерта в страната. В тях ще участва и трупата на Нешка Робева.

Формацията се явява в коалиция с десетина партии, но тяхната марка ще е "България без цензура", каза Бареков. Ние сме единствените, които ще работят за хората и доказателството за това е, че досега не сме били във властта и не сме крали.

В коалицията има много силни личности, каза още Бареков. Това прави реденето на листите трудно, но така ще е сигурно, че вътре има само качествени хора. Лидерът на ББЦ потвърди, че ще води листите на коалицията във Варна и Пловдив. В управленската програма има пет приоритета, чaст от които са изключително важни за Варна – земеделие, високи технологии, енергетика и туризъм.

Според Бареков много от точките в програмата засягат част от проблемите на Варна. Един от тях е и транспортът. "Преди години във Варна градският транспорт е бил с 300 хил. лв. назад, а сега е с 3 млн. лв.

Вместо да има либерализация и да се търси решение какво се прави – потиска се частникът, който е конкурент. Така сега се предоставя една по-лоша услуга, а варненци нагледно станаха пример за крепостни селяни и всичко това заради кражбите на ГЕРБ", обобщи Бареков.

Пред варненци той обяви още, че ще внесе казусът за строежа на "Южен поток" в ЕК. Утре ще заведа Джефри ван Орден, който ще бъде гост на конгреса ни, до тръбите, които са във Варна. Не може хем да обявяваме, че не строи, а тръбите да са тук, нека той сам да види.

Много от проблемите у нас идват от чувството за безнаказаност, затова една от първите задачи в нашата работа трябва да бъде съдебната реформа и въвеждането на електронното правителство. Това каза зам.-председателят на ББЦ Светлин Танчев. Другият момент ще е образованието. Там ще трябва да се вложат много усилия, защото плодовете на една реформа там ще могат да бъдат прибрани след години. Гладният човек не иска да чува, че първо ще го образоваш, онагледи ситуацията Танчев.

Варна в последните години стана пример за високия дух на хората, допълни той. "Тук най-много се протестираше, хора се запалиха, те се опълчиха на ГЕРБ и на групировките, и какво стана накрая – онези срещу които бяха протестите си назначиха нов кмет", заключи Танчев.

Защо съдиите са постоянно несменяеми, защо не им се прави постоянна атестация, както е в Америка или Русия, попита Ганка Бабадалиева от ББЦ, Варна. Ние искаме пряк избор на съдии, прокурори и шефове на полицейски управления. Този проблем може да се реши от Велико народно събрание, за което сега няма воля да се събере, отговори Бареков.

Бабадалиева призова още да отпаднат партийните квоти във Висшия съдебен съвет. Лидерът на ББЦ обяви, че е най-добре да отпадне квотата на НС, но това може да бъде променено отново от ВНС. Най-добре е съдийските, прокурорските и адвокатските колегии сами да избират Висш съдебен съвет. "Единствената институция извън системата, която може да крадрува там, би трябвало да е само президентската. Трябва да си изградим независима съдебна система, само тогава трите власти ще започнат да работят", обобщи Бареков.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иво

    0 1 Отговор
    Хубаво мото, браво.
  • 2 ана

    0 1 Отговор
    Адмирации за доброто мото!
  • 3 Алек

    0 1 Отговор
    Безспорно, достойно мото!
  • 4 Вика

    0 1 Отговор
    Подкрепа за този, който даде подкрепа за българския народ!
  • 5 Тенгри

    0 1 Отговор
    Истинския патриот се прекланя пред народа български!
  • 6 Ах

    0 1 Отговор
    Запомнящо се, а това е хубаво! :)
  • 7 Петър

    1 1 Отговор
    Аз ще гласувам за България без цензура! Заслужавам такава държава !
  • 8 nqkoj

    1 0 Отговор
    от 20,55 до 21,14 ч седем платени апологета и клакьори на ББЦ и най-вероятно всичките 7 коментара са пуснати от 1 човек, а аз дори не познавам човек, който е гласувал за тази партия на последните избори...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове