Last news in Fakti

1 Септември, 2014 08:01 29 240 21

Хванаха три бензиностанции, че мамят с горивото

  • печата

Преглед на печата

Хванаха три бензиностанции, че мамят с горивото - 1
Снимка: Факти.бг

Хванаха три бензиностанции, че мамят с горивото, разкрива в. „24 часа“

Три бензиностанции са хванати, че мамят с горивото. Проверките са направени по сигнали и жалби на граждани, съобщиха от Държавната агенция за метрологичен и технически надзор. В две бензиностанции е установено, че колонките сипват по-малко гориво. В единия случай става дума за бензин А95, а в другия - за пропан-бутан. Контролните измервания показали, че дозирането на горивото е извън допустимите отклонения, и колонките са спрени от употреба с протокол. На третата бензиностанция пък е констатирана липса на валидни знаци от извършен метрологичен контрол, както и на пломби, ограничаващи достъпа до устройствата за настройка и регулиране на колонките. Това позволява намеса в работата им. Започнати са действия за съставяне на актове за административно нарушение. Те все още не са издадени и затова от агенцията не съобщават кои са бензиностанциите.

Охранител отсече със сабя ухото на лидер на ББЦ, предава в. „Труд“

Зам.-председателят на общинска организация на „България без цензура“ в Козлодуй е пострадал в сбиване с охранител. Драгомир Дамянов опитал да влезе в сградата на бившия ДАП в Козлодуй, придружаван от братовчед си и бодигарда си. Предприятието се стопанисва от синдик, а в момента е взето под наем от бившия шеф на общинския съвет Иво Симеонов. Преди време обаче политикът на Бареков имал договор за помещенията и се сетил, че там били останали негови вещи и решил да си ги вземе. Охранителят на сградата категорично отказал да пусне вътре групата начело с Дамянов. Вбесени, те го нападнали и започнал бой. Малко неочаквано, охранителят извадил сабя и подкарал нападателите. Първо разцепил главата на бодигарда на политика, а след това отрязал ухото на Дамянов.

Наеха на 90% новия Женски пазар, пише в. „Стандарт“

Търговските площи на новия Женски пазар вече са наети на 90%. Обновеното тържище отваря врати утре след едногодишен ремонт. Павилионите на пазара са наети предимно от производители. Така гражданите ще могат да купуват стоки от първа ръка. След ремонта ембламатичното за столичани тържище е разделено на открита част, където се продават плодове и зеленчуци, и закрита с 90 павилиона. "Почти 100% от павилионите са заети. Без наематели са останали само 3-4 павилиона, основно за занаятчийски стоки", съобщи шефът на "Пазари Възраждане" Николай Георгиев. В новите помещения има екстри като топла вода и климатик. На пазара има видеонаблюдение, охрана, подземни контейнери за отпадъци и кътове за отдих.

Само в София се предлага добре платена работа, твърди в. „Сега“

Продавачи, шивачи, готвачи, хора за преработвателната промишленост са най-търсени в електронната трудова борса на Агенцията по заетостта. Високо платени позиции предлага почти изцяло столицата, в останалата част от страната заявки има основно за нискоквалифициран труд. Към края на миналата седмица в е-борсата има обявени близо 4500 свободни работни места, активните профили на търсещите работа са много повече - 352 679. Столицата е единственото място, където могат да се намерят предложения за работа със заплата над 1000 лв. В останалите по-големи градове предлаганите заплати са до 800 лв., а най-често са в границата 400-700 лв. На минимална заплата се търсят и работници в преработващата промишленост.

Висши кадри на ДПС пълнят чужди листи, сочи в. „Преса“

Ден след като стана ясно, че Ариф Агуш, който бе два мандата депутат от движението, ще бъде водач на Реформаторския блок в Смолян, от АБВ вчера съобщиха, че човек от Централния съвет на ДПС ще се бори за тях в Хасково. Фуад Джафер (Христо Димов) е втори в листата. Оказа се, че кадровата банка на движението е доста дълга и захранва другите формации с обучени кадри. Касим Дал и Корман Исмаилов, които са начело при реформаторите, бяха едни от най-близките хора до Ахмед Доган. Ариф Агуш разгневи ДПС в Смолян, задето стана водач на листата на РБ в региона. Агуш все още е член на ДПС, до днес не е подал заявление за напускане. Освен това беше дал съгласие да бъде народен представител от движението в настоящите листи, за които имаше две номинации от региона.

 

Строителите и спортистите са най-застрашени от АЛС, алармира в. „Новинар“

Те се оказват сред най-рисковите групи от хора, които могат да развият амиотрофична латерална склероза (АЛС), за която се разшумя около предизвикателството "Ледена кофа" (Ice bucket challеnge). "Заболяването има някои рискови фактори, като тежка физическа работа, механични травми, двигателно натоварване - включително при активни спортисти. Например в Америка болестта е известна като болест на Лу Гериг - по името на известен бейзболист, страдащ от заболяването", коментира за "Новинар" неврологът д-р Иван Стоянов от "Токуда Болница София". Болестта се среща близо 2 пъти по често при мъжете, а от нея у нас страдат 4-6 на 100 000 души. В около 15% от случаите болестта е наследствена, но понякога може да се прояви дори и ако нямаме роднини, които са страдали от нея.

Голямата измама започна, констатира в. „Дума“

Тези дни от ЦИК обявиха броя на българските избиратели, които имат право да се включат в парламентарните избори наесен - 6 931 855, или почти 7 млн. Толкова са лицата, записани в избирателните списъци, съобщи говорителят на ЦИК Цветозар Томов. Цифрите са доста интересни и повдигат въпроси. Всъщност са абсурдни и обиждат всяка осъзната и мислеща форма на живот по тези географски ширини. Цветозар Томов или обича страстно фантастиката, или смята, че населението е от идиоти. Окончателното преброяване през 2011 г. сочи 7 364 570 души. От тях ненавършилите 18 години са 16%, или 1,172 млн. Значи, ако имащите право на глас са близо 7 млн. плюс нямащите право на глас , които са 1,172, излиза, че населението на България е нараснало до 8,5 милиона души.

Какво иска народът от властта, обяснява в. „Монитор“

„Народът иска от властта: Безплатно здраве и ромчетата в клас“ - това е водещото заглавие в утрешния брой на всекидневника. Изпратените през специалната форма на сайта на Министерски съвет предложения са описани в справка на „Дондуков“ 1, изготвена за вестника. Идеите включват още вдовишка пенсия да има и за възрастните мъже и жени, които така и не са успели да си намерят половинка в живота, както и глоби за мудни чиновници.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Симеон Тасев

    6 0 Отговор
    нормално с пропана да има проблеми слагат яко въздух тея ама и с бензина не си е истина като съм зареждал не съм обърнал много внимание ама и тая цена на бензина преди беше по-добре на 1,8 като беше а-95 ама са е мани да свалят цените на тоя бензин малко

    Коментиран от #5

  • 2 Гост

    12 0 Отговор
    И каква е ползата от тази статия, след като не сте написали кои са бензиностанциите???

    Коментиран от #4

  • 3 Пламен Бакърджиев

    11 1 Отговор
    Забележете, че проверката е направена по сигнали на граждани. Всички бензиностанции по един или друг начин мамят. Никакви проверки не са в състояние да ги спрат. Плащат си фиктивните глоби и продължават по същия начин. Това е ДЕМОКРАЦИЯТА и частната собственост.
  • 4 мануел апостолов

    8 0 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    Tochno taka kato niama imenata na benzinostanciite za kakvo ni e tazi statia.
  • 5 крали марко

    6 0 Отговор

    До коментар #1 от "Симеон Тасев":

    не 3,а всички мамят!!! някой с литраж,други смесват горива и т.н.
  • 6 Монго

    4 0 Отговор
    От две проверени бензиностанции хванали, че мамят...три. Еее, голяма работа, сякаш положението не можеше да бъде по-лошо...
  • 7 Буден

    7 0 Отговор
    Казвайте имената на бензиностанциите,че така още повече ги стимулирате да дават РУШВЕТИ и актовете ще отпаднат и ПАК ЩЕ ПРОДЪЛЖАВАТ ДА НИ МАМЯТ!
  • 8 ???

    5 0 Отговор
    Преди време пак имаше , и КВО ??????, пак нямаше имена, и пак нещо не се знаеше. Поне не ни подхвърляйте заглавия, че вече ни писна от ПИСАНИЦИ !!!!
  • 9 ???

    5 0 Отговор
    Преди време пак имаше - ХВАНАТИ , и КВО ??????, пак нямаше имена, и пак нещо не се знаеше. Поне не ни подхвърляйте заглавия, че вече ни писна от ПИСАНИЦИ - без да се знае за какво !!!!
  • 10 stambe

    2 0 Отговор
    Ромпетрол смесват горивата с боклуци и колата се разваля,това ви го гарантирам от личен опит и роднини.
  • 11 Pesho

    4 0 Отговор
    Да предположа че имам Дъщеря ! :D
    Полицията ми чука на вратата и ми казва: в квартала има педофил ама НЯМА да ти кажа :D Кеф на буци
  • 12 Само ЦСКА

    3 0 Отговор
    На входа на Ст Загора (откъм Хасково) заредих обикновен дизел в "Лукойл". Фордът ми показа, че мога да измина 240км, а аз изминах едва 100км.
  • 13 Vasik Atanasova

    4 0 Отговор
    КАЖЕТЕ КОИ СА ЧЕ ХОРАТА ДА ЗНАЯТ
  • 14 чочи

    1 1 Отговор
    Трябва да смениш форда братле не е от нафтата
  • 15 ХУИ ЗА ОМВ

    3 0 Отговор
    NE 3 , a 303 MAMQt !!! Лукоил , ОМВ > наи големите измамници .Фалшиво гориво , че и по малко .Незнам накъде по лошо,сигурно да ни сипват и вода
  • 16 tankata

    4 0 Отговор
    Абе кажете нахората за кой бензиностанций става въпрос да срът хората да зареждат там да видиш как другите няма да смеят да правят измами.Но така е в тази държава всичко отминава тихо–мълком и после пак по старо му!
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Николай Попов

    1 0 Отговор
    снимка няма ли от някой запечатана колонка ?
  • 19 гостенче

    1 0 Отговор
    А 3..те всичките мамят просто тези им е доскръдзяло и са дали по-малко подкуп!
  • 20 диан

    0 0 Отговор
    аз вчера в една трибуквена бензиностанция
    не успях от 7 опита да си наглася
    накрая стотинките на 0
    но все или на 9 или на 1 завършваха
    маи нямат 0 на брояча
  • 21 Киро

    0 0 Отговор
    Казвайте кои са бензиностанциите ве!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове