17 Септември, 2014 22:32 7 357 5

Орхан Исмаилов: Предстои сериозно сътресение за модела "Пеевски"

  • реформаторския блок-
  • търговище-
  • реформаторите-
  • негласуващите

Реформаторите са единственият шанс за истинска промяна, твърди водачът в листата на РБ за Търговище

Орхан Исмаилов: Предстои сериозно сътресение за модела "Пеевски" - 1
Доц. д-р Орхан Исмаилов е водач на листата на Реформаторите в Търговище

Доц. д-р Орхан Исмаилов – водач на листата на Реформаторския блок за Търговище, говори за мотивацията си да работи за просперитета на родния си град и област, за „феодалния“ модел на управление, наложен там, за възможностите за пробив в статуквото. Интервюто е публикувано първо в регионалния сайт targovishtebg.com.

Доц. Исмаилов, каква е мотивацията Ви да се кандидатирате за народен представител от този регион?

Аз съм родом от Търговище, обичам и познавам региона и никога не съм прекъсвал пъпната си връв с него. Наблюдавам с болка упадъка и мизерията в малките населени места в област Търговище и осъзнавам, че сега е моментът, в който хората могат да променят порочността на модела, статуквото, налагано със заплахи и принуда от ДПС и техния клиентски кръг.

Ако визирам община Омуртаг - след 20 годишен „феодален“ модел от страна на ДПС, хората в Омуртаг са превърнати в „крепостни“ на управляващата върхушка. Къде със заплахи, къде с купуване, къде с обещания властващите си делегират едва ли не абсолютното право да вменяват на български граждани как да мислят, кога да се къпят. Отнели са основните права и свободи на гражданите на община Омуртаг, именно чрез това идеологическо кощунство в абревиатурата на своята партия майка.

Къде бяха техните лидери по време на „водната криза“? – криеха се в ремонтираната сграда на общината. Очевидно е, че те могат да управляват от позицията на власт-имащите, а не от позицията на можещите.
Властта не е самоцел за мен, аз искам да прекъсна порочния модел, който води региона все по-надолу. 

Каква ще бъде първата ви инициатива като народен представител?

Когато положа клетва като народен представител, моята първа инициатива ще бъде отварянето на мобилна приемна, която да обикаля населените места в област Търговище и да систематизира проблемите на хората и тяхното възможно решение с инструментите на парламентаризма. Когато стане въпрос за избори и кампания, всички политици започват да изтъкват конкретната проблематика на регионите с обещанието да я разрешат, но без ясно очертание как може да се случи това. И в община Търговище е същото. Тук вече над 20 години ДПС и БСП работят задружно и неуспешно за решаването на проблема с безработицата например. 

Кои са вашите опоненти?

Аз нямам опоненти. Това е състезание на идеи и възможни решения. За разлика от кандидатите за народни представители от другите партии аз не съм участвал в парламентарна дейност, в изпълнителната власт или в държавни търговски предприятия.

От тази гледна точка аз не съм им опонент, а алтернатива. Алтернатива за нещо ново и неопетнено. Защото аз имам своята биография и тя е белязана с моите усилия да се впиша в рамките на нормалността.

По-добро ли ще бъде 43-тото Народно събрание?

Най важното за това Народно събрание е прозрачността. Всички бяхме свидетели как един човек и неговото кандидатиране за шеф на най-стратегическата силова структура срещна тотален граждански отпор.
От друга страна управлението на ГЕРБ показа, че единовластието не винаги е добър вариант. На базата на тези изводи, потвърдени с факти, според мен 43-тото ОНС трябва да бъде „Парламент на прозрачността и принципността“.

Някои от хората в листата на Реформаторите за Търговище са неизвестни?

Конституцията защитава всеки български гражданин и му позволява да бъде избиран и да избира. Ние сме коалиция – уникален за съвременния политически живот в България модел за промяна. Важна е не известността на кандидатите, а прозрачността на тяхното минало и настояще.

Нашата листа е изключително балансирана, състои се от хора от региона, които са родени и учили тук, има личности, доказали се във времето специалисти, както и млади професионалисти с голям потенциал. Ние сме обединени от качествени, знаещи и неопетнени хора, които могат да наложат адекватна промяна и истински европейски модел на поведение.

Ние нямаме субсидиите на ГЕРБ, но имаме „човешкия капитал“, който да създаде европейски модел на управление.

Трябва ли нов политически модел?

На този въпрос трябва да отговорят всички български граждани. Някои от тях останаха в България и продължават да се борят със статуквото. Други избраха пътя на емиграцията, но вярвам, че в най-близко време предстои сериозно сътресение за модела „Пеевски“.

Не е нормално парите на държавата да бъдат в една банка, не е нормално една партия да претендира да представлява определена етническа маса, не е нормално един човек от „Сараите“ да дърпа невидимите конци на ОЛИГАРХИЧНО-ПОЛИТИЧЕСКИЯ КОМПЛОТ. Надявам те самите да осъзнават последиците от гнева на нормалните хора.

Как ще убедите хората, които се колебаят, да Ви повярват?

Понятието „негласуващи хора“ придоби огромно значение през последните 20 години. В област Търговище негласуващите стигат до знаковите 40% на всички видове избори. По тази логика се оказва, че един народен представител се избира с около 13 000 гласа. Нека да си зададем въпроса доколко тези 13 000 гласа са представителна извадка от близо 180 000 граждани в област Търговище.

На негласуващите мога да кажа, че Реформацията започва в главата и мислите на всеки. Тя добива своите очертания, има своите страхове и надежди. Въпреки че хората са обезверени и изморени от нереални обещания, трябва да разберат, че силата да променят всичко е изцяло в техните ръце. Естествено пътят на една такава промяна няма да бъде нито лек, нито кратък, но това е правилната посока. Негласувайки, вие умножавате по 2 и дори по 3 силата на всеки купен и спазарен глас за смешните 20 лева. Оказва се, че за 20 лева един политик от „бизнес партиите” получава представителство на 5, а не на един глас.

Аз лично бих бил доволен процентът на гласуващите да се увеличи с 5 или дори с 10 пункта, защото единствено по този начин брокерите на гласове намаляват своята тежест в обществото.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Джумалиев

    0 0 Отговор
    Тоя смешник, дето едва говори български от къде си е купил дипломите за доктор?!?
  • 2 Сали

    0 0 Отговор
    Алоууу доцента, недей да лъжеш, че си от Търговище....от с. Зелена Морава, общ. Омуртаг си!
  • 3 123

    0 0 Отговор
    Моля, кажете какъв доцент и доктор е тоя?!
  • 4 Търговище

    0 0 Отговор
    Слепи сте вие !!! Слепи и виждате само ДПС... А ДПС ви е.. яко... колко години управлява ДПС и какво по хубаво стана ???
    Ограничени хора сте !!!
    Защо недадете шанс на този човек който може би е по различен от Доган Местан и Пеевски !!!
    Ама на вас ви харесва всички да сте на дъното !!!
  • 5 Реалист

    0 0 Отговор
    Доцент Исмаилов е най-добрият кандидат за народен представител от всички други, но ДПС са б....ци и техните хора са б...ци и само нападат, защото те нищо хубаво не виждат от ДПС, но въпреки това си продават гласа за 20 лева. Тунчерчо 3 аптеки си направи в Търговище, нали знаете че Хари Потър - Хамдито има 200 магазина, ай с..р от тука ДУПЕСАРИ.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове