Last news in Fakti

19 Септември, 2014 19:21 1 652 8

Иван Искров: Без политическо решение КТБ не може да отвори

  • искров-
  • ктб-
  • интервю-
  • политическо решение-
  • политиците

Единственият все по-теоретичен за нас вариант е сегашните акционери да дойдат, да сипят една торба пари в размер на 6,5 млрд., да ги преведат по сметките в централната банка, смята управителят на БНБ

"Без политическо решение по въпроса КТБ няма и не може да има отваряне на банката", Това обяви в ексклузивно интервю за БНТ шефът на Централната банка Иван Искров.

30-минутното интервю на Георги Любенов ще бъде излъчено в неделя сутрин. Тази вечер националната телевизия излъчи малка част от него.

"Единственият все по-теоретичен за нас вариант е сегашните акционери да дойдат, да сипят една торба пари в размер на 6,5 млрд., да ги преведат по сметките в централната банка. Съответно да попълнят капитала след завършване на оценката и ние да отворим банката. Но вие самите знаете, че и един изключително сериозен акционер с добър имидж, чиито имидж ние се опитваме да пазим, това е държавният резервен фонд на султаната на Оман от самото начало до назначаване на специалния им консултант EPIC от Виена, те също говорят за държавна помощ. Това също няма как да мине без решение на правителството, подкрепено със съответните правомощия и решение на Народното събрание", посочва Искров.

"БНБ и нейният управител в частност винаги от първия ден е считала, че голяма системна банка като Корпоративна търговска банка, с толкова много клиенти, чиито пари са блокирани, трябва по най-бързия начин да бъде оздравена. Неслучайно работихме и събота, и неделя цял месец, имахме припаднали момичета на компютрите. Така или иначе това не се случи. Дали ще се случи, това също не зависи от централната банка, а зависи от разговорите между заявилите желанието си за оздравяване акционери, представлявани от EPIC и българското финансово министерство. Съответно зависи дали ще се получи парламентарна подкрепа за евентуално положително становище на българското правителство. Ако те не получат такава подкрепа, очевидно е, че не централната банка може да взима решение как да се разпорежда с парите на данъкоплатците", заяви управителят на БНБ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 МАО

    1 0 Отговор
    Цитат от днес/Иван Искров: “да идват инвеститорите и да носят 6.5млд за КТБ!”
    Ако тъй се решаваха проблеми след БАНКОВА ПАНИКА (13юниКТБ) с църцорене на Искров “акционерите и инвеститорите да идват чувал 6.5 млрд, и толкоз”! Еха, ако акционери и инвеститори са толкоз наивни, ама не са!
    Искат ГАРАНЦИИ, т.е че няма да се намери някой хитрец да организира отново БАНКОВА ПАНИКА. Второ, искат БГ да си плати за организираното с БАНКОВА паника източване на ликвиден ресурс от КТБ от 1.3 млрд, отишли 860млн в Булбанк и др. НЕбългарски банки. ТОВА акционери и инвеститори наричат “плащане”, а Искров - “държавна помощ”.
    ОСВЕН ТОВА:
    - Цв. Василев НЕ Е организирал БАНКОВАТА ПАНИКА на 13 юни, напротив – от 13-20 юни КТБ плаща на вложителите целия ЛИКВИДЕН РЕСУРС от 1.3 млрд съгл. З/кред. организации. Като свършва лимита – КТБ се обръща към БНБ по чл. 33/ЗБНБ. Но БНБ в нарушение на чл. 33/ЗБНБ о т к а з в а, страхува се от Главпрокурор!
    КТБ е срината по изпитаната схема - БАНКА СЕ УБИВА КАТО МУХА - С ВЕСТНИК. М. юни 2014 г. в Булгаристан бе пусната в ход нова схема – УБИВАНЕ НА БАНКА с “ювелирна акция на 13 юни”КТБ” на Главпрокурор, МВРПикчърс и БНБ ... медии бяха изпреварени или слугуваха ... (ежечасно от 13юни в ТVновините с тъпани и цугтромбони внушаваха на БГ публиката да ИСТЕРЯСВА...и се реди на опашкиКТБ).
  • 2 МАО

    1 0 Отговор
    ПИТАНЕ: А КАК ЩЕ плати Главпрокурора за организираната от него и МВРпикчърс БАНКОВА ПАНИКА с ювелирна акция на 13юни (Телевизия, МВРПикчърс, 3патрулки, 1бус, 10-на полицая с маски с х2 пищака) и хората ИЗТРЕЩЯХА – банкова ПАНИКА в КТБ. (ежечасно от 13юни в ТVновините с тъпани и цугтромбони внушаваха на БГ публиката да ИСТЕРЯСВА...
    В резултат на престъпно организираната от Главпрокурора 13юни банкова ПАНИКА “КТБ” 13-20 юни от КТБ са изтеглени главно електронно 1.3млрд ЛИКВИДЕН ресурс (отишли 860млн Булбанк, 250млн Пощенска, Париба, Алфа, т.н. все НЕбългарски банки), По доклад/квестори в КТБ са останали още 500 млн бързоликвид активи, които сега се харчат за квестори, служители, одитори т.н.
    ОБЩО ДУПКАТА в КТБ в резултат на престъпното организиране 13юни БАНКОВА ПАНИКА от Главпрокурора е приблизит 2 млрд. Кой ще върне този ресурс в КТБ за да заработи, как се връща огромен ресурс в БАНКА в условия на конкуренция?!?
  • 3 баце

    0 1 Отговор
    Какви 6.5млрд. лева бе ,те тия акционери да не са луди да набутат толкова пари обратно!Приключвайте я тази банка и толкоз.
  • 4 Иван Искрофф

    1 0 Отговор
    Горе долу 10-на човека в света могат да отделят такава сума без да им бъде нарушен какъвто и да е финансов баланс, е кога ще отвори тази банка.
  • 5 JY Moneau

    1 0 Отговор
    Kak ot 260 miliona, stanaha 6,5 MILIARDA......Eto taka se kradat 6,5 MILIARDA lv.
  • 6 Мони НСА

    1 0 Отговор
    тоя измамник да каже защо взима 90 бона заплата
  • 7 аз

    1 0 Отговор
    От Изказването на Искров човек остава с впечатление,че той няма никакво намерение да направи каквото и да е за КТБ. Нали това му е работата? Защо получава заплата?Той има ли намерение да каже своята позиция?

    Коментиран от #8

  • 8 Autohouse Randm

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "аз":

    na iskrov KTB mu e prez palamara
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове