Last news in Fakti

20 Септември, 2014 12:20 947 7

Станишев: Държавата е само една шайка, ако не помага на бедните и слабите

  • сергей станишев-
  • бсп-
  • държавата-
  • герб-
  • политическа поръчка

Без БСП не може да има следващо стабилно управление, категоричен е лидерът на ПЕС

Важно е на 5 октомври да гласуваме, защото няма кой да реши вместо нас. БСП търси подкрепа на тези избори с основни ясни каузи в нашата кампания, които са обществени и национални: да не се допусне връщането на ГЕРБ на власт, както и икономическо развитие и създаване на работни места, социална справедливост и справедливост от страна на държавата. Това заяви президентът на ПЕС Сергей Станишев пред медиите във Велико Търново.

Той бе категоричен, че ако една държава не помага на бедните и слабите, тя е само една шайка за разпределяне на властта и без БСП не може да има следващо стабилно управление. Президентът на ПЕС припомни, че БСП вече е започнала последователното осъществяването на тези си цели още в миналия мандат със създаването на 50 хил. работни места. Станишев подчерта, че още отсега ГЕРБ дават заявки за повторение на мрачния сценарий от времето на управлението си и казват: „Гответе се да затягате коланите”.

Той бе категоричен, че в последната година е направено много в социалната сфера и това е основа „БСП – лява България“ да търси подкрепа на изборите, защото без достатъчно подкрепа и сила няма как да продължат с нужните промени. Като друг приоритет той посочи и продължаването на публичната инвестиционна програма за подпомагането на регионите, от която сега много проекти се спират от служебния кабинет.

Станишев изрази притеснение от действията на служебното правителството, което показва, че изпълнява политическата поръчка на ГЕРБ, най-вече с назначенията си, като даде пример с уволнението на директора на АЕЦ „Козлодуй”. По думите му политиката в областта на енергетиката също е повод за притеснение. „От октомври се готви увеличение на цената на тока. Винаги, когато ГЕРБ са в управлението, цената на тока расте на гърба на хората”, заяви той.

Станишев припомни, че правителството на Орешарски не е допуснало това да се случи и е имало политическата воля с промени в закона не само да се спре покачването на цените на електроенергията, но и да се постигне намаление. Той обясни, че с това са засегнати много икономически интереси, които сега се обслужват от кабинета „Близнашки“ и ГЕРБ. „Хората трябва да помислят кой работи за тях и кой за огромни, частни, икономически интереси”, категоричен бе Станишев.

Сред присъстващите бяха и водачът на листата за област Велико Търново Марияна Бояджиева, както и кандидатът за депутат Таня Андреева и областният управител.

За по-справедлива социална политика се обяви и председателят на БСП Михаил Миков пред стотици привърженици на партията в Силистра. Той изтъкна, че "БСП - лява България" е част от интересите на обикновения българин.

„Ние имаме претенцията, че можем да дадем автентичното и силно ляво представителство на хората на труда, интелектуалците, хората от селото и града. Ние сме за държава, която не прави разлика между големите градове и малките селца, където хората също трябва да имат равен достъп до образование и здравеопазване”, посочи лидерът на социалистите.

Миков обеща, че кандидатите за народни представители от лявата коалиция в цялата страна ще направят всичко по силите си, за да може лявата политика, която е в интерес на голямото мнозинство от гражданите, да бъде доминираща. По думите му, това означава по-справедливо данъчно облагане, споделяне на тежестите на кризата, повече присъствие на държавата, включително и в икономиката, където чужди монополи мачкат българския производител.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СамоСелянитеКаратБМВ МустангаЕномерЕдно

    3 0 Отговор
    Без БСП не можело.....Абе нека да проверим и ако се окаже, че може цялата БСП да се разпусне и серГЕЙ да се хване на работа някъде...за пръв път в живота си
  • 2 любител

    2 0 Отговор
    ЕЕЕ това човек на когото може да се вярва!
    Все пак той каза, че няма да става евродепутат? Плюс хиляда други лъжи. Без спор това е най-проваленият политик в новата история.

    Как може след поредното унищожително управление да имат очи и да излизат с такива измислени послания?!?

    Коментиран от #3

  • 3 Мони НСА

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "любител":

    хаха прав си.никога не лъже станишката хаха
  • 4 пенсионер

    3 0 Отговор
    На това по нашу край казват дебелоочие и безсрамник си Сержо .С какви очи ште погледне Корумбашев безпартийния който толкова много даде за БСП колкото всички бесепари взети заедно неса допринесли и на края най позорно гозагърбихте.Поради тази вашанагла постъпка се дистанцирам и ште гласувам за АБВ.
    Жалко че толкова години без резервно съм вярвал в БКП и БСП.
  • 5 Мони НСА

    0 0 Отговор
  • 6 Пламен Бакърджиев

    1 0 Отговор
    Когато една държава е на дъното - икономически и политически, няма какво да се краде повече, защото народа се осъзна. Всеки може да управлява, но това не трябва да са БСП. Тяхното време изтече, но те не го осъзнават.
  • 7 Монго

    0 0 Отговор
    СерГейчо как не го е срам да се показва...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове