28 Септември, 2014 18:43 7 253 59

Военни и полицаи срещу идеята за по-късно пенсиониране

  • полицаи-
  • военни-
  • пенсии-
  • протест
Военни и полицаи срещу идеята за по-късно пенсиониране - 1
Снимка: БТА

Полицаи заплашиха с протести и поискаха извинение от социалния министър заради намерението му да отмени ранното пенсиониране. Срещу идеята се обявиха и военни, предаде Нова телевизия. В момента някои служители се пенсионират само след определен стаж, независимо на колко години са.

Конкретно решение за това на каква възраст да се пенсионират на хората с по-тежки професии засега няма. Онова което е слагано на масата за разговори досега. Военните да се пенсионират на 52 или 54 години - в зависимост от званието. Летците и водолазите - на 42 и 44 години.

В момента към тези специалисти има едно изискване, за да излязат в пенсия. При полицаите например то е - да имат 27 години стаж от които 18 в съответната институция. Така полицаят, който е започнал работа на 20 години, на 47 вече е пенсионер. А според социалния министър той продължава хем да работи, хем да взима пенсия, което ощетявало държавата.

За спиране на ранното пенсиониране Брюксел настоява от години. Опит военните да бъдат извадени от тази категория вече беше направен. И след това властта отстъпи. Причината да се иска отмяната на ранното пенсиониране на военни и полицаи, на пилоти и балерини според социалния министър: „Един умен човек е казал, че пенсия трябва да се дава поради болнавост, недъгавост и старческа немощ. Считате ли, че на 45 години един полицай е в старческа немощ?”.

Синдикалистът в МВР Валентин Петров пък отвърна с думите „бихме поканили не само един министър, а целия Министерски съвет да изкара едно дежурство на границата ни с Турция, за да видят на място, как са нещата, защото очевидно не са в час”. Полицаите поискаха извинение от социалния министър.

Премиер и социален министър се разминаха в отговорите на въпроса откога трябва да се отмени ранното пенсиониране. „Това са препоръки, които трябва да започнат да действат. Предполагам, че от следващата година”, каза Близнашки. Христосков пък коментира, че може да има преходен период от около 2 или 3 години, за да се избегне масово напускане.

А предупреждението, че засегнатите ще излязат на протести, премиерът посрещна с думите, че е нужно стабилно правителство след изборите, за да бъдат извършени задължителните реформи, без които ще продължим да тънем в посткомунистическото блато.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пламен Бакърджиев

    2 0 Отговор
    Всички млади пенсионери работят. В това няма нищо лошо, но ако се спира пенсията когато получаваш и заплата няма да бъде така . Те военните от 20 години нищо не правят, защо да се пенсионират по рано. За летци и водолази съм съгласен с ранно пенсиониране.

    Коментиран от #4

  • 2 Янко

    1 1 Отговор
    Така е ако работи да му спират пенсията.От къде на къде тези полицаи , ще ги пенсионират по млади?Да не би да са работили повече от другите хора?Трябва бнапълно да се премахне по ранното пенсиониране защото това е кражба на пари от джоба ни!
  • 3 running wild

    0 0 Отговор
    Видял е държавният служител работа! Видял е през крив макарон, как се бачка по 25 часа в денонощието, а шанса да се пенсионираш все повече клони към нула! Ама 'айде да са живи и здрави връзкарите, пенсионирайте ги ба 40 та белким не мрънкат!
  • 4 Весо Полицая

    0 2 Отговор

    До коментар #1 от "Пламен Бакърджиев":

    Който завижда да постъпи в МВР или МО .Тези които "бачкат по 25 ч в денонощието"- да бяхте учили повечко!
  • 5 Весо Полицая

    0 2 Отговор
    Пловдивският вестник "Марица" твърди, че полицията е предотвратила кървав атентат на дербито Ботев - Локомотив в събота, спечелено с 2:0 от "жълто-черните".

    Според информацията бомба с близо килограм взривно вещество е намерена в една от тоалетните на стадиончето в базата в Коматево, където се игра мачът. Веднага е извикан сапьорски отряд, който обезвредил адската машина.
  • 6 Весо Полицая

    0 2 Отговор
    Полицая си пенсионира по рано защото стреса да си взимаш довиждане всеки ден със съмейството като за последно те изхабява психически и физически.Световно изследване доказва че от всички професии на първо място по ранна смърт /не насилствена/ са Полицаите..

    Коментиран от #7

  • 7 Янко

    3 0 Отговор

    До коментар #6 от "Весо Полицая":

    Хайде стига си говорил глупости бе!Ояли са се та едва ходят.Станали са по 150кила тези спестовни касички.Че един пътен полицай да не е учил повече от един лекар та , ще се пенсионира по рано.Не трябва да има никакви преференции за тях!Да стоят с палките на пшътя докато почнат да падат от немощ както всички нас!
  • 8 гост

    1 1 Отговор
    Правилно е полицаите и военните да се пенсионират след 27 години стаж.Брюксел въобще не отправял искане за по-късно пенсиониране, защото в цял свят полиция,пожарна и военни се пенсионират след определен стаж. Сега,че ония от парламента са изпапкали парите за пенсия и пенсионния фонд е празен е отделен въпрос.
    На тези които не са ходили в казарма и не знаят какво е оръжие и са против пенсионирането след 27 години стаж на пожарникари,полиция и армия ,ще кажа,- не е лесно да те изпратят в Ирак или друга гореща точка и да стрелят по теб или да влизаш в горяща къща и да търсиш хора или полицай да издирва въоръжен и опасен престъпник.
    Не говоря за КАТ ,там е друга история.Те нямат нищо общо с истинските полицаи.
    Нека тези хора се пенсионират както си е закона сега,заслужават си го !

    Коментиран от #14, #28

  • 9 represiran

    1 0 Отговор
    nikoi ne komentira tova 4e neplastat i danaci kato dargavni slogiteli.vozqt se koto kufari v gradskiqt transport i samo slugebni karti pokazvat.s edna duma privilegiiii.
  • 10 Глас

    2 0 Отговор
    НИКАКВО РАННО ПЕНСОНИРАНЕ!ШКЕМБАРИ,КОИТО НЕ ЗАСЛУЖАВАТ И ПЕНСИЯ ДОРИ!!!!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 comment

    3 1 Отговор
    Защо трябва да се пенсионират рано тези юнаци, а да речем очен хирург да трябва да оперира до 67 години. С какво полицаите са по-амортизирани и натоварени от хирурга или от детската учителка, която трябва до 65 годишна възраст да издържа всеки един божи ден на непрекъснатите писъци и викане на дечицата? Или висенето от кафе на кафе по смените е чак толкова уморително?!?
  • 13 POLICE

    2 1 Отговор
    Ей , полицаите плащат данъци- не говори като не знаеш и не пътуват с служебни карти в градския транспорт а си имат отделни карти за пътуване. Всички искате добри заплати и какви ли не удобства ама като се заприказва за нуждите и проблемите на полицията започвате само да обиждате полицаите. Истината е че, ако искате добра държава тя трябва да има работеща полиция- нека някои от многознайковците се доближи до американски или английски полицай без покана и после да казва че нашите са с привилегии и да не ги зачитат при изпълнение на служебните си задължения. Да, полицията в БГ не е идеална и не работи или работи за себе си както вие също бихте правили ако сте полицаи- а замислете се на работата която работите не правите ли същото-кръшкате, прибирате по нещо за себе си и куп други нарушения защото това е българския манталитет. Темата е за държавните служители които не си лягат при жените и децата си всяка нощ като вас и за разлика от вас през част от моментите в които не са до семейството си живота им е застрашен. Ако смятате че вие сте по добри вървете вие да събирате парчета от тела от катастрофи по улиците, вадете хора удавени в реки и наводнения или изгорени от пожари, бийте се с циганите и други малоумници които опустошават държавата- мисля че примерите мога да ги давам до безкрай като един от тях но истината че в моменти като тези - ВИЕ СТЕ ПРОСТО ЕДНИ ЗРИТЕЛИ, така че мили приятели мислете преди да давате отговори по темата и уважавайте професията на тези хора за да може те да уважават и вас!

    Коментиран от #27, #30

  • 14 comment

    1 2 Отговор

    До коментар #8 от "гост":

    Като са си избирали да стават военни са знаели предварително, че военните воюват. Като не им се ходи на мисии, да вземат да се напънат да работят реална работа.
  • 15 POLICE

    2 1 Отговор
    Съгласен съм за очните хирурзи и за учителите но проблема там е съвсем различен, а да не говорим че на очен хирург в някой случай не му е нужно пенсиониране имайки предвид каква заплата може да си докара от частна практика, така е с личните лекари, така е и с някои учители- разликата е в това че всички могат да изкарват пари допълнително от уроци, работа в частни кабинети и болници а на полицая не му е разрешено, абе сравнение тук няма по скоро трябва да се търси решение как в различните сектори нещата да се подобрят а не да сравнявате вола с крава! И специално - АМИ ТЕ КАТО СА СИ ИЗБИРАЛИ ДА СТАВАТ ПОЛИЦАЙ СЕ ПЕНСИОНИРАХА С 20 ГОДИНИ СТАЖ БЕ , ПОСЛЕ ИМ ВДИГНАХА СТАЖА НА 27 ГОДИНИ И СИ ЗАМЪЛЧАХА. Е А ВДИГНЕТЕ ИМ ГО НА 50 ГОДИНИ И ИМ ПРАВЕТЕ........ ПО ПЪТИЩАТА щото те в джоба ви не бъркат вие им давате пари за да се измъкнете и после те ви виновни.

    Коментиран от #18

  • 16 sss

    2 1 Отговор
    Всички в тази държава трябва да понесат по-равно тежеста на социалната система.Досега полицаи и военни бяха закриляни партийно,но крайно време е те да понесат и своята тежест.
    Сега ще почнат да заплашват с протести и неподчинение,но не могат да избягат от неизбежното.
  • 17 bocho

    2 0 Отговор
    Социалния министър мога да го посъветвам като мисли , че е толкова лека работата да отиде за по месец като миньор ,полицай,летец и т.н после да се изказва!
  • 18 comment

    2 0 Отговор

    До коментар #15 от "POLICE":

    Можеш да си квичиш колкото ти душичка иска. Твоя си работа. Обществото обаче се е нагледало на изпълнили нормата за фишове и актове служители и след това кротнали патрулката в храстите си смучат кафето в някоя закътана бензиностанция или капанче. Лай си, не пречиш, явно си полицай и те е яд, че изтърваш авантата. Така или иначе ще се приеме, ако не сега, след година, след две, но ще се приеме.
  • 19 Илиев

    2 1 Отговор
    Ха ха ха...на границата с Турция...Избиват се да идат там.По-висока заплата,по цял ден пуши барбекюто.Имат го като за почивка.Последния полицай с който говорих,каза че не смеел да си направи една снимка там.Жана му ако ги видела какъв живот си живеят,нямало да го пуска да ходи.
  • 20 мистър

    3 0 Отговор
    Какъв стрес бe- polis- спите като пънове по пътищата.Я иди във някоя фирма да работиш за 400_500 лева и да не знаеш кога ще ги вземеш да видиш какво е стрес.
  • 21 0980

    2 0 Отговор
    да работят до70години и без това работа не вьршат само келепир дирят
  • 22 represiran

    0 0 Отговор
    xei,vigdash li kakvi ste v o4ite na obstestvoto.TARTEIII.TOVA E KATO SOCIOLOGI4ESKO PROY4VANE DO 65 KATO DRUGITE.
  • 23 Военнен

    1 0 Отговор
    Опитайте това,да видите 15000-20000 с АК на протест!!!Винаги превратите са били,с недоволни военни.Първо мислете,после опитвайте да съсипвате държавата!!!А 240 глупака не са ли повечко,който крадът и за един мандат,могат да се пенсионират?
  • 24 Plovdiv

    3 0 Отговор
    След като всички хора се пенсионират по-късно и въпросът дали искат изобщо не стои на дневен ред, тогава и полицаите и военните щат не щат ще го приемат. С какво са по-различни от останалите работници и служители в държавата? Още повече, че последните (сред които съм и аз) им изкарват заплатите с данъците си.
  • 25 Илиев

    2 0 Отговор
    Ако някой не го устройва по-късното пенсиониране винаги може да напусне.Не е вързан.да си намери работа в цивила...

    Коментиран от #35

  • 26 ZZZ

    2 1 Отговор
    Полицаи и военни трябва да се пенсионират на възрастта на всички останали нормални хора в държавата! Когато станат на възраст. според която вече не могат да работят като полицаи или военни, да напуснат системата и да си търсят работа другаде. И без това като се пенсионират отиват охрана, да си го работят това без да цоцат държавата с ранни пенсии. И СТИГА С ТИЯ 15 -20 ЗАПЛАТИ ПРИ ПЕНСИОНИРАНЕ! След като всички плачат, че пенсионната система е пред фалит каква е причината някои да получават десетки хиляди само защото се били пенсионирали?
    И защо като държавата е пред фалит плаща осигуровките им ?
    В държава претендираща всички да са равни пак има едни "по-равни" от другите!

    Коментиран от #38

  • 27 по темата

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "POLICE":

    Какви данъци плащате бе, вие квичите, когато поискаха вие да си плащате данъците, а не да ви се плащат от бюджета.
  • 28 S Doichinov

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "гост":

    Насила никой не е отишъл в Ирак.

    Коментиран от #34

  • 29 ЗА БЛИЗНАШКИ

    0 0 Отговор
    ЩЕ ВИ СВАЛИМ С ПРОТЕСТИ И ЩЕ ВИ ИЗПРАВИМ ДО СТЕНАТА И РАЗСТРЕЛ .....САМО ТАКА ЗА ПРОДАЖНИЦИ.
  • 30 S Doichinov

    3 0 Отговор

    До коментар #13 от "POLICE":

    Къде сравняваш американски полицай с българските (полицаи).Какви данъци и осигуровки плащат викаш?И да-пътуват почти безплатно навсякъде с градски транспорт.От полицията работят най-много 10%,другото е пълнеж.
  • 31 ЗА ЗАВИСТЛИВИТЕ

    0 0 Отговор
    ЗЛОБНИ,ЗАВИСТЛИВИ,НЕУСПЕЛИ ХОРА СТЕ ТЕЗИ КОЙТО ПИШЕТЕ ПРОСТОТИИТЕ.....ТРЯБВА ДА СЕ ПЕНСИОНИРАТ РАНО,ТРЯБВА ДА СИ ВЗИМАТ ДВАЙСЕТТЕ ЗАПЛАТИ ЗА ДА ИМАТ СТИМУЛ ДА СЕ ИЗПРАВЯТ СРЕЩУ ТАКИВА КАТО ВАС КОЙТО ДРОГИРАНИ ГРАБИТЕ,КРАДЕТЕ,ИЗНАСИЛВАТЕ.....ВСИЧКИ КОЙТО ПИШЕТЕ СРЕЩУ ПОЛИЦАЙТЕ СТЕ КРИМИНАЛНО ПРОЯВЕНИ ....фщчд
  • 32 Just Think?

    0 0 Отговор
    Няколко въпроса:
    Какви данъци и колко се плашат държавните служители, в частност полиция и армия спрямо редовите граждани?
    Какво е процентното отношение на тези служители с по-ранното пенсиониране спрямо заетите, тоест всички работещи?
    Какъв е процента на работещите пенсионери (военни и полицаи) спрямо заетите и спрямо всички работещи пенсионери?
    Ако се измери сумарната средна пенсия на човек, който се пенсионира на 65 г, спрямо средната продължителност на живота му, каква сума се получава спрямо тази на човек пеnсионирал се на 45 г.?
    и последен: Каква е средната годишна заетост в часове на един полицай: колко работни, колко извънредни, колко отпуска, колко болнични и т.н. спрямо средните за страната?
    P.S.
    Нали сте наясно, че парите които се харчат за не производствената сфера идват от производствена, търговията и туризма? Като знаете какво е състоянието на генериращите приходи сфери, какво мислите, че ще се случи като цяло?

    Коментиран от #36

  • 33 Пламен

    0 0 Отговор
    hte vidite 4e hte stane goliam problem i masovi protesti zahtoto kogato sam na post zatanal do krasta zimata v sniag i pazia skladovete s orjie, i usehtam samo ledenoto dulo na aftomata na garba si i studenia viatar mi brasne liceto ciala noht a opravnicite si spita na topil4ko v legloto.a si glasuvat tehnite zaplati,uveli4enia vav vsiaka darjava,armia v nato niama po niska zaplata ot nahta na voenite edin rednik vzema 700 a v Rumania dva pati pove4e.no kakvo da se 4udia to i na lekarite u4enite daskalite e sahtata rabota.
  • 34 Петър

    1 0 Отговор

    До коментар #28 от "S Doichinov":

    Няма изкам или не изкам казват ти че взвода ти заминава и това е подписал си деклерация в началото още.
  • 35 comment

    2 0 Отговор

    До коментар #25 от "Илиев":

    Да, ама при нас в цивила трябва и да се работи, а те не го долюбват много много работенето. Има и свестни, безспорно, но даже и свестни, пенсиониране наравно с останалите. Да не са миньори нещо, че ще се пенсионират 20 години преди другите хора.
  • 36 Ba7 Rambo

    0 0 Отговор

    До коментар #32 от "Just Think?":

    Пълно е с злобари и некадърници в тая държава...! И ти си един от тези примери, въпреки че си придаваш важност и се опитваш да си капацитет!

    Коментиран от #46

  • 37 гост

    2 0 Отговор
    Хайде бе! И духовия оркестър ли го стрелят? Имам приятел, който почна работа в полицията като музикант, и той е 1-ва категория! Понякога репетира и това му е работата. Полицейска работа не върши, ама ще се пенсионира с патрулите. Всички чантаджии и те се пенсионират рано.

    Коментиран от #40

  • 38 Ba7 Rambo

    0 0 Отговор

    До коментар #26 от "ZZZ":

    Братле, моля те, научи пунктуацията и тогава предлагай услугите си на "мислител!
  • 39 POLICE

    1 1 Отговор
    КОГАТО ВИ ИЗНАСИЛЯТ МАЙКИТЕ, ЖЕНИТЕ И ДЪЩЕРИТЕ, КОГАТО ВИ ПРЕБИЯТ СИНОВЕТЕ И БАЩИТЕ И ВИ ОТКРАДНАТ ТОВА КОЕТО СТЕ СЪБИРАЛИ И ЗА КОЕТО СТЕ СЕ БОРИЛИ ЦЯЛ ЖИВОТ СЕ ОБЪРНЕТЕ КЪМ 65 ГОДИШНИЯ КВАРТАЛЕН ИЛИ ПАТРУЛЕН ПОЛИЦАЙ ПРЕД ПЕНСИЯ - ТОЙ ЩЕ ВИ ПОМОГНЕ ОТ ВСЕ СЪРЦЕ ПРИЯТЕЛИ ! ДА ЖИВЕЕ И ПРЕБЪДЕ БЪЛГАРИЯ - СТРАНАТА НА НЕВЕРОЯТНИТЕ МОЗЪЦИ И УМОВЕ! В другите цивилизовани държави не случайно всичко или повечето неща са в някакъв ред - защото водопроводчика не си сменя крушките вкъщи а вика ел. техника а той на свой ред в банята само се къпе а не ремонтира. ВИЕ ТУКА СТЕ РОДЕНИ ВСИЧКИ ЗА МИНИСТРИ НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ! Не се ли самозабравихте и не е ли по редно вместо да се ровите в полицейските проблеми да обърнете внимание на своите и да се борите те да се решават към по добро - търсете си правата а не се мъчете да погазвате нашите. Претендирайте за това от което разбирате хора, ние ранно или късно пенсиониращите се полицаи сме със вас!!!

    Коментиран от #41, #56

  • 40 Ba7 rambo

    0 1 Отговор

    До коментар #37 от "гост":

    А ти, господина с духовите оркестри, поинтересувай се каква е средната продължителност на живота на един духов музикант спрямо другите хора! Не ми отговаряй на мен - кажи на другите!
  • 41 comment

    1 0 Отговор

    До коментар #39 от "POLICE":

    Какво общо имат всички батални простотии за изнасилвания, пребивания и прочее с възрастта за пенсиониране? Да не би случайно да съзирам публини заплахи ако не стане по Вашата? Ние ВИ ПЛАЩАМЕ заплатите, следователно и ние ще определяме кога ще се пенсионирате и кога не. Щом да речем общ работник на 65 години може да влачи кубиците с бетон, значи и полицаите ще могат да си вършат работата.
  • 42 Rumen Velinov

    1 0 Отговор
    Държава(народ),който неможе да храни собствената си армия,храни чужда армия-(поробители)-Това несъм го измислил аз,доста по-умни хора от мен ... В.М.
  • 43 POLICE

    1 1 Отговор
    УСПЕХ ви желая, и народе не се надъхвайте с това че ВИЕ ни плащате заплатите- и тук сте напълно некомпетентни, много пари се наливат в бюджета от нашата работа-било тя при разкриване на икономически или други финансови престъпления, при събиране на глоби от безразсъдното ВИ шофиране - има много други механизми с които си ги оправдаваме мизерните заплатки, ние също ви плащаме като ви купуваме бетона, салама, блузките или презервативите които произвеждате. Общото при баналните простотии колега е че ще ти е нужен млад и здрав и финансово обезпечен полицай, пожарникар и др. когато те застигне някоя от тях - тогава ще получиш 65 годишен изморен от гледане на трупове или други непосилни за повечето от вас неща полицаи от които не знам какви очаквания ще имаш - тогава пак вие СПЕЦИАЛИСТИТЕ ще скочите да недоволствате - що са ни дърти полицаите! Да живеят умниците и пенсиониране на 80 години !!!
  • 44 Кара Кольо

    1 0 Отговор
    Всички хора се трудят и смятам,че е редно всички да се пенсионират на една и съща възраст.Работата на един полицай не е по тежка или по опасна от тази на един лекар примерно или един шофьор на камион или един строител.Единствено по рано може да пенсионират тези полицаи които са с качулки на главите и участвуват в разни операции по залавяне на престъпници.Всички останали наравно с другите хора!А относно това дали един полицай като остарее,ще може да си върши работата ми или го преназначават или го уволняват и си търси някаква друга работа , щом не може да се справя със задълженията си както всички останали хора.
  • 45 rad

    2 0 Отговор
    Как да не работят като се пенсионират. Ако вземат нормална пенсия да . Ами господа управляващи ,много е просто - нека за всички работещи да се плащат осигуровки в пълен размер независимо какъв е - пенсионер или не. Въведете прогресивен данък за личните доходи като например до 500лв -0% до 1000лв-10%
    до 1500-20% до 2000 30% до 5000 -50% до 10000-60% над 10000-75%- така направи Олан във Франция за да има пари - между впрочем предложеното от мен е за икономисти които знаят какво е държава , финанси и социална демокрация ане за нашите политици -гладници
  • 46 Just Think?

    2 0 Отговор

    До коментар #36 от "Ba7 Rambo":

    Ако беше достоен опонент, щеше да се си направиш труда да събереш малко информация и евентуално да си отговориш да на въпросите по долу (след като явно се чувстваш засегнат или те е страх от тях). Въпросите си остават и те няма да се разрешат в тази държава, затова си търся нова в която да избягам. Тази не става - обречена я отдавна и 500 000 полицай да си назначи пак няма да я спасят. Трябват й работници :)

    Коментиран от #48

  • 47 Мимо

    2 1 Отговор
    До полицайчетата по-долу: пичове, като ви чета коментарите и писанията на вас и на военните ми се при*ка! Има много други професии при които хората като излизат за работа също незнаят дали ще се приберат пак! Аз потен, кален и мръсен полицай не съм виждал!!! За никой не е тайна, че борбата е всеки да влезе в системата и да почне работата на смени, че да има време да рабити нещо друго - изолации, гипсокартон, парни, в моя град даже масово са в дърводобива (нали се сещате, че си режат дърва където и колкото си поискат и няма кой да ги закача) и т.н. и т.н! Аааа, забравих да питам още нещо - карането без винетка и много често без ГО също ли ви е част от социалния пакет? Тъй като аз не познавам полицай, който да си купува винетка, а аз познавам доста полицаи.... Познавам и пожарникар, който понеже е висшист е назначен там, ама не е на смени - един ден на работа, три дни вкъщи и ми се оплакваше, че му е малко неудобно, понеже има фирмичка за изолации, ама му се налага всеки ден да "се отбие до работата поне до към 9 и половина" и почва да си прави изолациите чак към 10 часа! и така за една седмица той си "губи по един ден"!!!! Чувате ли ме???? А на тоя му се плаща и заплата, има 40 дни годишен отпуск и да се пенсионира на 45 години ли......?????? Познавам и един от гранична полиция, който ми се оплаква, че 7 дни в месеца е на работа за 900 лева!!!!!! Викам му, абе пич, е 130 лева не е никак лоша надница, и то за правене на нищо....
  • 48 Мимо

    2 0 Отговор

    До коментар #46 от "Just Think?":

    Остави ги, човече! Няма смисъл! И аз много пъти съм им задавал редица въпроси, а те съвсем по милиционерски започват да разтягат разни ластици - какъв героизъм и себеотрицание трябват, за да работиш там, но никога не получавам отговори на въпросите си! Казвал съм го преди, ще го кажа и сега: ако се вземе едно решение - всички полицаи, военни, жандармеристи, пожарникари, гражданска защита, охрана на съдебната власт, гранична полиция да се изхвърлят от системата и да отидат на цивилния пазар на труда, а на техните места да се назначат хора, които да сега са работили в частния , цивилен сектор - до една година след това, 30 процента от "шапкарите" директно ще са се самоубили, поради невъзможност да се справят с живота, 30 процента ще са умрели от глад, 30 процента ще ровят по кофите за боклук и 10 процента ще успеят да се реализират на някаква друга работа! Това е истината!!!

    Коментиран от #55

  • 49 иван

    2 0 Отговор
    Военните особено тези в МО-2, освен частпрома и обгрижване на женското съсловие за друго не стават. Никакво ранно пенсиониране да работят до 54г. задължително.
  • 50 Voenen

    0 2 Отговор
    Нищо няма да ни бъде премахнато колеги ! Това са глупости.В момента съм в Афганистан и ще се пребера с 30 000 лева ! Оставете ги да лаят тези . Военните и полицията винаги ще бъдем с тези привилегии,който са много повече от колкото знаят тези тук

    Коментиран от #51, #54

  • 51 гогата

    2 0 Отговор

    До коментар #50 от "Voenen":

    Ако го няма тия, дето бачкат като волове за по 400 лв и плащат данъци, за да има пари за такива като тебе ще го видиш тия привилегии на куково лято! Ще ми е интересно само да видя след десетина години, когато циганите дето не работят и не внасят лев в хазната станат повече от работещите от къде ще взема държавата пари да хрантути шапкарите, които реално с дейността си не заработват и един лев за хазната, а напротив - само смучат! Сигурно пак ще се тегли заем от Световната банка, ама до кога ли....
  • 52 Екс Шапкар

    1 0 Отговор
    Отдавна беше време да се направи това!!!!
    Браво на Близнашки че се реши на тоя непопулярен ход.
    Дебелите старшини - склададжии, тлъсти ВКР-та, охранени щабари, чиновници с чантички на редовна смяна... това 1-ва катеогрия ли е?
    В армията 1-ва катеогрия е само службата в мисия!
    В полицията- само работата в дежурства на улицата.
    Да пишат документи и да пият кафета си е като всяка друга бюрократска работа.
  • 53 petrov

    0 1 Отговор
    Да над 2000 50% ти чуваш ли се? Нали единствения сектор, който се държи в тази държава и вкарва някакви пари и донавена стойност а именно IT ще се изнесе масово и тогава вече съвсем ще я втасате. От какъв зор ще ти плащам 1500+ лева месечно защото съм учил по нощите 5 години и още 5 съм спал в офиса за да се докажа и резлизирам ли?
  • 54 Пенчо

    2 0 Отговор

    До коментар #50 от "Voenen":

    Бе ти , ще се върнеш от Афганистан с 30000лв, но докато се върнеш женати , ше е натрупал тук толкова дългове,че , ще ти се завие свят къде по напред да платиш с тези смешни 30000лв!
  • 55 Попов

    0 0 Отговор

    До коментар #48 от "Мимо":

    Моито момче когато идеш да работиш със стар пожарен автомобил, да ти се пърлат веждите, в -20C да си мокър до кокалите, и да обикаляш в такъв дим та да не виждаш другия пред теб, тогава ще даваш съвети и ще правиш такива тъпашки изказвания.

    Коментиран от #58, #59

  • 56 путлиция

    0 0 Отговор

    До коментар #39 от "POLICE":

    за американската полиция съм съгласен, там може да се разчита на нея.Нашата полиция е пълна пародия на която не можеш да разчиташ изобщо.Да не кажа че са големи страхливци.Като си някакъв обикновен човек ти се правят на голямата работа, но като ги подбере някоя мутра се скатават като мишоци.
  • 57 къде бяхте

    0 0 Отговор
    когато протесирахме никога няма да забравя родната полиция как ни биеше и пазеше парламента за 30лв. командировка и една баничка.Сега когато искате подкрепа от народа мислите ли че ще я получите.
  • 58 трябва и акъл

    0 0 Отговор

    До коментар #55 от "Попов":

    ти с това се хвалиш ли ? На мен това ми звучи като за човек който няма грам мозък в главата си.Ако човек има някаква стойност едва ли ще бъде мокър до кокали и ще работи в мизерни условия.
  • 59 Мимо

    0 0 Отговор

    До коментар #55 от "Попов":

    Господин Попов, работя там, където и ти, и колгите ти ням да изкарате и по един ден, ясно ли ти е? Само не ми говори за работа при студ и жега, мооооооля ти се!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове