Last news in Fakti

1 Октомври, 2014 09:18 753 0

Местан: Предизборната кампания е тиха, защото липсват нови послания

  • местан-
  • предизборната-
  • кампания-
  • послания

Няма изборен туризъм, в Кърджали всеки ден пристигали автобуси, уточни Местан

Местан: Предизборната кампания е тиха, защото липсват нови послания - 1
Снимка: БТА

"В тихата кампания ми се иска да видя един позитивен знак, че може би това е признак за нормализирането на политическия процес в страната. Но уви, по-скоро е вярно обяснението, че кампанията е тиха, защото ги няма новите послания и новите играчи. Има криза на посланията, като ДПС прави изключение”, заяви в Нова телевизия председателят на ДПС Лютви Местан.

На въпрос спазарена ли е властта заради определенията, че тази предизборна кампания и тиха, Местан заяви, че не е имал разговори с нито един от политическите лидери.

"Тезата ни е, че страната се нуждае стабилно мнозинство с ясен евроатлантически профил. Ще дадем 300 дни толеранс на следващото управление, ако сме опозиция. ДПС дори и да бъде поканено, може да откаже участие в управление. ДПС може да се възприеме като стратегически ресурс на страната”, поясни лидерът на ДПС.

Във връзка със срещата му с президента на Турция Реджеп Ердоган, той коментира, че тя е била естествена и е представила пример за партийна дипломация в полза на България. Той отрече да е имало какъвто и да било пазарлък на гласове между двете страни.

"Основният знак от тази среща бе натовски. България и Турция като страни-членки на НАТО могат да изиграят огромна роля за разширяването на зоната на сигурност”, поясни председателят на ДПС.

"Очакваме ръст на избирателите ни заради посланията и отговорната политика на ДПС. Не крия, че очаквам разширена подкрепа не само от традиционните избиратели на ДПС, но и от нетрадиционни за движението райони. Ние представяме един класически пример за това, че интеграцията в българското общество е отговорност и на партиите”, заяви Лютви Местан.

„Когато говорим за ромската интеграция, имаме претенцията, че сме единствената партия, която включва ромите не на последните места в листите, имитирайки интеграция. При нас те водят листи, например в Ямбол и Кюстендил”, поясни Местан.

Относно изборния туризъм от Турция, той отправи призив да се снима в Кърджали как всеки ден идват десетки автобуси, дори и в неизборно време.

"Същите тези автобуси, заснети в навечерието на изборите, се представят като изборен туризъм. Ние се борим за всеки един глас на български гражданин от всяка точка на света. Да се представя политическата тежест на ДПС като пряка функция на гласовете от Турция е мит, който се оборва от безспорния факт, че вотът на евроизборите за малко не определи да сме втора политическа сила, без да сме получили един глас от Турция. Аз питам кой е казал, че тези гласове са непременно за ДПС”, попита Лютви Местан.

Той коментира и казуса "КТБ”. Стана ясно, че Делян Пеевски смята да пише закон за банката и нейното спасяване.

"Прави са анализаторите, които упрекнаха основните политически сили, които участват в предизборната надпревара, че нямат ясни отговори по казуса "КТБ”. Чух тази критика и тези дни представих много ясна позиция в няколко точки, в основата на която е разбирането, че с КТБ се свързва значим публичен интерес, който стои по-високо дори от принципа за банковата тайна”, коментира председателят на ДПС.

По думите му трябва да се стигне до пълната истина относно банката. Международно юридическо лице трябва да проведе до дъно финансово разследване, защото с тази банка се свързва огромен публичен интерес. Когато се разкрие истината, тогава ще видим върху кого тегне сянката на КТБ. Този ход на ДПС не е търсене на индулгенция, а на прозрачност”, заяви Лютви Местан.

"Време е за ДПС да говори с езика на фактите, а не с този на внушенията и на митологемите. Ние нямаме проблем с истината”, допълни той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове