Last news in Fakti

2 Октомври, 2014 10:11 2 685 13

Борисов прогнозира широка коалиция без ГЕРБ

  • борисов-
  • широка-
  • коалиция-
  • герб

Ако имаме 110 -115 депутати, ще съм длъжен да търся изход, ако са под 100, да заповядат да правят правителство, заяви лидерът на ГЕРБ

Ако са много малките партии в следващия парламент, лидерът на ГЕРБ не вижда смисъл да се прави коалиция.

„Не си представям правителство, което може да бъде съставено от 5-6 партии. Ако са така, може да си направят тройна, четворна, петорна - БСП, ДПС, Цензурата, а защо не и Реформаторския блок”, коментира Бойко Борисов в студиото на bTV.

Той се позова на социологическо изследване, което показва, че в законодателния орган ще има широко представителство на малки партии.

Борисов посочи, че формации с по 4-5 процента се правят на „най-великите” и прогнозира, че ще „извиват” ръцете на спечелилата изборите партия.

На няколко пъти Борисов призова за висока избирателна активност в неделя, тъй като „ако имаме 110 -115 депутати, ще съм длъжен да търся изход, ако са под 100, да заповядат да правят правителство”, посочи той.

Според лидера на ГЕРБ Реформаторският блок е единственият възможен партньор за бъдеща коалиция, „но в последния месец и половина само с нас се занимават, лидер не могат да си изберат, говорителят им в оставка...”.

Борисов заяви, че не се ли състави кабинет, идват много тежки времена за държавата.

Той поднесе съболезнования относно трагедията в Горни Лом и подчерта, че се чувства много неудобно.

„Искам да кажа на зрителите, че не исках да идвам в студиото, но бях поел ангажимент, а и да не се обърква редът на предаването”, заяви той.

Каза, че не може в момента да се говори за спиране на предизборната кампания, защото тя си е спряла.

„На кой му се е пее, танцува или ще играе хоро в такава ситуация”, заяви Борисов, но подчерта, че изборите са най-важното нещо, за да се не получават такива неща.

"Мъка трагедия, хората се борят за поминък... това е", коментира бившият премиер и основен претендент за бъдещ министър–председател.

Той изтъкна, че всички управляващи са виновни за трагедията с взривения завод, тъй като в името на работните места са се правили редица компромиси и вместо обектът да се затвори само са му съставяни актове.

„Явно там нарушения се правят постоянно. Трябва да се затварят, да се взимат лицензи, за да може да ги е страх. Може да се окаже, че собственикът е решил да печели повече пари с живота на сина си”, добави той.

Борисов даде професионален съвет на екипите да не влизат в завода, преди да са се подготвили както е необходимо. „Аз навремето като кмет се набутах в завода в Челопечене, още докато гърмеше, но не трябва да се прави така”, припомни той със сериозно изражение.

„Винаги съм казвал, че трябва да се помолим и на Господ малко, щото дълго спекулирахме, че е българин, ама тая година много ни наказа”.

Борисов информира, че снощи не е бил на мача на Лудогорец срещу Реал Мадрид, за разлика от други държавни лица и политици, който бе на фона на първите часове след взрива.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Румен Янев

    0 5 Отговор
    "Борисов информира, че снощи не е бил на мача на Лудогорец срещу Реал Мадрид"
    ..................................................................
    Нищо чудно...защо ти е да ходиш на мач на отбор който прослави България в последно време !!! Това да не са бистришките тигри я
  • 4 Румен Янев

    0 4 Отговор
  • 6 Мъката

    1 5 Отговор
    Да Бойко, мъка е и хората се борят за поминък, особено извън София. Но вие сте трърде късогледи и лакоми за да го видите. Мъка е след като те чувам да питаш тоя и оня "на кой" е човек. Ако някой не е от герб е против герб без значение, че е кадърен - примери много.
    Важното е да си послушна калинка и да си човек на някого, т.е. да не си независим.
    И не се бой за избирателната активност - този път съм сигурен, че ще се бръкнете още малко и ще си купите колкото не ви стига.
    И все пак Ви желая възможно най-лошото представяне на тези избори.
  • 16 Румен Янев

    0 1 Отговор
    браво илианчо само така
  • 17 Гражданин от София

    1 1 Отговор
    Единствената алтернатива.
  • 18 Яне Руменов

    1 1 Отговор
    Като че ли герберския електорат се състои от Сър Стенли Ройс-овци. Дрънкат едно и също като празна мелница.
    София ви обича, България Ви мрази.
  • 19 ПИТАМ

    0 1 Отговор
    Как забравя ченгетата и доносниците /скрития троянски кон/от патриотичния фронт?
  • 20 бате Бойко ФЕН

    2 3 Отговор
    бате Бойко е номер 1........
    Само Бойко. Само Бойко. само Бойко
  • 21 скар фейс

    1 2 Отговор
    Много точен коментар! Виждам, че има някои платени драскачи (те си знаят кои са),които са дали "-". Нищо, нека си мислят, че печелят за сега. Както се казва, "ще видим". По нагъл и циничен премиер, не сме имали. Някакъв пъдарин са го избутали на премиерския стол и лаиците си мислят, че той сам успял. Ама човека си го каза - "аз се ядосах и станах премиер". Боко, ти луд ли си, къв си!?...
  • 22 скар фейс

    0 1 Отговор
    Коментарът ми беше до @ 6
  • 23 Буден

    1 2 Отговор
    Търпението на народа започва да се изчерпва и ми се струва,че всичко що е политик ще си търси друга държава!Не ти, а народа казва дали ще управлявате сами или в коалиция!
  • 24 Джавахарлар неру

    1 0 Отговор
    Трябва ГЕРБ да спечелят с пълно мнозинство,иначе все едно нищо.

  • 25 Станислав Колев

    0 1 Отговор
    Изберете БСП и си сложете фесове,българи родолюбци
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове