Last news in Fakti

2 Октомври, 2014 15:28, обновена 2 Октомври, 2014 17:19 20 683 19

Вижте останките след взрива в Горни Лом (Видео)

  • взрив-
  • трагедия-
  • горни лом

Безпилотен самолет на Министерството на отбраната облетя района на взрива край селото

Вижте останките след взрива в Горни Лом (Видео) - 1
Снимки и видео: МВР

Безпилотен самолет на Министерството на отбраната облетя района на взрива край село Горни Лом. 

Взривът е бил изключително силен. Две от сградите част от цеха ги няма – образували са се кратери, гората е повредена. Отломки с тежест 150-200 кг са хвърчали на стотици метри, части от огромни бетонни стени. 

Мога да кажа, че всичко се е изпарило и загиналите не са страдали. Самите те едва ли са разбрали какво е станало, каза здравният министър Мирослав Ненков.

Директорът на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ гл. комисар Николов уточни, че разрушенията са изключително тежки и отломки от взривилия се цех се намират в периметър от 500-600 метра.

Това са кадри заснети от безпилотния самолет, на които се вижда какво е останало след големия взрив в четвъртък следобяд.

Специализиран екип от военно формирование 54 880 – Казанлък от състава на 61-ва механизирана бригада извърши оглед и засне района на взрива край с. Горни Лом, съобщиха от Министерство на отбраната. С безпилотен самолет екипът направи клип с продължителност 20 минути в района на инцидента и снимки на епицентъра на взрива. Заснетият материал беше предоставен на кризисния щаб за извършване на анализ и определяне на степента на риск за евентуално изпращане на хора и техника в района на взрива.

Днес в готовност за действие беше и модулната група за разузнаване, транспортиране и унищожаване на открити невзривени боеприпаси от военно формирование 28 880 – Белене. Групата от 6 военнослужещи утре  ще бъде усилена с още 4-ма военни специалисти. Военнослужещите ще бъдат в готовност  да изпълняват задачи по осигуряване на безопасността на екипите, които извършват процесуално-следствените действия


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Симеон Тасев

    0 9 Отговор
  • 2 Fill Hristovski

    2 6 Отговор
    Зави ми се свят от некадърната камера, тоя самолет да не е 7-ма употреба от първата световна война бе...
  • 3 fhe

    10 1 Отговор
    Българинът е сеирджия. Не мислите ли? Въз основа на лигавите коментари дотук.
    А на загиналите - вечна им памет.
  • 4 жоро бекъма

    10 0 Отговор
    При положение че нямаме армия за какво са ни тези заводи и не зачестиха ли прекалено много инцидентите в тези предприятия ?И струва ми се като в предишните случай виновни няма!
    Нека почиват в мир загиналите и нека това да спре стига жертви.
  • 5 Иракли Иракли

    1 0 Отговор
    Версия!......при добре организирано мероприятие!,може това да се
    случи и с дистанционно!.......подчертаваме-ВЕРСИЯ!
  • 6 Пешо

    1 0 Отговор
    Кой знае какво са бъркали вътре.... Било техническа грешка..аси и грешката....
  • 7 koko

    3 0 Отговор
    далие грешка ааа...!!!!!лошо чеси отидоха невинни хора..вечна им памет..

    Коментиран от #18

  • 8 Ники

    2 0 Отговор
    Това е бизнес унищожават се стари боеприпаси .. контрол му е майката
  • 9 PlimP

    1 0 Отговор
    поредна ситуация, в кяото се вижда, че в БГ цари пълна тъпота, 2-а дни не могат разберат колко аджеба са загиналите, все едно да ходиш на работа и никой да не зане кога и къде ходиш, тия хора не трябва да имат приатели и роднини и като са разбрали, че там се работи с взривове, аджеба кво търяст там пожарникари, военните пак спят, но реват за пенсия след 20г. "трудов" стаж, а сигурно и са напълно неадекватни за такава ситуация, питат министъра на МВР, кво е станоло, той аджеба от къде ше знае кво е станало, по тия райони на БГ служители на МВР и БА няма ли, май не, толкова сме смотани и неориентирани, че направо ми се реве, крият няква схема, ама колко да е голямата схемата, че да се прави такова инфо. затъмнение, чкали 24 часа, щото имало остатъчни взривове, ако стан война, кво ще чакате по 24 часа, щото имало взривове, слушай лаф и дебелей, тва ако е в няква нормална държава, сигурно за 30-ина мин щеше целият район да е обърнат с краката нагоре, за да се зане за кво иде реч, долно племе сме, нищо не заслужаваме, ей така, само гърч, докато ни дойде акълът в главите, дано поне да е скоро
  • 10 Vasik Atanasova

    4 0 Отговор
    ТРЯБВА ДА ИМА ВИНОВНИ И ПРИСЪДИ
  • 11 кабинчо

    1 0 Отговор
    Докога ще се правят на мотики? Мините, както гранатите имат взривател. При отвиване на взривателя взрив на боеприпаса не е възможен. Но те карат хората да качват мините на стругове, гилотини и други подобни безмозъчни приспособления, защото вадят взривното вещество, което е скъпо, за да го продават и да печелят. Кой им разрешава да продават. Това е забранено със закон, още повече, че утилизацията се налага освен че са забранени, но и че отдавна е минала трайността на съответните изделия
  • 12 гола

    3 0 Отговор
    дано така се изпари един ден и парламента с всички депутати и партии и водачите им вътре.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 яоьо

    0 0 Отговор
    Бая ще е бил силен този взрив !
    В Хирожшима след ядрената бомба имаше
    повече останки на сгради и оцелели хора.
    Тука обаче нищо не е останало !
  • 15 петър ковачев

    0 0 Отговор
    До яоьо ти си бил в Хирошима че видя ли ?
  • 16 Гост

    0 0 Отговор
    Когато се работи с взривоопасни материали, доколкото знам, производствените помещения са вкопани в земята, за да се избегне ударната вълна при евентуален инцидент. Обикновено се съблюдава да има и естествена ландшафтна преграда, която да предпазва и близките населени места ... Кой, защо и за какво производство е построил този завод?
  • 17 Georgi Kolev

    1 0 Отговор
    По нашенски-бързо обезвреждане без следи-за много пари за бизнеса.Ама тук се вдигна и много шум...
  • 18 Мони НСА

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "koko":

  • 19 Gost

    0 0 Отговор
    Само като видях кадрите от "безпилотния самолет на Министерството на отбраната" и ми стана лошо, то един дрон за 1000лв снима в пъти по-добре, то ако МО няма кинти за техника, кой знае колко старо е било оборудването в завода...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове