19 Октомври, 2014 17:54 4 678 17

Оставки пред Бареков заради Баракова

  • анна баракова-
  • ббц-
  • оставка

Ръководството на ББЦ Пловдив се притеснява, че в очите на Баракова Народното събрание е принизено до моден подиум

Ръководството на България без цензура в Пловдив подаде оставка с открито писмо.

Причината е учителката Анна Баракова, която беше избрана за депутат в 43-то Народно събрание от листата на „България без цензура”. Тя беше избрана с преференция.

Дни по-късно се оплака, че я притискат да се откаже от депутатското си място. Въпреки това тя ще се закълне като независим народен представител.

Предлагаме ви цялото писмо:

Уважаеми дами и господа, през последните няколко дни с отвращение наблюдаваме публичните изяви на 13-тия кандидат в листата на Пловдив-град Анна Баракова, която бе избрана преференциално за народен представител. Г-ца Баракова демонстрира войнстваща некомпетентност за функциите на институциите, българската памет и история и категорично отказва да осъзнае личната си отговорност като депутат в 43-тото Народно събрание. Въпреки многократните ни опити тя категорично отказва да осъществи контакт с наши представители, изтъквайки неверни причини, като „заплахи”, „натиск” и „страх”, за които няма абсолютно никакви факти и доказателства.

В същото време наблюдаваме как в очите на Баракова Народното събрание е принизено до моден подиум, а в съзнанието й липсват каквито и да е политически възгледи. В момента България има нужда от отговорни политици, които са готови на лична саможертва в името на бедстващия ни народ, а не от фриволни, лекомислени и случайно попаднали във властта госпожици. За съжаление не виждаме как нейната функция на независим народен представител ще покрие изискванията за висок морал, единомислие за по-добро бъдеще и трезва преценка на сериозните проблеми в обществото.

Г-ца Баракова беше включена в листата на ББЦ – Пловдив заради позицията й на председател на „Евромайки” в район „Източен” в Пловдив, където бе посочена от бившия председател на организацията Калина Крумова. За нея се застъпи и даде гаранция и зам.-председателят на областната структура Дяко Дяков. Към настоящия момент определяме това действие като груба грешка, която е продиктувана единствено от желанието ни представителите на ББЦ в парламента да бъдат излъчени от членовете на структурите в партията ни, а не от кабинетите на ръководството. Явно политическата ни действителност не е напълно готова за толкова демократични, плуралистични и прозрачни действия.

С настоящото отворено писмо поемаме отговорност за нейната номинация и избор пред обществото и избирателите на Пловдив като подаваме оставка от ръководните длъжности, които заемаме в ПП „България без цензура”. Осъзнаваме личната си вина и пред г-н Бареков за това, че на негово място в парламента изпращаме изключително неподходящ човек. Разграничаваме се от действията на г-ца Баракова и я призоваваме да не посрамва повече пловдивчани с неадекватните си действия и да се оттегли като народен представител. Ние извлякохме нашите поуки от грешката си и печалният ни опит ще бъде като обица на ухото в бъдещите действия на младата ни партия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Даниела

    2 0 Отговор
    Срам!
  • 2 Гошо

    1 0 Отговор
    Тези хора не се страхуват от отговорността. Имат политическо бъдеще!
  • 3 ана

    0 1 Отговор
    Язък, че ми е адашка, толкова е проста!
  • 4 Вальо

    1 0 Отговор
    Много тъпа тая, бе!
  • 5 GRN

    1 0 Отговор
    Клоунът Бареков освен шутове в г-за друго не заслужава! А феновете му имат явна нужда от мозъчна трансплантация :-)))
  • 6 Mарун

    0 0 Отговор
    Ами съвсем нормално. Всеки здравомислещ политик би застанал на тази позиция
  • 7 гражданин

    0 0 Отговор
    Не познавам избраната депутатка но това е волята на гражданите не я курете.
    Ако Барековкато не беше съгласен шашто не остана депутат и госпжата да измести втория от листата
    Зашто той ви изостави и се покри в ЕП.
    Не бъдете злобни никои не е бил роден парламентист но досегашните и пенсия си вземат от парламента.

    Коментиран от #9

  • 8 mapmalad

    0 0 Отговор
    Днес гледах репортажа на Найденова с тази кукла,отчайващо глупава!
    Не знам Баракудата какво е намерил в нея освен порнография.
  • 9 mapmalad

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "гражданин":

    Кори , курете е друга работа не че я изключвам
  • 10 Избирател

    0 0 Отговор
    Спокойно бе хора, нито тая, нито тия ще изкарат мандата.Още напролет най-късно ще зачукат нови избори.Но в държавицата ни е пълно с такива .
  • 11 ххххххх

    0 0 Отговор
    Тия лакомници си подават оставка СЛЕД като не стана годявката с ГЕРБ.Защо не я подадоха ПРЕДИ т.н. преговори?Момата се отказа още докато не се знаеше че няма да влезнат в изпълнителната власт.Тъпа или не - действието и е принципно.По добре такава в Парламента отколкото начетени излъскани бандити.
  • 12 ЖЖ

    0 0 Отговор
    Некой не се е родил научен.Аз съм с юрид.образование и не знаех,че съществува преди 3 години Търговския закон,а сега се оправям сам +Сиела.Така,че само да има желание госпожицата да ми пише на и-мейла ми/[email protected]/ с някакви въпроси и ще й отговоря с удоволствие,дори мога да я посъветвам.Засега да не се плаши-аз лично за много неща съм тръгвал от нулата и съм успявал.И на Рейгън се смееха на времето,а изкара два успешни мандата.И Шварценегер.
    Така,че да не се плаши.А това с оставката е явна маневра на Барековците.По-добре сега,отколкото да напусне после партията му,която явно е измислена и това е вече съдбата,която така решава.
    За помощта-естествено без задни мисли,и безплатно,още повече ,че съм адвокат в Плов.АК...

    Коментиран от #14

  • 13 Иракли Иракли

    0 0 Отговор
    ДУДУК!
  • 14 ВГ

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "ЖЖ":

    Колега, оставяйки настрана прозиращата от коментара Ви компетентност и капацитет, се обръщам директно към Вас в пристъп на неистова досада.
    Човек може да се учи докато е жив, но за някои неща Сиела не помага и някои от тези неща са високия морал, отговорност и дълг. Когато човек няма вътрешното убеждение, каквото явно липсва у тази дама, според твърдяното в писмото, как изобщо си позволява да проявява претенции за власт? За да се научи на наш гръб ли? Не, за да има "далавера"!

    В такъв момент, в който държавата ни е на ръба на финансов, политически и социален колапс не е времето за експерименти.

    Българина много се обижда, когато го наричат прост, но е крайно време тази истина да бъде приета. Над 80% от гражданите на тази държава са отчайващо прости, с отчайващо закостенели разбирания и отчайващо ниско възпитание! За 80% от българите най-важното нещо е да си "тарикат", не можеш да се справиш в живота ако не си "връзкар" и за да ти се "получат нещата" трябва да "бутнеш рушвет".

    Питам, до кога ще търсите вината другаде освен в самите вас? Промяната не идва от горе, идва от вътре!

    Това го пише един 26 годишен мъж, гражданин на тази държава, юрист по образование, макар да считам последното само за допълнителна култура, НЕ повод за гордост!
  • 15 Nikolay

    1 0 Отговор
    Браво!!! Трябва да има такива патриоти,а не като Барека-да не плаща на хората си след като са работили,а и този родолюбец се появи на празника на Васил Иванов Левски за да се направи на Велик Патриот ама не му провървя
  • 16 хидко

    0 0 Отговор
    СМЕШНООО, господа от ББЦ! Както и да го погледне човек, вие излизате малоумните. Ако сте допуснали такъв човек, за който твърдите че е гад и мръсник, защото ви бил предложен отнякъде, значи сте правили яко компромиси или сте били заплатени добре. В тази ситуация, би било по-добре да не излизате с подобни изявления, но мога да си обясня защо го правите - искате да се измъкнете от партията без последствия, даже обратно, в опит да сте морални победители. Да бяхте си замълчали, можеше и да се учдим кой крив, кой прав. След това ви изявление обаче, на всички е ясно, че процесите в партията и коалицията ви са силно хаотични, без респект към личността, без ясна идея накъде сте се запътили (или пък с доста ясна, но за личен интерес). СМЕШНО! Да бяхте си замълчали.
  • 17 Pchela

    0 0 Отговор
    Хайде да подредим фактите. Първо: ББЦ е коалиция, в която пълноправен член е Движение "ЕВромайки". Така че е нормално нейни членове да влязат в листите. Бареков обаче ги поставя на неизбираеми места. Баракова е на 13-то място! Тъкмо заради такова подреждане на листите в цялата страна Калина Крумова (председателката на "Евромайки") напусна ББЦ в знак на протест. И тя направи това преди 5 октомври, помните. Така че ББЦ нямат никаква власт над Баракова и тя с право става независим депутат.
    Второ: Не се връзвайте на "въпросите" на Диана Найденова - Кеворкян едва я изтърпя в едно свое предаване и овреме я разкара. Унизителните нападки срещу Баракова от насъскани журналисти са също толкова недостойни, колкото и разсъбличането на студентката от "полицайката" в центъра на София. Баракова заслужава уважение, защото любезно изтърпява хулите срещу нея и отстоява правото си да стане депутат, след като е предпочетена от избирателите си. Та тя е учителка в този квартал, познават я, а не е някаква кукла, спусната в този квартал от партийната централа. Нека и ние проявим уважение към техния избор.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове