Last news in Fakti

21 Октомври, 2014 11:05 8 670 27

Племенникът на Плевнелиев: Удряха главата ми в бюрото, отказаха ми инсулин

  • племенник-
  • плевнелиев-
  • удряха-
  • полицаи-
  • в главата

Нарушени са му куп основни права, твърди бащата на момчето

Племенникът на Росен Плевнелиев преди дни заяви, че е бил бит от полицаи в сградата на Първо РПУ, където униформен блъскал главата му в бюро. Заключението на медицинското е, че той има травми по лицето и тялото. Момчето страда от диабет, което прави състоянието му особено деликатно.

22-годишният Станислав Плевнелиев разказа пред Нова телевизия, че на 15 октомври е спрян на пътя от двама полицаи и е арестуван, след като е отказал да подпише акт за преминаване на червено. Той твърди обаче, че е светела жълта светлина на светофара.


"Беше ми отказано да говоря с баща ми, след като го повторих многократно. След това ги попитах дали мога да звънна на адвокат, а те ми отказаха и това. Казаха ми, че имам право да се обадя, само ако ме задържат за 24 часа. По-късно се установи, че наистина съм бил задържан за толкова”, разказа Станислав.


"Казах им, че усещам, че захарта ми се покачва, но ми отказаха да ми донесат инсулин или да викнат баща ми да ми донесе”, обясни Станислав.

Той твърди, че не е възпрепятствал разследването и не е предизвикал с буйство ареста си. Полицаите са му заявили, че няма да го пуснат, докато не подпише всичките им актове. Станислав обясни още, че не е споменавал името на чичо си. След като разбрали, че е племенникът на президента, полицаите не поискали да се легитимират и го изгонили.

"Нарушени са му куп права – не са му дали да ми се обади, твърдят, че не са знаели, че е диабетик, а той им го е казал много пъти”, заяви Румен Плевнелиев. "Има основни права, които не трябва да се нарушават. Иначе полицията заслужава похвала, че се отнася еднакво към всички”, допълни бащата на Станислав.

Парадоксът е, че са им дали акт, който не се чете изобщо и не знаят какво да обжалват. Въпреки инцидента Румен Плевнелиев няма да съди полицаите, диалогично настроен е и продължава да вярва в полицията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 plewnq

    3 0 Отговор
    е сега ако кажете, че и акта е влезнал в сила ще вземем да ви повярваме :D
  • 2 СССР

    0 1 Отговор
    А СЕГА ДЕ ИДВА ГЕРБ И ПОЧНА МИЛИЦИЯТА ДА СЕ ДОКАЗВА ТО ДОБРЕ ЧЕ НЕ ТЕ ОБИСКИРАХА ТИЯ НЕГОДЯИ
  • 3 Красо Зелето

    3 0 Отговор
    Да бе, ще те бият и няма да съдиш полицията, даже ще продължавА да вярва в нея. Все едно дядо коледа, да не ти докара подарък на коледа, и да продължаваш да вярваш в него. А стига бе, вие ни взехте за хипер издухали. Може да сме бедна нация, но не сме прости! И това ако не е платена статия па на!
  • 4 PROFESIONALISTA

    3 4 Отговор
    Ами и на жълто да е минал, пак е в нарушение, а няма как да го докаже, щото е сам в колата срещу двама полицаи и губи веднага по тази точка. Няма как да са го тормозили да подпише акта, защото дори да не го подпише, той пак се счита за съставен и могат да стартират процедура по връчването на законодателно постановление за наказание. Така че всичко е само някаква недомислица с цел да се прочуе момчето.

    Коментиран от #5, #6

  • 5 Ilyan

    1 2 Отговор

    До коментар #4 от "PROFESIONALISTA":

    +1
  • 6 Едикой си

    4 2 Отговор

    До коментар #4 от "PROFESIONALISTA":

    Не е в нарушение....или поне по смисъла на закона за движение по пътищата...можеш да минеш на жълто, ако не можеш да спреш безопасно. Играли са ми същия номер пазарджишките шапкари. Само че видя че съм със златен талон и не бъркам да му давам пари и се отказа да пише каквото и да било....
    В крайна сметка не е бил само той на това кръстовище...да извикат свидетели на случая и да видим те какво ще кажат...и да се види кой лъже тогава..

    Коментиран от #11

  • 7 Средностатистическа

    2 7 Отговор
    Много неприятно е, че сега това момче, ще го оправдаят, чичо ще го измъкне, то ще продължи да своеволничи и да философства, както и да се ерчи зад волана, сигурна съм на скъпата си кола. Един ден ще почерни някой и ще има оправдание ,че е диабетик.

    Коментиран от #10

  • 8 AZZZ

    2 1 Отговор
    Скъпа, скъпа, колко да е скъпа (ситроен ц4)
  • 9 Vasik Atanasova

    4 1 Отговор
    КАК ЛИ БИХ СЕ ЧУВСТВАЛ АКО ПЛЕВНЕЛИЕВ МИ Е ЧИЧО
  • 10 хищник

    1 2 Отговор

    До коментар #7 от "Средностатистическа":

    СРЕДНОСТАТИСТИЧЕСКИ Т.ПАНАР
  • 11 Maurice

    2 1 Отговор

    До коментар #6 от "Едикой си":

    Е като имаш златен талон, да нямаш 4 топки. Какво общо има златния ти талон с това, че са отказали да ти пишат глоба? Като не си им бутнал, са преценили, че този след теб ще го направи и са те пуснали, за да не си губят времето. Има обаче и такива, които ще си ти врътнат акта и няма да се замислят. И аз обичам да минавам на тъмно оранжево, но само ако имам видимост за наличие на милиционери.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 mediator37

    4 2 Отговор
    След като малтрлетират, обикновено българи, интелигентни и слаби физически граждани, родна майка на ченгетата е лъжесвидетелстването.
    С нетърпение очаквам да науча от пресаташето на МВР, че момчето е захапало едно от ченгетата за гърлото, с дясната си ръка е нанасяло мощни десни прави в брадата на друго ченге, с лявата е опряло пистолет в главата на трето ченге, а с третата и четвъртата си ръка е късало наред пагоните на останалия личен състав на "Ен"-ската ченгеджийница.

    Коментиран от #23

  • 14 mediator37

    5 2 Отговор
    Прави впечатление обилното присъствие на ченгесарски тролове сред коментиращите. Издава ги неграмотността и злобата им към обикновените хора.

    Мили, прости и корумпирани ченгенца, вместо да си изливате вербалната злоба срещу едно болно момче, нагледайте жените си.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 бербо

    1 1 Отговор
    какви балъци трябва да са полицаите за да бият племенника на президента .. малшанс :D :D: :D
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 хххххх

    0 2 Отговор
    Отвратителни лъжци са и това го изпитах на гърба си.Осъдиха ме за неща които не съм извършил и които доказаха с лъжлив свидетел и фалшиво медицинско,но уви няма как да го докажа,а и те не иакат да знаят истината.
  • 19 оностри

    1 0 Отговор
    смешко....
  • 20 o&k

    0 1 Отговор
    Имате ли стенограма от раэговорите на "жертвата" и "мъчителите" му и иэраэа "смешни сте" не е ли камплимент между всичките реплики иэречени при конфликта?!Гледах реакцията и на бащата, и на сина-някакси тотално гуэни ми се сториха,предлагайки иэвинения и настоявайки вяло эа реципрочни такива от страна на полицията?!!
  • 21 ГЕОРГИ

    1 0 Отговор
    До като не стане война в България-както бе в другите соц държави.Такава ще е демокрацията ни 25 г.преход.Към какво-За какво-За къде-За кой.......
  • 22 НАЧАЛНИКА

    0 2 Отговор
    на едната и бъркали с пръст в дупките тоя па го ударили... бой ве бой в милицията
  • 23 Ghost

    0 1 Отговор

    До коментар #13 от "mediator37":

    Миличкото ми зайче, колко ли ти е нежна душичката и на теб, ама нямаш татко, мама или чичо с положение, и сега си връщаш тук натискайки гневно копченцата на клавиатурката, ама то от това няма да ти олекне миличкото ми, я по-добре кажи какво ти направиха на теб големи страшни полицай? Щом отваряш въпрос за жените им, да не би да е нещо....а???
  • 24 йордан иванов

    1 0 Отговор
    За жалост полицията в БГ е смешна, жалка и подкупна. Всички са срам за пагона!!!

    Коментиран от #26

  • 25 mediator37

    1 0 Отговор
    Всеки водач на МПС има законното право да откаже да подпише Акта. В този случай ченгетата са длъжни да намерят един свидетел, който да приподпише акта , удостоверявайки отказа на водача да положи подпис.
    Ченгетата, поради традиционната си простотия и професионална неграмотност, реагират с отвличане, незаконен арест и побой над момчето в случая.
    Тия неграмотници и търтеи ги пенсионираме на 45 години и им плащаме по 740 лева пенсии от нашите пари. Загдето не са си изпълнявали служебните задължениия и са вършели престъпления и безобразия под пагон.

    Коментиран от #27

  • 26 Ghost

    0 0 Отговор

    До коментар #24 от "йордан иванов":

    Данчо, ма то кое в РъБъ не е жалко, смешно и подкупно, я ми кажи ти? Гледай и ти малко по комплексно на нещата, защо само полицията е за негативен пример? Хайде да го направя малко по-художествено, представи си че нашата мила татковина е пирамида и започни да редиш отгоре-надолу жалки, корумпирани, неработещи ефективно и т.н.... Тогава полицията ли ще сложиш най-отгоре? Защото аз имам друго виждане:Депутати,съдии,прокурори,лекари,общините,банките,енергото,топлофикация,ДКЕВР,.....и много други, та чак след това е полицията.Сигурно заради полицията се издавиха толкова хора? А и каго някои тук пишещи не харесват работата на полицията, какво предлагат? Дайте да я закрием тази система и кво? Анархия?Закона на джунглата?Доброволчески отряди?Самоуправство?Какво??? Никой не казва!!!Само голо роптаене, никакви възгледи. Жалко за тази територия!!! Умственото КПД на мноооого индивиди е = 0
  • 27 Ghost

    0 0 Отговор

    До коментар #25 от "mediator37":

    Добре бе, видяхме всички, че при теб е твърде лично.Не пиши неверни неща!!!Използвай примери, които са фактически доказани, а не ни пробутвай лично мнение. То кой е традиционно прост и неграмотен се вижда в коментарите ти! Прочети ЗМВР, достъпен е дори и за теб при желание, там ще видиш на колко се пенсионира един полицай, а също и че заплатата, а и пенсиятя му зависят от длъжност, трудов стаж, и др. неща, които ТИ няма да разбереш. И не не си мисли, че съм полицай.Просто разсъждавам след като съм се информирал от любопитство. Апропо за случая с това момче,-Плевнелиев,- ти беше ли там, чули, видя ли?Допускаш ли, че наистина в сравнително неголям град като Благоевград, полицаите няма да знаят кой е Плевнелиев, или пък няма да предположат като видят документите а?Аре чак пък толкоз кухи не са.Тука има нещо друго...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове