22 Октомври, 2014 08:22 9 934 31

Психолог за унизителния обиск: Нереалистично ми звучи събличане в парка

  • мвр-
  • психолог-
  • събличане

Нов случай на полицейски произвол в 4-то РПУ в София

„Ако това момиче се е държало нормално, най-вероятно не трябва да има мотив да използва сила. Като казвам нормално, имам предвид да не упражни някаква агресия или да не предизвика агресия към себе си. Да бъде събличана в парка наистина ми звучи нереалистично”. Така криминалният психолог Тодор Тодоров коментира твърденията на студентката Борислава Борисова, която преди дни се оплака, че е станала обект на вулгарен обиск в центъра на София.

По думите на момичето тя е била събличана и опипвана пред погледа на стотици граждани, които дори са снимали срамната сцена.

„За мен има странни неща в цялата история. Като знам колко са чувствителни всички към тези неща, особено когато участва и полиция, все си мисля, че ако наистина бяха правени снимки, социалните мрежи щяха да изгърмят тотално с това нещо. Дълбоко се съмнявам, че полицай ще реши да прави такъв обиск на публично място”, коментира Тодоров. Той смята, че има много преекспонирани твърдения.

По думите му полигарфското изследване ще покаже дали са истина твърденията на служителите на МВР, или нещата са се случили по начина, по който ги описва момичето.

Разказ за полицаи от 4-то РПУ в София, които тормозят гражданин на улицата. В предаването “Часът на Милен Цветков” Стефан Димитров разказа нов случай на полицейски произвол от страна на служители от четвърто полицейско управление в София.

Потърпевшият разказа, че полицаите са го разпитвали и претърсвали на улицата, с мотив, че имат заповед за задържането му. След като Димитров им казал, че ще се оплаче от тях, те си тръгнали, без да го арестуват. От МВР заявиха, че се води разследване и не могат да коментират случая.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 дони

    4 2 Отговор
    EЙ , ...НЕ ЖИВЕЕМ ВЕЧЕ В ВРЕМЕТО НА КПСС - БКП И МИЛИЦИОНЕРИ ДА ТИ ОПРЕДЕЛЯТ ПОВЕДЕНИЕТО ...МОМИЧЕТО СЕ Е ДЪРЖАЛО НОРМАЛНО , А ОНАЯ МИЛИЦИОНЕРКАТА , ЯВНО ОЩЕ СИ ЖИВЕЕ В НЕЙНОТО ВРЕМЕ ...ЗА ДА СЕ ОПРАВИ ТАЗИ ДЪРЖАВА ТРЯБВА ДА СЕ УВОЛНЯТ ДИСЦИПЛИНАРНО ВСИЧКИ ПОЛИЦАЙ ПО ВЪЗРАСТНИ ОТ 40 ГОДИНИ ...АМАН ...

    Коментиран от #10

  • 2 ivaylo mihaylov

    2 3 Отговор
    Същото мнение като на психолога: много нереалистично звучи, за да е било истина.
    Младо момиче, на дискотека с блуза без сутиен, с четирима в колата, никой от които нейн приятел, част от тях криминално проявени.
    Никой от другите не е бил претърсен, само тя.
    И сега като девица излиза и казва, че я било срам. Ако има и капка срам няма да ходи без сутиен, камо ли позаведения и в мъжка компания. Оттам насетне всичко е гнило, а ако се окаже лъжа, то тя трябва да си понесе своето наказание за клевета.
    Силно се съмнявам някой служител на реда да си позволи толкова показно представление пред многобройни свиделтели в центъра на София.
    На момичето й личи, че разкава небивалици.
  • 3 един от стотиците

    3 1 Отговор
    "...стотици граждани..." Да бе - посред нощ на Семинарията има и повече от СТОТИЦИ - направо хиляди.Този баща е циркаджия като адвоката си.
  • 4 Ченгета извратени

    1 2 Отговор
    Виждал съм полицаи да събличат голи до кръста младежи в Борисовата градина, както и да им гледат в гащите. Това много пъти. Явно са перверзници и изроди.
  • 5 Japoneze

    1 3 Отговор
    В Щатите щяха да я проснат и с белезници в управлението-не гола,ами направо на гинеколог ще я пратят.Така без причина да са я съблекли за обиск- не ми се вярва.Освен ,много да се е пъчила на полицията- другя път повече уважение - и хайде стига с това БКП - нали няма вече
    Народна Милиция -какво е заревал дони!

    Коментиран от #6, #12

  • 6 МАТРАКА

    2 2 Отговор

    До коментар #5 от "Japoneze":

    АБЕ ТИ МНОГО ХАМЕРИКАНСКИ ФИЛМИ СИ ГЛЕДАЛ БЕ ГЕНЕКОЛОГА ДА НЕ СИ ЗАДЪРЖАН ЧЕ ЗНАЕШ ПРОЦЕДУРАТА ЗАБЕЛЕЖКА ЧЕ БИЛА БЕЗ СУТИЕН ТОЯ СИГУРНО Е ЗАВИДИЛ ЗА НЕЩО
  • 7 Мнение

    3 2 Отговор
    Уважение към б....ците в полицията? Това си е чиста глупост.Кой става полицай сега-най тъпия, най простия , искащ лека служба и власт,заради пагона , а не заради естествено уважение. Да не забравяме и актуалното ранно пенсиониране . Полицаят трябва да е слуга на гражданите , а не обратно. И у нас полицията не е правоохранителен орган , а основен правонарушител . Не напразно голяма част от бандитите са бивши полицаи.
  • 8 иван

    2 2 Отговор
    В България полицай винаги са ставали хора дето нищо друго не могат да правят, влизат не чак толкова интелигентни кадри и то предимно с връзки, за това и полицията е в това положение.
  • 9 СамоСелянитеКаратБМВ МустангаЕномерЕдно

    1 2 Отговор
    Да ти бръкнат и на теб в дупеца по странен начин насред парка да видим кво ше кажеш тогава !
  • 10 адавдасфг

    0 2 Отговор

    До коментар #1 от "дони":

    В желанието ти има само един проблем, точно полицаите над 40 години са най-добрите служители. Който редовно се сблъсква с такива хора знае за какво говоря. Тия младоците много пъти прекаляват.
  • 11 Даниел

    1 1 Отговор
    Този изобщо не е в час :) Става дума за "бодичек" на улицата, на бул. "Св. Наум". Какъв парк го гони този ?
  • 12 гост 1

    1 2 Отговор

    До коментар #5 от "Japoneze":

    Дори и да се е пъчила, това ли е правилното и нормално, да я унижат....браво на тебе бе !!! Майна набиваш са с тъпи мнения....вземи прави нещо друго, ейй върви в японско !
  • 13 Japoneze

    1 2 Отговор
    Бил съм и в Японско,майна.Не знаем със сигурност кой крив ,кой прав,но пък в Японско какъв респект има към полицията-много са любезни и ще ти се извини че ти е счупил ръката например- :-)!
  • 14 ПУТИН

    1 2 Отговор
    Без да имаш криминална регистрация не виждам причина за претърсването!Още повече това полиграфическо изследване е в института на мвр а трябва да е безпристрастно!!!Така претърсван ли е Брендо че го пуснаха накрая а се занимават да опипват малките невинни момиченца ?Защо психолога на мвр се явява като адвокат на полицаите преди да е станало ясно дали са или не са виновни ?
  • 15 Vasik Atanasova

    3 2 Отговор
    ЗАЩО МАРЕШКИ НЕ ГО СЪБЛЯКОХА
  • 16 ха ха ха

    2 2 Отговор
    "Вижте ме сега, ИЗВЕСТНА СЪМ, ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ ГОВОРИ ЗА МЕН!"
    Пари искам, пари. Иска ми се!
    Наранени чувства на ле....ка!

    Коментиран от #20

  • 17 йордан иванов

    1 2 Отговор
    Полицаите са келеши, които се крият в храстите за да събират рушвети!
  • 18 gospodinvie122013

    2 2 Отговор
    тая да се направи на невинна най вече пред баща си заради четиримата апаши в колата с нея,вдигна такава олелия,че сега ще се установи,че лъже и трябва да бъде осъдена за клевета и обида,не от полицаите а от МВР
  • 19 рпуто

    1 2 Отговор
    Абе, няма право да я съблича на обществено място, ако ще и да има 1000 подозрения! Всеки и невинен до доказване на противното! Полицайката не си е свършила работата професионално! Полицаите в България или нищо не вършат или като го свършат по добре да не са го вършили.
    Братя Галеви що не ги събличаха, когато се разхождаха свободно по улиците. :)
  • 20 ккк

    0 4 Отговор

    До коментар #16 от "ха ха ха":

    Ето....! точно заради такива ЕЛЕМЕНТАРЦИ... като тебе България се движи с 35 км/ч в аварийната лента на световната магистрала !
  • 21 ЛОП

    1 2 Отговор
    Тоя смехолог се прави, че не знае как стоят нещата. На мен ми се е случвало такова нещо в борисовата, така че няма нищо нереално
  • 22 Гост

    1 1 Отговор
    Като те гледам ти колко си "интелигентен", май кукуте са професори спрямо теб. Що не се пробваш да попрочетеш малко граматика, пък тогава да пишеш кой колко е тъп, защото така изпадаш в пълна мозъчна оксиморация!
    Изобщо пада голям смях с тези неграмотни мнения как определена гилдия била тъпа. Тук само анонимни социопати, хейтъри и крадци ли пишат???
  • 23 Ryco

    1 0 Отговор
    Дааа,нямало е турско робство , османско присъствиееееееее
  • 24 Ba7 Rambo

    1 1 Отговор
    И на мен ми звучи нереалистично, първо да се спазва процедурата и да се извика жена за обиска на момичето, а после да се превишават права от страна на Милицията... И наистина, къде са тези толкова много снимки?! Май много мърша се е насъбрала напоследък...
  • 25 некой си

    1 0 Отговор
    На снимката тая потърпевша ми мяза на наркоманка, да не е някаква пласьорка дето се опитва да отърве топлото.
  • 26 не на наркоманчетата

    0 1 Отговор
    Ех само ако беше милицията от едно време,без да я питат щеше да си изповяда всичките грехове още при първата бухалка.
  • 27 mediator37

    1 0 Отговор
    Нереалистично е да се оплачеш от някой пред самия него.
    А този зализания психолог е ясен. Ако не защити ченгетата, няма да го канят по дела да дава експертизи и ще му спрат хонорарите. Един ден ченгетата като бръкнат и в гъ-ът на жена му , всичко ще почне да му звучи реалистично.
    Тооолкова са елементарни ченгетата и слугинажа им- навързани като свински черва.

    Коментиран от #31

  • 28 мечока

    0 1 Отговор
    Абе и студентката на вид е нагла ! все пак... не съм много запознат със случая - онзи ден я мярнах по телевизията ... някои път хората си внушават че са прекомерно обидени или наранени .
  • 29 юрист

    1 0 Отговор
    Наистина невероятна история. Ако това, което е казва момичето е истина, полицаите трябва да понесат съответната наказателна и дисциплинарна отговорност. Недопустимо е извършването на обиск на публично място - само в извънредни случаи и то при вземане на предохранитиелни мерки, които да не водят до унижаване на задържания. Например, могли са да сложат параван или нещо подобно, което да ограничава възможността на минаващите да виждат голото тяло на момичето.
  • 30 потърпевш от полицейски произвол

    1 0 Отговор
    Институтът на МВР се е превърнал в едно място на т.панари, които се смятат за големите експерти. Какъв психологически профил ще ти направи някой, който самият той не е годен като човек. Съсипват живота на хората, ей така за нищо. Подлагат ги на страхотни унижения и издевателства докато уж им правят разпити. Да не говорим, че детекторът на лъжата е една тотална измислица, която на практика няма никакво значени. Доказано негодно средство - изпечените престъпници, които нямат никакъв морал и ценностна система, си го минават ей така. Ако човек е по-притеснителен по природа, е вече нарочен престъпник. Това го казва, тъй като съм минал по този път и им знам на тия от МВР института евтините номера.
  • 31 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #27 от "mediator37":

    Пич, защо не ходиш да се прегледаш? Какъв хонорар от МВР на експерти по съдебни заседания? Те се плащат от съда, не от МВР. Имам чувството, че или пишеш от затвора и ненавиждаш кукуте, или си тъп по природа! Че има големи кр...ни от ченгетата - има, но има и от учителите от лекарите, от юристите, от политиците...
    С такива като теб анонимни хейтъри, далеч няма да стигнем!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове