Last news in Fakti

23 Октомври, 2014 20:52 720 4

Президентът очаква коалиция стъпила на ясни основи и принципи

  • президент-
  • плевнелиев

На срещата на върха на ЕС ще бъдат обсъдени конкретни стъпки за изграждането на по-ефективна и конкурентоспособна европейска икономика

Президентът очаква коалиция стъпила на ясни основи и принципи - 1
Снимка: БТА

Форматът на бъдещата управленска коалиция ще бъде определен от самите политически партии, но е много важно тя "да стъпи на ясни основи и принципи". Това е важно както за българските граждани и за стабилизирането на икономиката, така и за европейските ни партньори.

Това заяви президентът Росен Плевнелиев преди началото на срещата на най-високо равнище на Европейския съюз, която се провежда в Брюксел.

На срещата на държавните и правителствените ръководители на страните от ЕС ще бъдат обсъдени конкретни стъпки за изграждането на по-ефективна и конкурентоспособна европейска икономика, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Относно консултациите между политическите сили в България за съставянето на правителство, Плевнелиев подчерта, че очаква от политическите лидери да се съобразят с вота на гражданите и с националния интерес. "Вотът на българските граждани беше проевропейски и беше ясно послание за надграждане на демократичната държава. Това предполага по-умерен тон, по-малко реваншизъм от страна на политиците и много повече работа по националните приоритети", подчерта Росен Плевнелиев.

Държавният глава подчерта, че заложените приоритети и цели в енергийния сектор ще бъдат следвани от държавите членки до 2030 г.

За България е особено важно, че сред обсъжданите теми са газовата и енергийна свързаност и енергийната ефективност, посочи още президентът и подчерта, че за страната ни е крайно време да стартира национални проекти по отношение на повишаването на енергийната ефективност. "Трябва да си даваме сметка, че България е доста напред в постигането на някои от заложените параметри в енергийната политика на ЕС и се надявам, че ще бъдем достатъчно амбициозни да реализираме и зададените цели до 2030 г.", добави Росен Плевнелиев.

В отговор на журналистически въпрос, за приемането на новия състав на ЕК от Европейския съвет, президентът подчерта, че не очаква вето от нито една от държавите членки. "Европейският съюз е силен, защото винаги успява да постигне консенсус по важните теми", подчерта Плевнелиев. Той беше категоричен, че новата Европейска комисия започва своя мандат "с много силни приоритети и заявка да бъде полезна за всяка отделна държава в ЕС".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пена

    0 0 Отговор
    КОАЛИЦИЯ наричат БАНДАТА, която ще ограбва народа през следващите 4 години.
  • 2 Гергина

    0 0 Отговор
    Тоя ми прилича на гол охлюф мазен, мазен... от доста време управлява, а живота на народа не се подобрява.
  • 3 Той

    0 0 Отговор
    Бля, бля, бля, казал мистър Бийн и настанал голям смях...
  • 4 Иван Иванов

    0 0 Отговор
    СЕЗОНЪТ НА ГАТАНКИТЕ

    Около нас всичко е тайно, потайно и власт и партии и ангажименти… На обикновения гласоподавател му остава само да гласува, но едва след като поръчковите медии са му промили мозъка. Нашата цел с настоящото упражнение е да накараме тези закърнели мозъчета да се размислят.

    ПОЗНАЙ КОЙ Е ТОЗИ ГЕРОЙ?
    Живее в София, в луксозния комплекс ЕСТЕ /люпилня за настоящи и бъдещи министри/, в бутиков 180 кв. апартамент. Абсолютно случайно е, че комплексът е на братлета, на които месец по-рано е „подарил” с подписа си Пристанище Бургас 2, естествено за сметка на горепосочения гласоподавател.
    Въпреки, че нашироко се оплаква от живота в политиката, от спестявания е успял да задели и да купи на нищо неработещата си съпруга чисто нов черен Мерцедес ML 350 CDI с култовия номер СА 8811.
    Естествено „героят на нашето време” обича хармонията и същият Мерцедес ML 350 CDI е закупен и за бившата секретарка, настояща любовница – Даринка на 24 години от Полски тръмбеш. Два, че е по-евтино. Отново имаме случайност – автомобилите се купиха след угодническото подписване на Рамково Споразумение за строителни работи със скромните дружества на г-н Мирински, разбирай Пеевски, естествено отново за сметка на заблудения гласоподавател.
    Познахте ли?
    Браво!
    Естествено, че става въпрос за бъдещия ни нов-стар министър на транспорта
    г-н ИВАЙЛО МОСКОВСКИ!!!
    Ха честито да му е на гласоподавателя!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове