24 Октомври, 2014 19:38, обновена 25 Октомври, 2014 11:04 9 440 21

Полицайката от "срамния обиск" проговори (Обновена)

  • срамния обиск-
  • борислава латинова-
  • полицайката

Борислава Латинова твърди, че е била подложена на опипване, не на обиск

Полицайката, обвинена в груб обиск, проговори пред Нова телевизия. Преди дни Борислава Латинова заяви, че служителката на реда я е унизила публично при проверка на документи. Според Борислава полицайката я е подложила на обиск, който повече приличал на опипване.

Обиск не е имало, става въпрос за рутинна проверка. Борислава има регистрация в масивите на МВР за кражба и е получила административно наказание, обяви полицай Нели Върбанова.

Днес, 25 октомври, тя повтори тезата си на кратък брифинг в Четвърто полицейско управление.

Тя обясни, че същата вечер е била нощна смяна. Същата вечер се е случило тежко криминално престъпление и е имало засилени мерки за сигурност, включващи проверки на автомобили. Видяхме този автомобил, спряхме го и се пристъпи към рутинните изпълнения, които правим при такива ситуации. Извършихме проверка на водачите, които бяха трима мъже и една жена, заяви полицайката. Тя помолила учтиво жената да слезе от колата, а Борислава слязла и съдействала на полицайката.

Помолих я да видя чантата й. Тя си беше свалила якето, проверих и него – нямаше нищо опасно. Не е бил извършван обиск – само проверка, категорична беше полицайката. Борислава ми съдействаше, не е протестирала срещу проверката.

Тогава тя я помолила да влезе в автомобила. Борислава е съдействала и е била спокойна и адекватна, докато е и била извършена проверката. По никакъв начин не е изказала някакви протести, относно проверката, зави Върбанова. Тя отрече Борислава да е била събличана гола. Цялата проверка е траела около 5-6 минути. След това Борислава е била придружена от друг полицай до районното, за да даде писмени сведения, за хората, от които е била придружавана и не е оказала съпротива. Борислава е била с хора, които имат досиета в архивите на МВР.

Върбанова заяви, че няма обяснения за твърденията на Борислава, относно начинът, по който, според нея е била извършена проверката, нито за мотива й. Минах на полиграф по собствено желание, защото това е най-бързият начин да докажа, че казвам истината, каза полицайката. Тя заяви, че за себе си знае, че полиграфът е достатъчно достоверен. Върбанова обясни, че е решила да даде брифинг, за цялата медийна вълна, която се стоварила върху нея и дошла като изневиделица. Тя подчерта, че в момента текат проверки, които щели да докажат истинността на казаното от нея.

Директорът на 4-то РПУ заяви, че има записи от камери, както и, че се води проверка от Софийска районна прокуратура. Тримата, придружаващи Борислава Латинова, фигурират в системата за МВР за престъпления, като кражби, кражба на автомобил и притежание на наркотици.

Върбанова разказа пред Нова телевизия, че тя упражнява професията едва от 5 месеца, а преди това е работила като графичен дизайнер.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Гост

    0 2 Отговор
    Е, какво толкоз, само я е опипала жената ...
  • 3 nikitoblend

    0 2 Отговор
    И сега кой крив и кой прав ?
  • 4 иванов

    1 1 Отговор
    нова тв на кого беше
  • 5 Пламен Бакърджиев

    1 5 Отговор
    Защо не покажат снимките и записите от полицейските коли? Не се подавайте на хора които се мъчат да сринат доверието в полицията. Къде са записите на хората които са я снимали? В съда всичко ще си дойде на местото, при желание от страна на съдиите.
  • 6 Симеон Тасев

    1 3 Отговор
    абе ясно стана че тая малката лъже яко зада стане скандал ама такива като нея само обществено полезен труд за дето лъжат и се движат с текива креминални лица и не само и тя явно е креминално проявена
  • 7 пенсионер

    2 4 Отговор
    То като я гледам тая си личи че не е обиграна а што и трябвало да си оставя хубавата работа та сега да бере ядове.
    Няма го времето когато армията беше на почит и уважение а полицията всяваше респект и нямаше такава голяма престъпност.
  • 8 гост

    3 4 Отговор
    От километри и личи,че лъже и е наизустила това,което са и казали смешните и началници!
  • 9 гост

    1 3 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    В първото изявление на момичето стана ясно че лъже, а и баща и тръгнал да и угажда на лъжите в 3 часа през нощта, вместо да я посъветва с шамари.
  • 10 Nick

    2 0 Отговор
    Това е Африканска полиция !!! Нямат камери , записващи устроиства и GPS !!! После спорят като маимуни кой крив кой прав и разбирасе че полицаите са правите въпреки че са в л..ната до козирката !!!
  • 11 Ницк

    3 0 Отговор
    Има ли по-пропаднала институция от МВР? Ами те са в комбина с дилърите, с проститутките, с каналджиите, с крадците на коли. От Марс ли падате !!!
  • 12 Николаи

    3 0 Отговор
    И защо да лъже момичето !!! Може би иска да унижи и омаскари честните български полицай !!! Защото може би за пръв път се случва да спират автомобили и да искат пари и самите те да се унижават като парцали !!! А ма в БГ е така ! Пострадалите ги изкарват виновни та следващите да не смеят да се оплакват !!! Докараха държавата до просешка тояга !!!
  • 13 Аборигенчо

    1 3 Отговор
    Поинтересувайте се за бащата на момичето и много неща ще ви се изяснят...
  • 14 илиян

    0 4 Отговор
    Подкрепям полицията .Такива проверки се правят навсякъде по света. Според мен е имало нещо нередно покрай тези хора и сега съвсем умишлено се измества центъра на тежеста...
  • 15 тост

    3 0 Отговор
    полицията, мвр и кат са най голямата престъпна гръпа в бг прилагат двойни и тройни стандарти
  • 16 тост

    4 0 Отговор
    ова не е полиция (и кат в това 4исло) това е структура за рекет и всевъзможни на4ини за изкаравне на милиарди на гърба на народа, ужким нямаше да се спират коли ей така без нарушение да ти гледат документите но вси4ко е по старо му работя нощем с кола в софия от над 10 години всяка ве4ер и ги гледам къде се крият и само се озъртат за ксенони и ти4ат да спират(според тях това е скъпа кола и там има пари) като тези с скъпите коли се изнудват за пари а тези от народа се наваксват актовете който шефа им е спуснал като норма(защото от опела няма да вземе 100 пари и нагоре а от мержана като стои та гледай) според колата и 4овека се прилагат разли4ни форми на изнудване и шантаж ако те видят 4е си по здрав и с брада или гола глава се по4ва ти задържан ли си а???проблеми с полицията а? а сега ше прайм справка ааааа? или бързаш а???? добре ама от сърце са нали айде лека ве4ер и тем подобни номерца
    цялата полиция и мвр и кат са незаконни структури и трябва да се елиминират
    цирикате против м...вите и турците ама на пътя БЪЛГАРИН МЕ РЕКЕТИРА БЪЛГАРИН ДИОГА ПАЛКАТА И СЕ ПО4ВА РЕКЕТА НАЛИ ТАКА?не знам що за ид..т трябва да си за да станеш кука и с ал4носта си да ограбваш съгражданите си и да ги унижаваш до безпредел ам анали те куките се изживяват като свръх хора а ние сме утрепките за тях
    и какво зна4и непод4инение?аз не съм роб нито съм им собственост на куките 4е да ми принадлежи животът им и това къде ше бъда и как ше бъда
  • 17 gospodinvie122013

    1 3 Отговор
    защо в България всички разбират от работата на другите,всеки разбира от футбол,политика,бизнес,какви задължения имат държавните служители като полиция,военни държавна администрация и прочие,никой не си гледа своите задължения спрямо законите на страната,а само някакви права изгодни само на тях.Оставете хората отговорни за разнищването на този случай да си свършат работата професионално и реално за да излезе самата истина наяве,за да няма подобни случаи и занапред
  • 18 wulkan

    0 3 Отговор
    Така и не ми стана ясно къде са тия снимки, които са и правили на пострадалата. Ако имаше такова нещо така или иначе щеше да изтече нещо в нета, а то нищо. Не искам да обвинявам или оневинявам, просто чудно къде са тия снимки. Ако някой има нека пусне нещо да видим кой крив, кой прав.
  • 19 шефа

    0 3 Отговор
    добра полицайка как искам и мен да обара
  • 20 Vasik Atanasova

    3 0 Отговор
    ПОЛИЦАЙКАТА Е ЛОША ЖЕНА ЛИЧИ СИ ПО УСТНИТЕ
    ЛИЧИ СИ ЧЕ И ЛЪЖЕ
    ЛИЧИ СИ И ЧЕ СИ ПАДА ПО ЖЕНИ
  • 21 Гост

    0 0 Отговор
    Като чета коментари 10, 11, 15 и 16 става ясно, че са на един и същ неграмотен!!! Хейти, писна ми държавата ни да храни търтеи и престъпници. Искам силна полиция, силна армия, уважавани лекари, кадърни учители, както и спокойствие и сигурност в държавата ни.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове