Last news in Fakti

31 Октомври, 2014 12:42 1 523 4

Борисов: Не съм оптимист за преговорите с Реформаторите

  • борисов-
  • не съм оптимист-
  • преговорите-
  • реформаторите

Той обвини Искров, че е

Борисов: Не съм оптимист за преговорите с Реформаторите - 1
Снимка: БТА

Към днешна дата не съм оптимист за преговорите. Това каза пред журналисти лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

"Не съм оптимист от това, което чувам като послания от Реформаторския блок. Вчера се обадих на г-н Кънев, помолих го да уточним заедно какво да кажем по КТБ , за да покажем партньорство. Той ми каза г-жа Кунева я няма, като я намеря ще се обадя и не ми се обади. Не е зачеркнат вчерашния вариант, но това вече ни е десета среща и всеки път на срещата преговорният екип се уговаряме да се консултират с някого – ходят, консултират се и на другия ден като дойдат пак на срещата – не можем да вземем никакво решение, защото ще се консултираме пак", разказа как вижда преговорите Борисов.

„Затова съм казал до понеделник преговорният екип в най-спокойна атмосфера, която сме предоставили да се опит да вземе решение. Аз ще отида на среща тогава, когато има нещо да се подпише,” обясни Борисов и допълни, че в понеделник вече трябва да има разговори и за постове.”

"Като не стигнем до споразумение, вземаме мандата, връщаме го в сряда и отиваме на избори", допусна варианта Борисов. Все още е реален и вариантът за правителство само на ГЕРБ, каза той.

Относно КТБ той продължи да говори и в кулоарите на парламента.  Искахме с най-добри намерения да се опитаме да оздравим банката, повтори в кулоарите на Народното събрание Борисов след като от парламентарната трибуна обяви, че ще предложи на своята група да отпадане трета точка от решението на бюджетната комисия, с което се задължава БНБ да предложи действия по оздравяването на банката.

"Чакахме Искров да даде своя доклад, а неговият доклад е категоричен, че банката е в много тежко състояние и практически не може да се оздрави. Цялото решение на бюджетната комисия няма смисъл", каза Борисов.

Запитан дали се е запознал с предложението на Оманския фонд Борисов отвърна, че именно поради причината, че е чул какво предлага Оманският фонд се е убедил, че това е прекалено рисковано. "Към момента не виждам смисъл да се прави каквото и да било и ще събера групата, за да вземем решение", каза Борисов.

Според лидера на ГЕРБ до ден днешен Иван Искров нарочно е "тупал топката" и има огромна вина за случая, тъй като дори според сегашното законодателство БНБ е трябвало да предложи план за преструктуриране, какъвто в момента очаква от политиците.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Да ама не

    0 0 Отговор
    "дори според сегашното законодателство БНБ е трябвало да предложи план за преструктуриране".... Какви ще са тия кандидати да управляват държавата, след като с четиримесечно закъснение започват да проумяват за какво става въпрос.....
  • 2 човека взе парите

    1 0 Отговор
    Кой взе парите от КТБ - то? Борко нищо не казва, следващият път 100% гласове за Герб, а Борко Цар!
  • 3 Румен Янев

    0 0 Отговор
    Някои хора си имат дворче на село...други си имат панелно апартаментче и си им стига!Но има хора които искат държава и все нещо не им стига и са недоволни....
  • 4 пенсионер

    1 0 Отговор
    До кга ште има затъмнение за Христо Бисеров.
    Б бг. всяко събитие е актуалнопродължително време се дъвче от медиите докато се случу друго какъвто в момента е КТБ.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове