Last news in Fakti

1 Ноември, 2014 09:58 21 981 7

Скоростен път вместо 15 км тунел при Кресна

  • път-
  • ремонт-
  • кресна-
  • летище-
  • софия-
  • икономика

Преглед на печата

Скоростен път вместо 15 км тунел при Кресна, предлага в. „24 часа“

Разработва се алтернатива на тунела в Кресненското дефиле. Разрешение за това е дала Европейската комисия, каза вчера министърът на транспорта Николина Ангелкова по време на българо-австрийски бизнес форум. Алтернативата е скоростен път за 100 км в час, който да следва сегашното трасе.

Тунелът , който трябваше да е 15 км, е изключително сложно съоръжение, а заедно с него цената за цялото трасе от 65 км трябваше да е 1,5 млрд. лв.

 

Потребителите ще избират „добри“ и „лоши“ фирми, обещава в. „Труд“

Класация на „добри“ и „лоши“ фирми за храни ще правят потребителите от следващата седмица. Тя ще се прави на сайта на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) под мотото „Потребителят има думата“.

 

Няма воля за закриване на слабите университети, казва проф. Иван Илчев пред в. „Стандарт“

Системата, разбира се, не е съвършена. Но това, с което разполагаме, е най-доброто, което сме имали до момента. Всяка година рейтинговата система се усъвършенства, добавят се нови фактори. В нея има и субективизъм, аз също не съм безумно доволен от някои субективни оценки в нея, но мисля, че не това е важното и определящото. Те и нас удрят. Обикновено там са най-ниските ни оценки. Те се дължат и на това, че при нас влизат добри студенти, които имат високи очаквания и високи изисквания. И са оправдани да го искат. Затова тези оценки трябва да ни тласкат да вървим напред. Но те не влияят на мястото на Софийския университет в професионалните направления, в които обучаваме студентите. Защото основното, на което се набляга в тази рейтингова система и на което се набляга във всички авторитетни рейтингови системи по света, е нивото на научните изследвания.

 

Икономически кръг изкупува депозити от КТБ, отбелязва в. „Монитор“

Икономически кръг, който има представители в парламента, придобива негарантирани депозити в КТБ с отбивка от 30% до 50% от реалната цена.

Това обяви вчера депутатът от ДПС Йордан Цонев при дискусиите в пленарна зала по доклада на БНБ за поставения под спецнадзор трезор. Той допълни, че има съмнения, че настоящият директор на Фонда за гарантиране на влоговете, е свързан с въпросния кръг.

 

Летище София влезе в "зимен режим", съобщава в. „Сега“

Летище София вече е със зимно разписание за сезона 2014/15, което ще продължи до 28 март. През настоящия сезон се предлагат директни пътнически полети по 43 редовни линии, от които 41 международни и 2 вътрешни, съобщиха от аеропорта.

От Терминал 2 се изпълняват полети до общо 28 летища, от които пътуването може да продължи до дестинации по цял свят. Нискобюджетните превозвачи, работещи от Терминал 1, обслужват 21 редовни линии.

 

Ще завлекат ли политиците икономиката, анализира в. „Капитал“

Малцина вероятно са посветили работния си следобед в сряда, за да гледат по на живо по "Канал 3" дискусията в бюджетната комисия на новосформирания парламент. Шоуто беше на ниво - с главна роля на управителя на централната банка Иван Искров, разгорещен и истински ужасЕн. Този път от осъзнаването, че с един замах депутатите от неоформеното още парламентарно мнозинство са способни да отменят наложения с въвеждането на валутния борд през 1997 г. консенсус за поддържане на финансова дисциплина и стабилност в България. "Как така централната банка да напечата пари", крещеше Искров и настояваше бележките му да бъдат отразени в протокола. Страховете му бяха основателни.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 дам

    4 0 Отговор
    Слаба страна като България която не може да подържа прост двулентов път , а иска да строи 15км тунел е просто ненормално решение.Скоростния път е добра алтернатива при положение че останалата част си остане магистрала.
  • 2 1 на път

    3 0 Отговор
    диваците по селските пътища се избиват,скоростният път ще е като ф1 писта
  • 3 Десислава Димитрова

    2 0 Отговор
    ако парите ги дава европа ,що се кумят? да правят тунела!!!повече работа за фирмите изпълнители ,а и тунела ще скъси отсечката и ще я oлекоти.гърците преди години си измислиха тунел за мечки дето щял да облекчи минаването на българските мечки в гърция и на тези в българия.има ли пари по фондовете трябва да се точат до край ,че и след края!
  • 4 o&k

    0 0 Отговор
    Ако искаме да сме баровска държава,трябва эадължително да построим и двете съоръжения,като на раэклона преди трасетата ще има укаэателни табелки "Эа тунела" и "Эа скоростния път".Така эадръстеняците които ги интересува единствено да пристигнат от точка А до точка Б ще карат преэ тунела эа по-направо,а джигитите които не се интересуват от точките а от това,което се случва между тях,ще фучат с "няколко пъти по 100км/ч" по скоростния път.
  • 5 Възмутен

    1 0 Отговор
    Някой може ли да си представи скоростен път на зиг-заг като завоите са на 90° ?!?
    Другото което е как ще го разширят сегашното трасе при условие,че от едната у страна е реката, а от другата отвесна скала с височина 30 до 60 метра ?!?
    Ако ще копаят скалата за "разширение" то ще трябва да затворят пътят София-Кулата,който е най-натовареният в страната, и който няма алтернатива !!!
    Някой изобщо чува ли се какви глупости бръщолеви !!!
  • 6 VELIZAR

    0 0 Отговор
    за нас пък всичко е невъзможно.затова има минни инженери и добри проектанти.и да знаете,че най лесно се прокарват тунели в здрави скали.ще се попазарят за средствата и ще го направят.тази процедура е позната.успех.

  • 7 1313

    0 0 Отговор
    след като сме откраднали парите за балтончето да направим поне копчето че да има нещо на лице
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове