Last news in Fakti

27 Ноември, 2014 22:31 22 075 23

Катаджия пише акт на колега в патрулката, блъснал кола

  • акт-
  • нарушение-
  • удар-
  • катаджия

Катаджия удари кола, докато шофира патрулка, а неговият спътник и колега му написа акт.

Куриозната случка стана, докато двамата ескортирали два автобуса и бус с фенове на “Левски” от Банско към Благоевград, разказва в. „24 часа“.

Полицаите карали пред рейсовете. На отбивката край Симитли, при включване в движението по главен път Е-79, патрулната кола блъснала движещ се пред нея Opel. Катаджията шофьор за миг погледнал в огледалото за обратно виждане. В този момент блъснал Opel-а. Неговият шофьор Кирил У. намалил скоростта и спрял, преди да се включи в главния път. Патрулката зад него, която явно не е била на необходимата дистанция, се ударила в задницата на Opel-а. Щетите били минимални - спукани брони и изкривени ламарини. Въпреки това вторият катаджия веднага слязъл и написал акт на колегата си зад волана.

Заради акта виновникът получил и дисциплинарно наказание “порицание”. Мотивът е, че е нарушил Етичния кодекс в МВР, според който униформените трябва да спазват правилата за движение по пътищата, както всички останали.

Наказаният обжалва в съда заповедта на шефа си за порицанието. Твърди, че е шофирал в екстремна ситуация и нарушението е маловажно.

Водачът на ударения Opel обяснил пред съда, че няма претенции към виновния полицай, който се държал възпитано. Колегата, съставил акта, обяснил, че дистанцията е била достатъчна. Предната кола обаче спряла рязко. Наказаният катаджия не е имал други катастрофи и бил един за пример в дирекцията. Патрулната кола била на близо 15 г. и имала навъртени 500 000 км, но била в изправност.

Очаква се съдът да реши дали нарушението на катаджията е маловажно и трябва ли заповедта за наказанието да бъде отменена.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Веселин Желязков

    4 1 Отговор
    Тези пък са уникални-полицаите на Марсилия от филма Такси
  • 2 Vasik Atanasova

    5 1 Отговор
    ГАРВАН НА ГАРВАН ОКО НЕ ВАДИ
  • 3 ПУРКО

    1 1 Отговор
    като не му е бутнал едно 20 кинта поне,да му пишат
  • 4 жоро бекъма

    1 1 Отговор
    На всеки може да се случи да направи птп ,но друг е въпроса тия футболисти било то от цска или Левски за нищо не стават защо имат винаги ескорт от полицията все едно са некви важни клечки?Като има мачове става венно положение размириците са като на гражданска война до кога!!!Не съм чул никой да се е бил след мача Кубрат и Кличко за разлика от смешните футболист чета

    Коментиран от #6

  • 5 Autohouse Randm

    1 1 Отговор
    xaxa smehoria
  • 6 Торашко Каменаря

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "жоро бекъма":

    Не четеш внимателно - иде реч за рейсове с "фенове", не за рейсове с футболисти. И ги ескортира полиция, щото иначе по пътя ще изпотрошат де що видят. И после ще мрънкаш "ама защо няма полиция и закони в тая държава"

    Коментиран от #9

  • 7 Румен Янев

    2 2 Отговор
    Разговор в патрулката
    ................................
    - Е са кво праим?
    - неам кинти коуега
    - че ти праснем един акт
    - прасни бе коуега прасни...па утре като си нощна аз че праснем друго....
  • 8 пипалот

    2 1 Отговор
    уникални глупости
  • 9 жоро бекъма

    0 1 Отговор

    До коментар #6 от "Торашко Каменаря":

    ами като не могат да гледат футбол а са отишли да пият трошат и да се бият това мероприятие е заплаха за обществото и не виждам защо трябва да го има въобще?Недопустимо е полиция и фенове да се млатят повече от 20години по стадионите и това да ви се струва нормално?
    P.S. Кой от вас би си завел децата на подобна "гражданска война" каква култура биха видели те там???Освен чупене пиене бой ,а псувните и храченето е в марката на идолите футболисти !!!
  • 10 Стоян

    2 1 Отговор
    Е не можал ли да даде 20лв на колегата си да не "пише" ...
  • 11 JDM

    1 1 Отговор
    А след като трябва да спазват закона като всички останали искам да попитам защо на повечето полицаи личните им автомобили са със затъмнени предни стъкла, а даже и някои от служебните им? Нали това ограничава видимоста или те щом са полицаи има по остро зрение? Не мисля. За жалост законите в България не важат за определена маса от населението.
  • 12 Едикой си

    2 1 Отговор
    Това и да го видя няма да го повярвам.
    Да питам също кога личните автомобили на полицаи и катаджии ще се карат законно..имам предвид редовно минали прегледи, ГО и Винетка/ако е необходима/??
  • 13 Красо Зелето

    1 1 Отговор
    Добра новина, ама няма нито "Име на полицая" нито от кое РПУ е! Просто поговорката "Блажени са вярващите" всеки ден се затвърдява!
  • 14 Джон Маклейн

    0 2 Отговор
    Дойде време колеги да се е...е !
  • 15 майор Костов

    1 1 Отговор
    И един мармот го завива в шоколад... Глупости! За да напише акт трябва и свидетел, а такъв е нямало.
  • 16 За правдата

    0 0 Отговор
    Стига сте плювали по полицаите,като стане нещо викате бързо звънете на 912.В тази държава здравеопазването и полицията трябва да са с приоритет,но българина е ГЛУПАК.Корупция се бори с високи заплати,а не дебнене на котка и мишка.

    Коментиран от #19

  • 17 Ехаа

    0 0 Отговор
    правилата за движение по пътищата е за всички!
    само с актове ще се научи народа! колкото повече актове има ,толкова по-внимателни "шофери" ще има
  • 18 КАТ

    0 0 Отговор
    Получил наказание порицание.А стига с тези комунистически глупости.
  • 19 гошо прупрунков

    0 1 Отговор

    До коментар #16 от "За правдата":

    телефона дори не знаеш в европа е 112 в америка е 911 а тоя твоя 912 не съм го чувал и другото за да станеш лекар трябва да учиш 10 /12 години , когато полицаите започнат да учат по толкова тогава може и да бъдат приоритет а докато са тъпи ограничени простаци винаги ще са трън в окото на нацията защото в тази страна който не става за нищо става или учител или полицай

    Коментиран от #21

  • 20 диан

    0 0 Отговор
    защото я е ударил и има още един човек
    но сигурен съм че няма катаджия с акт за превишена скорост
  • 21 е Тоя

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "гошо прупрунков":

    грешка става или БАКШИШ или ПОЛИЦАЙ че учителите пак имат някакви знания
  • 22 шкумбата

    0 0 Отговор
    Чух страхотен виц по темата.
    Един катаджия с радар седи на пътя и спира коли. По едно време се задава една с голямо превишение. Спира я с палката и отива до шофьорската врата. Отваря се стъклото и какво да види - началникът му.
    - Г-н началник, извинявайте, не познах колата, аз...аз...аз...
    - Абе няма нищо, както всички - така и с мен - рекъл началникът.
    - Ама аз, г-н началник, недейте така, аз не ви познах...
    - Нали ти каза, бе - както с всички така и с мен! Давай, виновен съм!
    Почесъл се катаджията и рекъл:
    - Е, добре, дай 20 лв. и заминавай!
  • 23 iliya

    0 0 Отговор
    tova e e.ati vica za nasite geogravski 6irini
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове