Last news in Fakti

29 Ноември, 2014 09:25 5 261 7

За 55 секунди наши крадат джипове в Италия

  • преглед-
  • печата-
  • крадат-
  • джипове-
  • италия

Преглед на печата

ДПС подсигури резервно мнозинство на ГЕРБ, коментира в . „Сега“

ДПС направи неочакван подарък на ГЕРБ в символичния ден за масови разпродажби Черния петък. Движението изключи от групата си в парламента двамата депутати - Гюнай Хюсмен и Муса Палев, и така подсигури мнозинството, ако във вторник съветът на Патриотичния фронт реши да оттегли подкрепата си за кабинета. Без поддръжката на националистите мнозинството изпада в малцинство със 118 гласа. Ако при ключови гласувания към тях се добавят двата гласа на изключените от ДПС, които остават в парламента като независими, плюс подкрепата на напусналата БДЦ Анна Баракова, която системно подкрепя ГЕРБ, се получава мнозинство от 121 гласа. Формално подкрепата на изключените от ДПС не може да бъде приписана на движението, тъй като те вече не го представляват.

Борисов готов с ремонт на кабинета, докладва в. „Труд“

Премиерът Бойко Борисов обяви готовност във всеки един момент да бъдат сменени министрите, които „изостават". От стенограмата на заседанието на правителството на 26 ноември, публикувана днес, се вижда, че Борисов води дълъг разговор с вицепремиера Меглена Кунева, с която обсъждат назначенията на новите областни управители. „Аз съм ви казал и друг път - на първата година започва да се говори за ремонт на кабинета, винаги се правят ремонти, няма как, едни ще теглят много напред, други като изостават - ще бъдат сменяни", казва Борисов. Справката сочи, че първият министър от първия кабинет на ГЕРБ е бил сменен на седмия месец от управлението. През март 2010 г. оставка подава здравният министър Божидар Нанев. Отсега пенсионерите могат да очакват и великденски надбавки.

За 55 секунди наши крадат джипове в Италия, твърди в. „Монитор“

Полицията в Милано задържа трима българи, специализирани в кражбата на луксозни и скъпи коли, и то за 55 секунди. Нашенците се спирали най-вече на мощни джипове. Префектурата в града засега отказва да съобщи имената на сънародниците ни, тъй като разследването на силите за сигурност продължава. На пресконференция стана известно само, че сънародниците ни живеели в сателитния на Милано град Монца, както и тяхната възраст - главатарят на групата бил на 43 г., а „асистентите” му на 40 и 46 г., предава кореспондентът Румен Михайлов. Що се отнася до техните качества, то нашенците бяха определени като hi-tech крадци. Медиите пък допълниха униформените, определяйки в дописките си България като четвъртата световна сила по кибератак, изпреварвана само от Китай, Румъния и САЩ.

Бойко Василев емоционално срещу избора на Слави Бинев, предава в. „24 часа“

Водещият на "Панорама" по БНТ Бойко Василев изригна емоционално по повод избора на Слави Бинев за шеф на комисията за култура и медии в Народното събрание. Тв звездата Бойко Василев говори минута по време на предаването си, без да спомене името на депутата от Патриотичния фронт. "А сега ще кажа няколко думи от първо лице множествено число - от мое име и от името на екипа на "Панорама". Знаете, че го правя рядко, но когато всички говарят за това, че в медиите има проблеми, очакват ние от медиите да ги назоваваме", каза Василев. Той даде пример с избора на шефа на парламентарната медийна комисия, определяйки го като човек, който бърка свободата на словото с личното си медийно обслужване и атакува с измислици и обиди всеки, който откаже такова обслужване".

Черен петък за шарана до Никулден, прогнозира в. „Стандарт“

Евтин шаран до Никулден обещаха търговци в деня на масови намаления, известен като Черен петък. Цената на рибата драстично бе свалена вчера в Стара Загора. През цялата седмица до Никулден изчистен охладен шаран ще се търгува за 5,55 лв., обяви търговска верига. Това направо обезкуражи търговци, които се бяха наточили да искат по десетачка за най-търсената риба на празничната трапеза. Много рибарски магазини в цялата страна веднага свалиха цената на шарана до 5,50 за килограм. С атрактивни цени до празника ще бъдат и други риби. Толстолобът ще се продава за 6,99 за кг, пъстървата - за 9,99 килото, ципурата - 15,99 лв/кг. Черен петък на 12 декември ще има в заведения в Кърджали. Бутикова сладкарница ще предложи "Торта + кафе" и "Торта + безалкохолно" с 20% намаление.

Гърция и Сърбия със свирепи глоби за шофьорите, предупреждава в. „Новинар“

Жестоки глоби дебнат българските шофьори по пътищата в Гърция и Сърбия. Очаквано властите в двете съседни държави затегнаха контрола с оглед на наближаващите коледни и новогодишни празници и следят за стриктното изпълнение на законите с цел предотвратяване на тежки инциденти, посочиха от autoclub.bg. В Гърция неспазването на знак забранен обратен завой излиза 200 евро глоба и отнемане на регистрационните табели на колата и шофьорската книжка на водача за срок от 20 дни. Преминаване на червен светофар пък се наказва със 700 евро и отново се прибират табели и шофьорската книжка. Ако някой се осмели да се снабди с антирадар, то тогава го чака сурова глоба от 2000 евро, лишаване от свидетелство за управление за 30 дни и табелите на колата за два месеца.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пламен Бакърджиев

    1 0 Отговор
    В цял свят се чудят от къде да вземат пари. За какво тогава продават антирадари? Наближава времето в което колите ще са привилегия на багатите, получили парите си на наш гръб. Демокрацията си е чист капитализъм в 21 век.
  • 2 mediator37

    1 0 Отговор
    Смъкване на табели и отнемане на книжка за формално нарушение, без ПТП, инцидент, пострадали, за мен си е чист държавен бандитизъм от страна на Гърция.
    Имам кола, с пазарна оценка 700 евро. Ако ме глобят 2000 евро за антирадар - това е конфискация на колата ми и на още две други такива.
    Напоследък имам чувството, че единственият смисъл да седнеш да караш, е не да стигнеш бързо и удобно, а да те смачкат от глоби и държавен рекет.
  • 3 гошо прупрунков

    1 0 Отговор
    за 5 години в гърция нито веднъж не са ми сваляли табелите глобяван съм за неправилно паркиране и за без колан и глобите бяха по 50 евро един път ме набараха с 1.2 промила алкохол и ми взеха книжката за 2 месеца и 270 евро глоба като ме пуснаха да си се прибера с колата и с табелите . престанете с тази пропаганда да плашите хората само и само да останат в българия тук хотелите вонят а сервитьорите те гледат накриво само защото искаш да си поръчаш
  • 4 Vasik Atanasova

    1 0 Отговор
    ВИРТУОЗИ СМЕ В КРАДЕНЕТО
  • 5 гост

    0 0 Отговор
    Аз лично вдиях как свалиха табелите на българска кола паркирала неправилно.
  • 6 onq s konq

    0 0 Отговор
    Що эа идиот трябва да си,че отидеш в чужда страна и да минаваш на червено?Да правиш обратен эавой на неправилно място и да эатрудняваш движението,съэдавайки предпоставки эа тежо ПТП?А ако някой иска да кара с превишена скорост беэ страх,продават се суперрадари с въшна антена/предна и эадна/,които эа да бъдат открити от ченгето,трябва да се раэглоби половината кола.Е да,но те струват 7-800лв,а цялото МПС на эавалията струва по-малко?!От една страна се срамувам че раэни отрепки ни иэлагат по беэподобен начин в чужбина,но пък от друга съм щастлив че са се раэселили по света и не ми се мяркат пред очите тук!
  • 7 mitko mitov

    0 0 Отговор
    Обикновено българите не спазваме правилата в нашата страна.На запад сме много примерни ,защото там ако ни хванат прошка няма.Няма го своеволието като в България.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове