Last news in Fakti

18 Декември, 2014 15:19 2 433 21

Посолството на САЩ шокирани от проявите на етническа нетолерантност

  • посолство-
  • сащ-
  • валери симеонов

Всички народи се борят с проблемите, свързани с раса и дискриминация, включително и САЩ, но сред ценностите, които споделяме е и уважението към всички наши граждани

Да чуем публични изявления, унизяващи хора въз основа на тяхната раса или етническа принадлежност е шокиращо. Тъжно е да станем свидетели на публичен дебат, отровен от реч, която трябва да е неприемлива в едно модерно, демократично общество, особено по време на един празничен период в годината, белязан с добра воля и пожелания за мир. Това се посочва в изявление на Посолството на САЩ.

Надяваме се, че в този сезон на мир и добра воля всички българи ще се замислят върху своята вековна традиция на толерантност и ще положат усилия да отстояват своята световна репутация за мирно съжителство с хора от различни етноси.

Всички народи се борят с проблемите, свързани с раса и дискриминация, включително и САЩ, но сред ценностите, които споделяме е и уважението към всички наши граждани, независимо от тяхната раса, религия или етническа принадлежност.

Днес, както и всеки друг ден, ние призоваваме българските граждани да осъдят всички форми на принизяваща реч и да бъдат положителни гласове в изграждането на едно приобщаващо общество, което отразява нашите общи ценности, без дискриминация и нетолерантност.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Mангослав

    4 0 Отговор
    Отдавна никой не е назовавал нещата с истинските им имена. А, именно, че 99% от конкретни дивашки племена живеят като подивели свине.
  • 2 тошибиян

    4 0 Отговор
    тея да не се прават на майка тереза след като полицията им застрелва ако види деца с пласмасов пистолет
    дайте ми виза и аз ще отида да крада и да права зулуми да бия хората и като ме хванете аз ще надам вой 4е сте етни4ески нетолерантни спрямо славяните и ще апелирам 4е това не е спазване на атланти4еските ценности и расизъм

    Коментиран от #7

  • 3 Аз

    2 0 Отговор
    Вие пък къде сте се юрнали да плачете на чужди гробища?! Я най-напред си оправете вашите етничесми и расови проблеми! Къде се натрапвате неканени акъл да давате...

    Коментиран от #5

  • 4 Пламен Бакърджиев

    3 0 Отговор
    Миротворците веднага се изявяват. Какво ги кнтересува какво се говори в нашия парламент? Дискриминация има когато ВСИЧКИ спазват законите, а се говори против някой етнос. При нас определен етнос не спазва законите. Нека миротворците да дадат УПЪТВАНЕ в такива случаи а не да ни обиждат. Цял океан ни дели от тях.
  • 5 аз

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Аз":

    Ей що си с моя ник?
    Иначе те подкрепям
  • 6 аз

    2 0 Отговор
    А иначе щом чуя думата "толерантност" веднага се сещам за педали.Тя е тяхната любима дума
  • 7 танашиба танахака

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "тошибиян":

    когато тръгваш обади се-и аз идвам,че както и не мога да рева-ще им опищя всички правозащитни организации.....те кати избиваха индианците беше толерантно май
  • 8 Монго

    3 0 Отговор
    Направо съм шокиран, че са шокирани...

    Коментиран от #9

  • 9 танашиба танахака

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "Монго":

    абе и нещо тежко по главите трябва да ги шокира шокиращо допънлнително
  • 10 ИВАН

    3 0 Отговор
    А не се ли шокираха когато избиха индианците и им взеха замите?Когато в името на "демокрацията"запалихте над 50 войни по света?Не се ли шокирахте когато ръсехте с напалм над Виетнам?А когато бомбардирахте Югославия с обеднен уран?
  • 11 иванов

    3 0 Отговор
    Да споделя че в Австралия която е малката сестра на Америка,аборигените също не ги смятат за хора.Белите хора не разговарят с тях и не и обръщат внимание.
  • 12 Васил Димчев

    3 0 Отговор
    .а си наглостта. Не се шокират от делата си по цял свят като например - преврати в източна Европа и далечният изток, етническо прочистване и геноцид в северна Африка, източна Европа и близкият изток, изтезания на заподозрени в Полша, Ирак, сащ икъде ли още да, бомбардировки наречени въздушни удари в жилищни квартали в Ирак - престъпления срещу човечеството - венопрестъпления.
  • 13 Anonymous

    3 0 Отговор
    Ще сме ''нетолерантни'' колкото си искаме, а ония да престанат да се опитват да насаждат чувство на вина, долните манипулатори. Няма да им мине номера. Те защото са толерантни ли бият и застрелват чернокожите в Щатите? Да не говорим за убийствата на цивилни по целия свят. Да го д.*ат.
    Всекидневно белите българи са пребивани и изнасилвани от цигани, пак прекалено много ги търпим.
  • 14 galaxy

    4 0 Отговор
    България е шокирана от нехуманното отношение на американската полиция, съд и администрация по отношение на чернокожите граждани в САЩ. Изказваме дълбоката си загриженост за правата на чернокожите, червенокожите и другите малцинства, като ЕС трябва да наложи санкции на САЩ и дългосрочен мониторинг за спазване на човешките права. Удивени сме от мълчанието на Българския Хелзински комитет, който мълчи по случая и ако ще работи така по-добре да приключи дейността си. Трябва да се извика веднага посланичката на САЩ да даде обяснение пред България и ЕС за случващото се в САЩ и за вмешателство във вътрешните работи на БГ.
  • 15 гошо прупрунков

    3 0 Отговор
    Аййдееее Америка видя в конфликта с циганите възможност за самолетна атака
  • 16 Alisa

    2 0 Отговор
    Да, и ние българите започваме да се борим с непрекъснатите масови прояви от страна на циганите на нетолерантност и непукизъм към законите в държавата, унижения и побои над всеки опитал се да им се противопостави. Циганите (основната част от тях)не им пука от нищо, не ги мързи само когато крадат и се включват в "изграждане на приобщаващо общество", само за това което им изнася - нещо да откраднат от това общество - социални помощи, ток, вода, общинска земя на която да строят както те си знаят и т.н.
  • 17 Анонимен

    1 0 Отговор
    В България циганин да се наричам първа радост е за мене...
  • 18 Васил Димчев

    0 0 Отговор
    Къде е деси да ни отвори по отношение на партньорите от нато.
  • 19 Румен Янев

    0 0 Отговор
    То малко им е акъла да ни запукат с оправданието че искат да въдворят мир .... Пък и както управниците ни са им се натъртили-направо ни е свирено.....
  • 20 шигх

    0 0 Отговор
    Хамериканците да заминават в канализацията, НЕЩАСТНИЦИ ШОКИРАНИ
  • 21 гост

    0 0 Отговор
    Негри американски ВЪН САЩ ОТ БЪЛГАРИЯ ! нагли !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове