Last news in Fakti

22 Декември, 2014 08:13 9 044 4

Проститутки стягат протест за закон

  • туристи-
  • пътуване-
  • проститутки-
  • закон-
  • заплати-
  • бонуси-
  • боклук-
  • реформа

Преглед на печата

720 000 българи на път за празниците, брои в. „24 часа“

720 000 българи ще напуснат домовете си, за да празнуват Коледа и Нова година навън. 560 000 от тях ще пътуват в страната, а 160 000 тръгват за чужбина, прогнозира Румен Драганов, директор на Института за анализи и оценки в туризма. За Гърция по празниците ще тръгнат около 75 000 души. Те ще са предимно за Нова година. Около 30 000 българи са избрали да празнуват в страните от ЕС - те потеглят с автобуси, коли и самолети най-вече за Германия, Италия и Испания. 5000 наши сънародници са успели да си осигурят почивка на екзотични дестинации, казва Драганов. За купон в Сърбия вече са платили около 6000 българи, 2500 за Македония. От хората, които няма да са вкъщи, но са избрали българските хотели - 64 000 ще си честитят празника в планински курорти, 22 000 са предпочели балнео, спа и уелнес бази. Около 30 000 са купили куверти за къщи за гости, семейни и градски хотели.

Проститутки стягат протест за закон, тръби в. „Труд“

Проститутки умуват дали да блокират подстъпите към Дунав мост и входно-изходните магистрали на Русе заради липсата на закон, който да легализира дейността им. "В студа няма оборот, депутатите пет пари не дават, че ни глобяват, ама и те ни търсят да ги обслужваме на тъмно", съобщиха от неформалното сдружение на проститутките в крайдунавския град. Представителки на най-древната професия стягат евентуалния протест след Нова година, за да не разгонят предпразнично и без това оредялата им клиентела. Членството в сдружението не им осигурява синдикална и правна защита при арести или дела в съда. Ако ги приберат в полицията, следват предупредителни протоколи да не висят по магистралите. Хванат ли ги пак, ги чакат административни глоби по 1000-1500 лв. или пробация по т.нар. дела за "нетрудови доходи, придобити по неморален начин".

Факлите убийци горели 5 минути, преди да гръмнат, пише в. „Стандарт“

5 минути са имали 20-те работещи в цеха за опаковане на готовата продукция в "Балиста", за да избягат от взрива. Защо обаче загиналият Веселин Турлаков и двете обгорени жени не са го направили, не е ясно. Това заявиха пред "Стандарт" експерти, участвали в огледа на взривеното помещение в завода край Мъглиж в петък. Най-вероятно те са се опитвали да загасят пожара, защото двете обгорени жени са се надишали с токсични газове, твърдят от "Пирогов". Засега не е ясно как точно е станал взривът в завода на "Балиста". Огледът показал, че е избухнал в помещение, в което са складирани готови факли, използвани от пещерняци или футболни фенове. В тях няма барут, основното вещество е фосфор, което трябва да се запали принудително с открит огън или детонатор. Самият фосфор няма как да се запали сам. В помещението не е имало източник на електрически ток.

Лъжат ни с бонуси към ниски заплати, предупреждава в. „Монитор“

Все повече работодатели мамят бъдещите си служители с обещания за бонуси към заплащането, които да увеличат възнаграждението им. При сключването на договор началниците обещават допълнителни стимули, които служителят ще започне да получава след няколко месеца работа. „След този период служителите не получават въпросните бонуси, но не могат да претендират пред съда за това, защото тази клауза не фигурира в трудовия договор обясни пред „Монитор" адвокатът по трудово право Ива Тодорова. Често работодатели залъгват кандидати с обещания за заплата, която впоследствие се оказва в пъти по-ниска. Най-много дела срещу работодатели има заради неправомерни уволнения. Става дума за фирми, които прекратяват контракта с бременни жени или майки на деца до 3 г. Най-често от работа обаче се освобождават хора в предпенсионна възраст.

Плащаме 50 лева за свободен петък без дечурлига, пресмята в. „Новинар“

Домакиня под наем спасява положението, когато родителите искат да прекарат свободно време без децата си. Напоследък все повече семейства се възползват от услугата на фирмите, които предлагат разнообразие от помощ за дома. Най-актуална е офертата за свободен петък. Срещу 50 лв. може да се наеме жена, която да се грижи за малчуганите, докато родителите се забавляват навън. Услугата предвижда детегледачката да дойде у вас в 20 ч. в петък и да остане до 10 ч. сутринта на следващия ден. Проверка на „Новинар” показва, че в големите градове като София и Варна все повече майки разчитат на помощта на детегледачки. Заплащането за подобна услуга варира 4-5 лв. на час. На пазара се предлагат и готвачка под наем. Тя може да дойде у вас и по желание да ви забърка нещо за ядене, като дори ще почисти съдовете и кухнята след себе си. За два часа ще трябва да заплатите 30 лв.

На гол бюджет чифте реформи, иронизира в. „Сега“

България е прекрасно място за живот, с перфектни институции, просперираща икономика и социален разцвет. Това би си помислил всеки, който разгледа Закона за държавния бюджет през последните няколко години. Ако човек не знае нищо за страната ни и се информира единствено от консолидираната фискална програма, би останал с впечатлението, че в България няма нито един сектор, нуждаещ се от реформи. Завидна е лекотата, с която ред правителства пренебрегват най-силния инструмент за провеждане на икономическа и социална политика и го принизяват до нивото на счетоводен баланс на будка за вестници, чиято единствена цел е да излезе на нула в края на годината. По презумпция държавният бюджет би трябвало да е огледало на политиките, които едно правителство залага в програмата си.

Европа може да ни санкционира заради боклука, алармира в. „Дума“

Опасността България да бъде санкционирана от Европа заради регионалните депа не е отминала. Това заяви пред журналисти вчера в село Ракитница министърът на околната среда и водите Ивелина Василева. Тя припомни, че през април тази година Европейският съд започна наказателна процедура срещу страната ни заради регионалните системи за управление на отпадъците, които не са в съответствие с европейското законодателство. На някои места не са премахнати и старите сметища. ЕК многократно отправя заплахи за започване на наказателна процедура заради неизпълнен ангажимент във връзка с управлението на боклука. Става дума за закриване на стари сметища за битови отпадъци и откриване на 56 нови депа. Първоначално срокът беше до 2009 г., но от ЕК приеха, че е бил твърде кратък и го отсрочиха до 2013 г. За тези 4 години обаче нищо не беше свършено.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    0 0 Отговор
    да се съберат на Дунав мост ама да са хубавите не крокодилите и да ги оправя всичките наведнъж
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 бенц

    0 0 Отговор
    тия по пътя оправените все от тебе ли са
  • 4 anonymous

    0 0 Отговор
    Интересно в знак на протест, ще правят безплатни сирчоци ли?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове