Last news in Fakti

22 Декември, 2014 15:06 16 014 27

Николай Бареков подаде оставка

  • николай бареков-
  • ббц-
  • оставка-
  • подаде-
  • българия без цензура

Коалицията от партии на практика е прекратила съществуването си и сега остава единствено начело на Политическа партия ББЦ, заяви той

Николай Бареков подаде оставка като председател на Коалицията "България без цензура" (ББЦ), стана ясно от разпространено от негово име съобщение. То е адресирано до неговите приятели от ББЦ, съпредседателите Кънчо Филипов, Румен Йончев и Драгомир Стефанов

Ето и пълния текст на изявлението му:

"Подавам оставка като председател на председателския съвет на КП „България без цензура“, която се яви на парламентарните избори и излъчи парламентарната група „Български демократичен център“.

Колеги и приятели, приемете този жест като символ, тъй като КП ББЦ де юре и де факто прекрати съществуването си с успешното си представяне на парламентарните избори. Като съпредседател имах право на вето за всички решения, които евентуално биха насочили тази коалиция в различни управленски конфигурации. Правило, от което не се наложи да се възползвам.

С моето оттегляне от съпредседателския пост политическа партия „България без цензура“ вече не е част, дори и неформално, от каквато и да е било коалиция в настоящия момент.

Като лидер на ББЦ заставам и подкрепям народните представители, които са членове на нашата партия, да гласуват в парламентарната група БДЦ. Поведението на нашата партия „България без цензура“ е опозиционно на управляващата четворна коалиция плюс ДПС и всяка друга партия, която е отговорна за запазването на статуквото. Следователно, това трябва да бъде линията на поведение и на нашите народни представители.

Изразявам най-приятелски поздрав и чувства към колегите от ЛИДЕР, ЗНС, Гергьовден, Партията на жените, Радикалите и Свободните демократи и надежда че през 2015 г. ще се роди нов коалиционен формат като опозиционен блок, в който всички ние, отвратените от резултата на 25-годишното управление на един и същ политически елит, ще успеем да превъзмогнем егото и страховете си и заедно ще се представим не просто достойно, а наистина внушително на едни следващи избори.

Напомням на всички мои приятели, че най-големият дефицит в държавата е дефицитът от опозиция. Прекалено много станаха кандидатите и участващите във властта и докато на опашката от чакащи има навалица, то мястото на опозицията остава празно и чака някой да го заеме.

Надявам се, че урокът, който научихме от 2014 г., а именно, че с 4, 5 или 6 % на парламентарни избори не е възможна промяна на статуквото, ще даде сериозен повод за размисъл по време на коледните празници. Пожелавам ви приятно изкарване на предстоящите светли дни и много успехи през идната 2015 г.

Същевременно днес бе проведено заседание на Изпълнителния съвет на ПП „България без цензура“, на който се взеха следните решения:

1.ПП „България без цензура“ потвърждава, че формално не е част от Коалиция от партии „България без цензура“, защото тя прекрати своето съществуване с постигнатите резултати, а именно влизането в българския парламент.

2.ПП „България без цензура“ подкрепя г-н Светлин Танчев да продължи да заема поста съпредседател на парламентарната група и да осигури нейното нормално административно съществуване в 43-тото Народно събрание.

3.ПП „България без цензура“ определя за говорители на парламентарното представителство на ББЦ председателя Николай Бареков (евродепутат) и шестимата народни избраници начело със Светлин Танчев.

4.ПП „България без цензура“ дава доверие на своите народни представители да останат формална част от ПГ БДЦ като ги задължава да гласуват по своята съвест, дадена от избирателите на 5-ти октомври.

5.ПП „България без цензура“ е в опозиция, както на днешното управление, така и на трите партии на статуквото ГЕРБ, ДПС и БСП.

6.Изпълнителният съвет на ББЦ дава правото на своя председател Николай Бареков да започне разговори с всички желаещи партии за създаването на опозиционен блок, който да се яви на следващите извънредни парламентарни избори и на бъдещите избори за местна власт и задължава г-н Бареков най-късно до 31 март да информира Изпълнителния съвет на ББЦ за водените от него разговори. ИС препоръчва преговорите да започнат с партиите от досегашната предизборна коалиция „България без цензура“ и с други опозиционно настроени формации."


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 123

    1 0 Отговор
    Забравил е 7-ма точка която гласи "България без цензура" е опозиция на "България без цензура"
  • 2 456

    1 0 Отговор
    Хаххахахахахаха , тия където гласуваха за него са мноооого прости!

    Коментиран от #12, #18

  • 3 555

    1 0 Отговор
    Браво, мога да му стисна ръка ако повече никога не се занимава с политика!
  • 4 Монго

    1 0 Отговор
    Взе парите и избяга...
  • 5 Vasik Atanasova

    3 0 Отговор
    СПРЯ ЧЕШМАТА ЗА ПАРИ
    ТОВА Е ИСТИНАТА
  • 6 ааа

    0 0 Отговор
    защо браво? направи ме и мен евродепутат да лапам сума ти години а другите да си гледат работата . така не става
  • 7 гост

    1 1 Отговор
    дудука си лапа 17 000 евро и ми дреме дудука
  • 8 Монго

    0 1 Отговор
    Ми вервайте му бе! И на царя вяврвахме, и на СДС-то, и на к*во ли не..., е няма оправия. А има сопи, има бой, май милите ни политици от това ще разберат...
  • 9 Нено

    1 1 Отговор
    Бареков не подкрепя тези,които играят по свирката на Герб и ДПС и подкрепят абсурдните закони ,целящи да смачкат българския народ!!!!!
  • 10 Пона

    0 3 Отговор
    И по-добре. По този начин Бареков отстоя позициите си и остана единствената истинска алтернатив на статуквото.
  • 11 ШОФЬОРЪТ

    1 1 Отговор
    До коментар 8,наистина е време да грабнем сопите. Но седейки пред компютрите само ще си пишем и обсъждаме кой колко се е уредил за наша сметка.
  • 12 Радо

    0 2 Отговор

    До коментар #2 от "456":

    Въпрос на гледна точка. Същото се отнася и за гласувалите за ГЕРБ, гласувалите за БСП, гласувалите за Атака и т.н. Всеки си има право на собствено мнение, колкото и да е грешно. Нито ти, нито аз можем да кажем на когото и да било за кого да гласуват.
  • 13 Чеков

    2 2 Отговор
    Много хитър ход на Бареков, сега ще се види кои са депутатите подкрепящи Борисов.
  • 14 Илиян

    0 4 Отговор
    Барек с теб сме против Борисов!
  • 15 Десислава Димитрова

    3 2 Отговор
    аиде чао,и дано не те виждаме повече никъде,освен като озвучител на сватби и кръщанета.наздраве!
  • 16 comment

    3 1 Отговор
    Вярно е, че плъховете първи напускат потъващия кораб. Съвсем вярно!
  • 17 гост

    1 1 Отговор
    Ей неможа да налапаш кокала А ? лая,лая ,по оная шматка призидента и на края оттегли жалбите от съда и всичко се покри ! Ити си една корумпирана мутра , сбърканяк !
  • 18 йордан иванов

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "456":

    За него са гласували само платени крепостни селяни...
  • 19 Иракли Иракли

    1 1 Отговор
    Това е ИГРАЧ !От провинциалния чалга клуб,през телевизията,спечелил доверие и създаде партия!...........и заплата
    от ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ!.................малко са способни,като него!ПОВЕЧЕТО СА "ДУПЕТА"!........ПО ТОЧНО ПОЛИТИЦИ СТИГНАЛИ ДО БРЮКСЕЛ,БЛАГОДАРЕНИЕ НАИВНОСТТА НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ОТ
    БЛИЗКОТО МИНАЛО!!!!
  • 20 гост

    0 1 Отговор
    следващия на който ще налапаш дудука съм сигурен че ще е Доган там са кинтите а ти имаш усет за тях.
  • 21 факт

    1 1 Отговор
    ИСТИНАТА Е ЧЕ ГЕРБ И ДПС УПРАВЛЯВАТ БЪЛГАРИЯ И КУПУВАТ ВСИЧКО И ДЕПУТАТИ И МЕДИЙ И СЪД И СИ ПРАВЯТ КВОТ СИ ИСКАТ
  • 22 Кобрата

    0 1 Отговор
    Поредният предател, който даде дума на хората, че ще осигури 1 млн работни места и излъга. И то да беше само това ама не е, хората му повярваха защото са наивни, а той п**ба народа...
  • 23 todor

    0 1 Отговор
    сега трябва да подаде оставка от евр опарламента и всички заемани длъжности. И да се скрие някъде.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 тошибиян

    1 0 Отговор
    брао брат ти показа 4е бг са по низши от стадо офце...земай милионите и се внедрявай в някоя бизнес ниша да скубеш и ти
  • 26 зевзек

    1 0 Отговор
    дудуче сега не е лошо да си подадеш оставката и от европарламента, за такива измамници като теб местото им е в панделата
  • 27 benji

    0 0 Отговор
    Ако някой иска да види Бюрека трябва да иде в веселата болница, но така като той не е весел... мястото му е в лудница.
    Поне там ще сигурен, че не му мислят убийство.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове