25 Януари, 2015 09:30 3 923 2

Ало-измамници прихващат телефон 112

  • преглед-
  • печата-
  • телефон 112-
  • ало-измамници-
  • прихващат

Преглед на печата

Топ 10 на джаджите на престъпниците разкрива в. „24 часа“

Днес престъпниците продължават да усъвършенстват джаджите, които използват в “работата си”. За убийства от близки разстояния обаче те залагат на най-класическия модел пистолет - “Макаров”. При тези, в които мишената е по-далеч, използват оръжие със снайпер. Автокрадците също си служат с широк набор от техника. Най-популярният им инструмент е мечата лапа, с чиято помощ отварят заключени врати за секунди. С устройство тип “тапа” пък се блокират алармите на колите. Тогава на помощ идва тирбушонът, който “вади” ключалката и крадецът тръгва с автомобила. Тапата се използва и за удари по домовете. Тя се справя безпроблемно с по-често използваните алармени системи. Вратата пък се отваря според патрона, но една заострена антена от радиостанция помага за влизането в доста жилища. Дори тя да е подсигурена обаче, най-обикновена отвертка може да отвори алуминиевата дограма на жилището.

Ало-измамници прихващат телефон 112, алармира в. „Монитор“

Ало-измамниците, които с всеки изминал ден стават все по-изобретателни, са започнали да прихващат обажданията дори към тел. 112. Това обясниха за „Монитор” служители от Главна дирекция „Криминална полиция”, които се занимават с разкриването на този вид престъпления. Мошениците се снабдявали с китайска апаратура, която струвала около 2500 долара. Благодарение на нея те можели да прихванат всяко обаждане от мобилен или стационарен телефон и вместо жертвата да се свърже с тел. 112 например, тя се свързвала отново с измамника. Последният такъв случай бил в София. 30-годишна жена на име Румяна разказва как баща й бил преметнат по тази схема. Възрастният човек получил обаждане от мъж, който се представил за хирург. Той поискал незабавно да му бъдат изпратени 20 хил. евро, тъй като Румяна пострадала сериозно. Мошениците дори му казали да провери на тел. 112. Така дядото набрал спешния телефон. В слушалката се чул любезен глас, който потвърдил на мъжа, че имат такъв случай.

Американец поема летището в Горна Оряховица, съобщава в. „Труд“

Американец е поискал да поеме от март летището в Горна Оряховица. Аеропортът разполага с всички видове лицензи и разрешителни. Предстои само документалното оформяне по отдаването на авиообекта, съобщиха пред „Труд" местни авиатори. Чужденецът е готов да стопанисва за 35 г. международния аеропорт. Собственикът на компания „Гери Холдинг", която развива авиобизнес в Италия, е депозирал в Министерството на транспорта писмо за инвестиционно намерение още през октомври миналата година. В него той заявява, че иска да вложи в аеропорта 14 млн. евро и да разкрие между 350 и 400 работни места. Новоназначените авиослужители ще преминат курсове на обучение и допълнителна квалификация в Италия. Освен това инвеститорът възнамерява да създаде база за техническо обслужване и ремонт на самолети. Предприемачът имал интерес и към земи около горнооряховското село Поликраище.

GSM издал убийците на хотелиера от Петрич, твърди в. „Стандарт“

Телефонна разпечатка от GSM разговор е издал убийците на бизнесмена от Петрич. Това станало ясно по време на разплитането на случая. Прокуратурата повдигна обвинение на двама криминално проявени за бруталното убийство на Орхан Изиров. 28-годишният Радослав от Симитли и 33-годишният Георги от санданското село Склаве са направили самопризнания. В петък криминалисти са открили и оръжието, с което те са умъртвили жертвата си. Бойният пистолет е намерен в района на мястото на екзекуцията. Убийците са дължали пари на Изиров и решили да го ликвидират. Повече от година двамата са били в гръцки затвор за наркотици. Имали са неуредени сметки с петричкия бизнесмен още от времето, преди да бъдат заловени от гръцките власти. Наскоро се прибрали у нас и Орхан Изиров започнал да ги притиска да му се издължат. Разследващите най-напред задържаха приятелката на единия и нейния брат от Благоевград. По време на разпита те насочили криминалистите към двамата убийци.

Метрото ще минава под „Патиарх Евтимий“, пише в. „Преса“

Строителството на най-трудния 7-километров подземен участък от третия лъч на метрото - от театър „Зад канала“ през центъра до кв. „Красно село“ в София, ще започне през октомври. Тогава ще се наложи да бъдат затворени за движение някои ключови участъци в столичния център. Шофьорите ще бъдат затруднени в района по бул. „Патриарх Евтимий“ (в отсечката между улиците „Граф Игнатиев“ и „Фритьоф Нансен“), около НДК (по „Патриарх Евтимий“ в отсечката между „Витоша“ и Петте кьошета) и по бул. „Георги Софийски“ (до Медицинска академия). „Надяваме се бъдещият строител да изготви работен проект с такава организация на движението, която да предвижда за минимално кратко време да се спира движението на автомобилите в тези участъци“, уточни пред „Преса“ шефът на „Метрополитен“ инж. Стоян Братоев. Той бе категоричен, че няма да има затваряне на пътни платна при изграждането на четири от общо седемте метростанции от централния участък - на ул. „Житница“ в „Красно село“, на кръстовището на бул. „България“ и „Гешов“, при Орлов мост и театър „Зад канала“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кобрата

    0 0 Отговор
    това си е направо безбожие, да изнудват хората.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.