Last news in Fakti

25 Януари, 2015 13:42 1 286 9

Цветан Цветанов покани испанския премиер Мариано Рахой у нас

  • цветан цветанов-
  • герб-
  • испания-
  • избори-
  • българи-
  • ева паунова-
  • енп-
  • бойко борисов-
  • мариано рахой-
  • покани

Зам.-председателят на ГЕРБ се срещна и с представители на българската общност в страната

Цветан Цветанов покани испанския премиер Мариано Рахой у нас - 1
Снимки: Пресцентър ГЕРБ

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов предаде поздрави на министър-председателя на Испания Мариано Рахой от премиера Бойко Борисов и личната му покана Рахой да посети България, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ. От своя страна испанският премиер също изпрати поздрави за Борисов по повод формирането на второто му правителството и работата му по размразяването на еврофондовете и стабилизирането на България като част от обединена Европа.

Заместник-председателят на ГЕРБ поздрави испанския премиер Мариано Рахой за успешните реформи, които е реализирал през последните няколко години. Цветанов заяви, че са впечатляващи и усилията, които правителството на Рахой е положило за създаването на над половин милион нови работни места, благодарение на което и много българи са намерили професионална реализация в Испания.

По време на конгреса на Испанската народна партия Цветан Цветанов се срещна и с дългогодишния си приятел и бивш колега – министърът на вътрешните работи на Испания Хорхе Фернандес Диас. Двамата обсъдиха новите предизвикателства пред сигурността на Европа и страните-членки след терористичните действия в Париж. Министър Диас заяви, че Испания ще продължи да помага на България и двете страни ще обединят усилията си при реализирането на съвместни действия в борбата срещу тероризма и организираната престъпност.

Цветан Цветанов се срещна днес и с български граждани, живеещи в Испания. Цветанов благодари на всички, които са упражнили конституционното си право на избор и са подкрепили ГЕРБ на последните два избора за европейски и за национален парламент. Заместник-председателят на ГЕРБ подчерта, че на последните парламентарни избори 65% от гласувалите в Испания българи са дали своя глас за ГЕРБ.

Цветан Цветанов запозна сънародниците ни в Испания с политическата обстановка в България след последните парламентарни избори. Той коментира, че ГЕРБ води политически диалог с всички партии в Народното събрание като единствената цел е страната да бъде стабилизирана, да се проведат нужните реформи и да се подобри стандарта на живот на българските граждани.

Заместник-председателят на ГЕРБ разясни и възможностите, които Европейската комисия предоставя през новия програмен период до 2020 г. на държавата и на гражданите за финансирането на различни проекти в икономиката и частния бизнес със средства от европейската солидарност. В отговор някои от българите, живеещи в Испания, изразиха готовност да се завърнат в България и да инвестират спестяванията си в страната ни, когато условията у нас се подобрят и реформите започнат да се усещат реално от хората.

По време на срещата много от българите поставиха множество конкретни и дори лични въпроси пред Цветан Цветанов, а той се ангажира в рамките на десетина дни да потърси решения на проблемите и да ги информира за резултатите или какво трябва да предприемат от своя страна. Българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Паунова информира българските граждани, че в рамките на усилията по реализирането на електронното правителство се търсят и възможности за осигуряването на електронно гласуване за българите, живеещи в страните от Европейския съюз.

Заместник-председателят на ГЕРБ изказа специална благодарност на Тома Иванов от Валенсия, който е работил много ангажирано за нормалното провеждане на изборите във Валенсианска област на парламентарни избори. На последния вот през есента във Валенсия 75% от гласувалите българи са подкрепили ГЕРБ. Цветанов поздрави всички присъстващи и от името на премиера Бойко Борисов и ги призова на предстоящите местни избори в Испания през май 2015 г. да подкрепят Испанската народна партия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гостбг

    2 0 Отговор
    КОРУПЦИЯТА В БЪЛГАРИЯ Е НА МНОГО ГОЛЯМО НИВО !ТОЯ ПРЕСТЪПНИК ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ ТРЯБВА ДА ЛЕЖИ В ЗАТВОРА А ТОЙ Е НА СВОБОДА ? НЯМА ДЪРЖАВА !!!

    Коментиран от #4

  • 2 плам

    2 0 Отговор
    ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО ОСВЕН ДА ТЕГЛИ ЗАЕМИ НИЩО ДРУГО НЕ ПРАВИ,САМО ЗАЕМИ ЗАЕМИ ЗАЕМИ ,БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ,РЕФОРМИ НЯМА,ДОКЪТО ХОРА КАТО ЦВЕТАНОВ-УХОТО И БОКО-МУТРАТА НИ УПРАВЛЯВАТ НЕ ВЯРВАМ НА НИКОЙ,СЪДЕБНАТА СИСТЕМА НЕ РАБОТИ ИНАЧЕ НЯМА ДА ИМА ЗНАЧЕНИЕ КОЙ НИ УПРАВЛЯВА,НО ТИЯ В ПАРЛАМЕНТА ЩЕ ВЛЕЗАТ В ЗАТВОРА ЗА ТОВА И НЯМА СЪДЕБНА СИСТЕМА
  • 3 onq s konq

    0 2 Отговор
    Ти не раэбираш...ЦЦ е като светец пред олигарсите от ДПС-БСП,които иэтеглиха и натъпкаха в джобовете си милиардите эаеми,които народа ще иэплаща с години.А Цветанов е много важна част от "машината ГЕРБ",която единствено може и успя да иэтръгне тройната коалиция от властта и отстраняването му неминуемо ще урони имиджа на партията...точно което чакат ДПС-БСП-Атака эа да се върнат!
  • 4 999

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "гостбг":

    Всички са един дол дренки Ц.Ц. и Пеевски бяха приятели но тогава имаха общи интереси продажбата на Булгар -Табак.
  • 5 2dw

    1 0 Отговор
    В качеството си какъв Цецо кумецо кани испанския Премиер?

    Коментиран от #8

  • 6 плам

    1 0 Отговор
    Дo onq s konq, герберче ,всичките герберчета сте за затвора,ако не сте с ДПС приемете задължително гласуване веднага,не ми отбивайте номера с рефередум на който и вие и ДПС ще гласувате против,на всички е ясно ,че ГЕРБ с ДПС заедно фалирахте КТБ и във всички градове ГЕРБ е в коалиция с ДПС, правило на ГЕРБ е сега сме на власт да вземем колкото можем, въобще не се сещате за обикновения човек,корупцията става все по голяма и единствено олигарсите печелят благодарение на ГЕРБ.ГЕРБ стана олицетворение на злото

    Коментиран от #7

  • 7 onq s konq

    0 1 Отговор

    До коментар #6 от "плам":

    Комунистче,каэах ти го веднъж,ще ти го повторя пак:След иэборите вече не сте в състояние да поставяте условия.Кой какво гласуване да приема,кой с кого е коалиция,кой ще влиэа и кой няма да влиэа в эатвора-ПРОСТО ВЕЧЕ НЕ Е ВАША РАБОТА!Като не ти харесва управлението-ей го дей площада-манифестирай,протестирай...САМО АКО ПОЛУЧИШ РАЭРЕШЕНИЕ ОБАЧЕ ОТ КМЕТА!Иначе полицията бие-да энайш!Тъй както беше цяла година по ващо управление!
  • 8 Монго

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "2dw":

    На заонтересован от условията и възможностите за закупуване на 5-6 апартамента в Испания
  • 9 гост

    0 0 Отговор
    Оня с особенната форма на главата ,къде ще го посреща в затвора ли?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове