28 Януари, 2015 13:25 3 411 33

Няма мобилизация и подготовка за война

  • няма-
  • мобилизация-
  • подготовка-
  • война-
  • волен сидеров-
  • нато

Няма мобилизация и подготовка за война. Това заявиха от Министерството на отбраната по повод изказването на лидера на политическа партия „Атака“ Волен Сидеров в Народното събрание.

Ето и пълният текст на изявлението на МО:

"България и Министерството на отбраната не мобилизират войски, нито подготвят война срещу която и да е държава. В изказването и изводите на лидера на ПП „Атака“ Волен Сидеров няма нищо вярно.

Съгласно Закона за резерва на Въоръжените сили на Република България и Наредба за военния отчет на български граждани и техника за мирно и военно време, приета с ПМС №167/30.07.2012 г. на военен отчет подлежат всички български граждани преминали военна подготовка (бивши кадрови войници, сержанти и офицери, граждани отбили наборна служба и такива, които са изявили желание да придобият начална военна подготовка). Те участват в окомплектоването на военновременни формирования, съгласно закона. Централното военно окръжие и неговите структури в страната извършват периодично актуализация на списъците за окомплектоване и това е причината да са изпращани повиквателни заповеди до български граждани, които имат военна подготовка.

Проверката на списъците на ангажираните във военновременните формирования хора се налага заради отпадане по различни причини (болест, напускане на страната за дълъг период от време, гледане на дете до 3 г., навършване на пределна възраст за служба в запаса, промяна на постоянния им адрес и др.). В тези случаи структурите на Централно военно окръжие връчват повиквателни на други запасни, които отговарят на условията. Това е ежедневна дейност, която се организира и изпълнява в мирно време, съгласно изискванията на Закона за отбраната и Въоръжените сили."


 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 909

    3 0 Отговор
    И ДА ИМА МИ Е ПРЕЗ Х.. ! АЗ ЩЕ ОТИДА ЗА РУСИЯ ! АЗ ЗА американски и натовски ТЕРОРИСТИ НЕ СЕ БИЯ .
  • 2 999

    5 0 Отговор
    СМЕШНИЦИ,СМЕШНИЦИ. Единствената армия са ловците 120 000 хил .души.
  • 3 Мнение

    2 2 Отговор
    Много ми е чудно дори и да има мобилизация, кой ще се излъже да се мобилизира. Аз лично за тази държава няма да се бия. Събирам си близките и бягам в чужбина, но престъпници няма да защитавам.
  • 4 антикомунист

    0 1 Отговор
    До №1 и №3
    Че кой ще ви вземе вас бе комуняги!? Кой ще вземе руски подлоги дори и за кашавари!?Никой разбира се! Къде се слагате бе, червени !

    Коментиран от #17

  • 5 qwerty

    0 0 Отговор
    аз пък имам печат на военната книжка: "ПАРТИДАТА ПО НАБОРА ЗАКРИТА". който иска да се мобилизира.
  • 6 999

    3 0 Отговор
    По времето на червените не убиваха стари хора за 5л. и имаше държава. Такива предатели като теб бяха в Белене.
  • 7 1212

    0 0 Отговор
    За комисиони на управляващите ни престъпници,въврекли ни в нато и уредили имоти ,лични в чужбина;президента например;НИКОГА,НИКОГА....както казват по нормалните украинци;по-добре трима да ме съдят отколкото четирма да ме носят;
  • 8 дивака

    0 0 Отговор
    и срещу кого ще се бият нашите военни .........
  • 9 некойси

    0 0 Отговор
    Ако каже голямия брат ще трябва да мреме за демокрацията, или за хамбургерите и кока-колата.
    Ама по-скоро не.
  • 10 антиантикомунист

    2 0 Отговор
    Антикомунист подготви се малко и прочети преди да пишеш. Русия в момента е по-капиталистическа и от Германия. 20% от БВП на България е от туризма респективно от Русия. Като се има предвид, че в туристическия сектор половината приходи се крият значи този дял ще нарасне и от 20% ще стане 30%. Почти всички приходи идват от гадните руски комунисти. Айде вземи тези няколко милярда от милите американци.

    Коментиран от #11

  • 11 Бай хой

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "антиантикомунист":

    И двете, и двете.
  • 12 909

    0 0 Отговор
    До коментар 4. Да живее комунизмът!
  • 13 Бай хой

    1 0 Отговор
    Само за тези които обичат България и мислят за Народа си.

    Да не се чете от предатели и продажници.

    http://www.peticiq.com/108229
  • 14 1234

    3 0 Отговор
    Абе бъзикате се вий ама ще видите след някое време като започнат да падат ракети по черноморието а и по навътре в държавата ,и как управляващите ще си оберат крушите от тука ,а ний ще останем на топа на устата,сега ви е смешно ,но Америка ще се погрижи да ни стане гадно.
  • 15 1234

    1 1 Отговор
    Абе бъзикате се вий ама ще видите след някое време като започнат да падат ракети по черноморието а и по навътре в държавата ,и как управляващите ще си оберат крушите от тука ,а ний ще останем на топа на устата,сега ви е смешно ,но Америка ще се погрижи да ни стане гадно.
  • 16 Румен Янев

    1 0 Отговор
    Защо ли не се учудвам??? Та преди време България е обявила война на Америка ... То от малоумни управляващи какво да се очаква???Странното е ако ме мобилизират какво ще ми предложат защото през 1986-1988-ма съм бил механик водач на САУ 122... ама то такива вече няма май!Нали сме големите натовци та дано ако ме викнат да покарам малко хамър...
  • 17 ярослав станчев

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "антикомунист":

    И като не ни вземат нас,които сме служили на България,кого ще вземат бе,демократ???Тези с оскубаните вежди и епилираните ръчички и краченца ли?Или онези дето ходят вместо с панталони с роклички и токчета???И какво ще ги правят в казармата,ще ги обучават да държат врага за .....ръката ли ,вместо да държат калашника???Навремето младежите си чакахме повиквателната от БА,а сега гейчетата си чакат доставката от "Орифлейм".
    Докато съм жив аз и всички други,които служиха в редовете на Българската армия ще има кой да защитава Майка България.След това вие,демокрадци му мислете,кой ще ви пази.

    Коментиран от #20

  • 18 909

    0 0 Отговор
    До Коментар 17. БРАВО КОЛЕГА КАЗАЛИ ИМ ГО НА ЕВРОГЕЙОВЕТЕ !МНОГО СИ ПРАВ ЕВАЛАТИ !
  • 19 Някой си от Еропа

    0 0 Отговор
    До всички руски подлоги в сайта:Чемодан,вокзал.Москва!То не бяха атомни бомби,ракети,танкове и какви ли не други апокалипсиси.Ай сиктир бе чебурашки ненормални.Били ли сте в Германия,Австрия или др.западни държави,виждали ли сте как живеят хората там.Явно не-щом пишете врели некипелиците си,промити мозъци нещастни.Вместо да си оправим държавата,вземайки пример от развитите държави,ще ми говорите колко велики били руснаците.Бил съм и в Русия и в Украйна и знам как стоят нещата.На 65 години съм,служил съм във ВМФ,но не обичам военнолюбивите рашки.Нашият път е с цивилизована Европа.Чета просташките ви писания и се чудя как може в съвременния информиран свят да се мъчите да ни пробутвате тези бози за еврогейове,фашисти и др.подобни глупости.А Волен Сидеров е крайно време да го вкарат където му е мястото-в лудницата!

    Коментиран от #27

  • 20 Бай Бай

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "ярослав станчев":

    За съжаление аз моята така и не я дочаках точно заради натовските гейове.

    Коментиран от #29, #33

  • 21 антиантикомунист

    0 0 Отговор
    не знам дали си някой си ама май си никой си от Европа. За тези безсмислени твои 65 год май си се развил умствено само до петата

    Коментиран от #23

  • 22 антиантикомунист

    0 0 Отговор
    и ако наистина си бил някъде по европата в което се съмнявам и малко си се замислил в което се съмнявам още повече ще забележиш, че те буквално са построили комунизма.
  • 23 Някий си от Европа

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "антиантикомунист":

    Поредния промит мозък си ,атакист или руски шпионин.
  • 24 антиантикомунист

    1 0 Отговор
    не знам какво си правил във БМФ. Сигурно си бил чистач. Ако си от Варна още по-зле, защото е пряко зависима от руските туристи. Ако си някой, който директно се облажва от европрограмите, то ти си един от малцината смукачи. Не казвам, че трябва да бием дузпата на Европа, но не бива да даваме крайни оценки за единия или за другия. Докарай германците или австрийците да инвестират в безсмислени апартаменти или да изхарчат някой евро тук.
  • 25 антиантикомунист

    0 0 Отговор
    имах предвид ВМФ
  • 26 гошо прупрунков

    1 0 Отговор
    много ми стана весело когато прочетох постовете на малките които не са ходили в казарма че и да ги извикат запас нямало да отидат
    мили мои метросексуални "герои на България" вас никой няма да ви търси за бойни действия не искаме да убиваме врага със мях а с кършуми.
  • 27 999

    1 0 Отговор

    До коментар #19 от "Някой си от Еропа":

    Дреме ми, че в германия живеят добре като сме техни съюзници защо не инвестират тук защото при капитализма нямали изгода духаш супата,Направиха ни гето за мангасари и араби.Всичко което бе постигнато в науката бе откраднато включително и всичко кадърно и умно.По времето на комунизма имахме образование, безплатно лечение, армия, военна промишленост ,машиностроене и Държава и това беше възможно защото такива като теб бяха в Белене.

    Коментиран от #31, #32

  • 28 тошибиян

    0 0 Отговор
    За нищо на света няма да ида и да се сражавам за блатото бълхария който е зел милионите за да ни пратят да ни стрелят да иде той и децата му...аз категорично отказвам...или в краен случай ща съботирам и повреждам каквото мога и ще избягам
  • 29 ярослав станчев

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "Бай Бай ":

    Не се притеснявай,ако се наложи и на теб ще пратят.
    Моли се нищо да не става,че в противен случай онези мишки в министерствата и в парламата първи ще си бият камшика и ще ни оставят сами да си спасяваме държавата.
  • 30 sherpa

    1 0 Отговор

    Предлагам всики който иска да прави коментар да се представя или да си измисли легенда за да се представя ако не му стиска.
    ТА - Варшавски войник съм бил и съм участвувал с братушките в съвместни учения.
    Сега съм твърдо против за да има команден център на НАТО на Българска територия.
    Не ,че не сме воювали против Русия в началото на миналия век - при Шумен кавалерията на ген. Петров ТАКА Е ПЕРДАШИЛА ПРОЧУТИТЕ КАЗАЦИ ,........... но това да го оставим в миналото и да гледаме нашия БЪЛГАРСКИ интерес и дано следващите управляващи да намерят национална кауза за ,която да се обединим , защото сегашните НЕ МОГАТ а и НЕ ИСКАТ.
  • 31 Някой си от Европа

    0 0 Отговор

    До коментар #27 от "999":

    ОППаааааааааааа!Този си показа рогата-заплашва с Белене,Скравена,Освиенцим.Кой е комунист/фашист/?Това,че в Германия живеят добре е техен проблем.Но това,че в България живеем зле е заради такива като теб-комунисти и руски г.золизци,които 25 години смучат държавата.
  • 32 Някой си от Европа

    0 0 Отговор

    До коментар #27 от "999":

    ОППаааааааааааа!Този си показа рогата-заплашва с Белене,Скравена,Освиенцим.Кой е комунист/фашист/?Това,че в Германия живеят добре е техен проблем.Но това,че в България живеем зле е заради такива като теб-комунисти и руски г.золизци,които 25 години смучат държавата.
  • 33 ярослав станчев

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "Бай Бай ":

    Не оставай с впечатление,че слагам под един знаменател всички млади хора в България.Имам колеги и приятели,които не са ходили в казармата и са свестни момчета.Но масовата промивка с "евро-атлантически и американски-демократически ценности" доведе по-голямата част от новото поколение до там,че....по-добре да не пиша повече,Щот много се идосвам и ми идва да хвана гората.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове