Last news in Fakti

29 Януари, 2015 08:17 8 982 11

Оставаме без агнета за Гергьовден

  • агне-
  • гергьовден-
  • банда-
  • здраве-
  • миграция

Преглед на печата

Трима тайни свидетели осветили бандата на Черния Роди, разкрива в. „24 часа“

Трима свидетели с тайна самоличност са проговорили за делата на варненската банда, за чийто тартор МВР и прокуратурата сочат Радослав Калчев - Черния Роди. Той е обявен за издирване с още трима от аверите си, които са се покрили при хайките миналата седмица. Един от свидетелите разказал в детайли каква е йерархията в групата - кой се занимава с побои, отвличания и гаври с шанаджии и кой - с поръчки за палежи и убийства. Повечето разпространявали кокаин, амфетамин, екстази, хероин и марихуана във Варна и Златни пясъци. Лейтенант на Черния Роди ги криел в горичка до Варна. После ги давал на Жорко и Бузито да ги разпределят на дилърите. Черния Роди обаче не пипал наркотици, твърдят свидетелите. Прокуратурата разполага със сериозни доказателства, че членове на бандата са участвали в убийствата на бизнесмена Борислав Манджуков и сем. Дамянови.

Оставаме без агнета за Гергьовден, алармира в . „Монитор“

Съществува опасност да останем без агнета за Гергьовден, ако не се ваксинират навреме стадата срещу болестта син език, която помете през миналата година около 20 на сто от овцете у нас. За това алармира вчера председателят на Националното браншово сдружение на млеко- и месопроизводителите Танчо Колев. За Великден, който тази година е по-рано, ще има достатъчно млади животни, но за 6 май картината може да се измени коренно, понеже неваксинираните овце не могат да износят агнетата, обясни той за „Монитор”. Ваксината за син език трябваше да бъде заявена до декември и през февруари да започне нейното поставяне, но все още търгът не е приключил, защото е обжалван, а спасителното лекарство не е заявено при производителите. Цената на една доза е левче, но стопаните нямат никаква възможност да си я купят сами, защото не се продава на свободния пазар.

Пациентите ще платят цената на промените, предупреждава в. „Стандарт“

Философски погледнато, в медицината върви една битка между доктора и финансиста. Ако надделее докторът, има неблагоприятни последици за бюджета, ако надделее финансистът, негативите са за пациентите. Тази битка у нас продължава отдавна, тъй като сме бедна страна и ресурсът за здравеопазване не достига. Медицината у нас е на световно ниво, имаме нова апаратура, а не се отделят достатъчно средства, за да се работи с нея, да се задържат лекарите ни тук. Разбира се, че трябва да се следи как се харчат парите, но ограничаването на разходите за сметка на пациентите не може да бъде единствената цел на министерството. Освен това подобни мерки ще доведат до увеличаване на здравно неосигурените, защото хората ще се демотивират да си плащат вноските, коментира д-р Иван Кокалов, зам.-председател на КНСБ.

От морето изплува управление на съветска ПВО ракета, твърди в. „Новинар“

Работници на пристанищния кей в Поморие си изкарали акъла във вторник, смятайки, че са попаднали на морска мина, доплувала до града, съобщиха от бургаската полиция. Затова се наложило екип от Военноморската база – Атия, да отиде на място, за да спаси положението и да извади устройството от водата. Случката се разиграла във вторник около 14.00 ч. на ремонтирания пристанищен кей, който се намира на булевард „Яворов“ в града. Устройството се оказало съвсем различно от мина, но видът му изглеждал заплашително и имал маркировки, типични за военните. Първо работниците подали сигнал на спешния телефон 112. Оттам диспечерите дали информацията на колегите си от полицията и на място били изпратени дежурните униформени. Те заградили мястото и не допускали хора в периметъра. Огледали находката и преценили, че трябва да се извикат специалисти.

Лихвите ще падат, но ще плащаме чужди дългове, прогнозира в. „Преса“

България ще кандидатства за влизане в еврозоната. Това обяви финансовият министър Владислав Горанов при въвеждането на единната валута в Литва на 14 януари. Думите му предизвикаха бурни реакции както сред привържениците, така и сред песимистите по темата. Как подобна стъпка ще промени живота ни? „Преса“ помоли експерти да определят плюсовете и минусите за България.
Въвеждането на единната валута ще донесе повече позитиви, отколкото негативи, категорични са икономисти.
Приемането на еврото ще понижи лихвите както за финансирането на страната на външните пазари, така и за кредитите за бизнеса и домакинствата. Валутният риск, който сега се калкулира в цената на банковите заеми, на практиката ще изчезне. Това ще съживи инвестициите у нас, коментира макроикономистът Георги Ганев.

Грешно е да се поставя знак за равенство между тероризма и миграцията, пише в. „Дума“

"Наистина джихадисти минават през територията на Турция и ние няма как да не засегнем този проблем при разговорите ни с нея, тъй като тя е не само кандидат за членство в ЕС, но и регионална сила." Това заяви координаторът на ЕС за борба с тероризма Жил де Кирхов в отговор на въпрос, зададен от заместник-председателя на Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи на ЕП Илияна Йотова. Парламентарната комисия заседаваше извънредно, за да разгледа борбата с тероризма, дерадикализацията и чуждестранните бойци, след трагичните събития в Париж в началото на месеца. Заседанието на парламентарната комисия бе проведено в присъствието на генералния директор на Генерална дирекция "Вътрешни работи" на ЕК Матиас Рюте.
Според г-н Кирхов, грешно е да се поставя знак за равенство между тероризма и миграцията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гоуст

    0 0 Отговор
    Много Гьорета многоо. Няма толкоз агнета :)
  • 2 Румен Янев

    4 0 Отговор
    Агнета няма но в държавата овце колкото искаш ...
  • 3 възмутен

    3 0 Отговор
    абсолютна лъжа и измама е това че българия ако въведе еврото ще бъде по хубаво.който досега го е въвел си скубе косите.нищо хубаво няма да ни чака с това евро.без това бг е най слабата и пропаднала страна в европа.само това ни липсва.тия наши продажни политици нищо хубаво не мислят за нас.такива като тоя георги ганев са измамници.живял съм в чехия.те не искат и да чуят за евро при тях.за разлика от смешниците от словакия.
  • 4 999

    4 1 Отговор
    По време на гадният комунизъм бяхме на първо място в Европа и 4 в света по износ на агнета„ арабите още ги сънуват„ но откакто станахме Европейци ядем 20 годишно замразено агнешко от Нова Зеландия.

    Коментиран от #8

  • 5 777

    3 0 Отговор
    За това са виновни депутатите да ядем 20 г месо защото някой има фирма за внос от чужбина и внася замразени меса така се подбива цената на животните у нас било то агнета,прасета и т.н. а защо не се забрани всякакъв внос на месо от чужбина и да видим дали хората по селата пак ще започнат да гледат животни!
  • 6 БЪЛГАРИН

    1 0 Отговор
    Искахме демокрация.....имаме я.
  • 7 Референдум

    3 0 Отговор
    Правихме референдуми за всякакви глупости. "За" и "Против" влизане в еврозоната е задължителен референдум!
  • 8 Румен Янев

    1 2 Отговор

    До коментар #4 от "999":

    Само си мислиш че е агне! Я кенгуру...я някаква друга твар!!!То няма да заблее в тавата за да разбереш какво е!!!

    Коментиран от #9

  • 9 999

    1 2 Отговор

    До коментар #8 от "Румен Янев":

    С повече джоджен не се усеща.
  • 10 вуяя

    2 0 Отговор
    хахаха...ще ядем прасета и телета...
  • 11 бай Шиле

    1 0 Отговор
    Че то не е задължително!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове