Last news in Fakti

31 Януари, 2015 10:16, обновена 31 Януари, 2015 10:30 20 244 19

Не бързайте с покупка на долари

  • печата

Преглед на печата

Не бързайте с покупка на долари, съветва в. „24 часа“

2015-та ще е година на силния долар. Всички фактори на валутния пазар сочат към това, че той ще продължи да поскъпва. На 22 януари тази година щатската валута прескочи границата от 1,70 лв. за долар - колкото бе курсът от 29 септември 2003 г.
Само за месец - от края на декември досега, доларът е поскъпнал с 13%. Ако към това се добави и лихвата по депозитите в долари, годишната печалба стига до близо 15%.
Движенията на еврото, за което е фиксиран левът, ще са по-колебливи в сравнение с 2014 г. Докъде ще стигне поевтиняването спрямо щатската валута, е трудно да се прогнозира, твърдят в анализи четири международни екипа и два на български инвестиционни посредници, които "24 часа" проучи.

Промяната на Москов за вноските е противозаконна, тръби в. „Труд“

Предложената промяна от здравния министър д-р Петър Москов всеки, които не се осигурява, да плати здравните си вноски от 2000 г. досега, е противозаконна. Това заявиха пред „Труд" депутати от опозицията, от управляващото мнозинство и висши магистрати. Според върховни съдии законова поправка не може да има ретроактивно действие, тъй като преди 15 или дори 12 години са действали съвсем различни закони, а държавата и гражданите са спазвали именно тях.

Временната ограда с Турция ще е като Берлинската стена, разкрива в. „Сега“

Новата 82-километрова ограда по границата с Турция ще е с няколко метра по-висока, по-широка и добре вкопана в земята и по нищо няма да прилича на временно съоръжение. Това научи "Сега" от източници от вътрешното министерство, на което правителството възложи до 30 януари да представи проект. Затова цената ще скочи до около 90 млн. лв., или 1 млн. лв. на километър, които ще се похарчат без търг. Съоръжението ще е между пунктовете Капитан Андреево и Лесово и с него управляващите ще се опитат да поправят грешките от построеното миналата година съоръжение. Съществуващата ограда се оказа с много пробойни и се прескача за броени минути. Чужденците или хвърляли килимчета върху бодливата тел и прескачали по тях, без да се порежат, или режели с ножици, или прокопавали с лопата дупка под оградата, която е разположена само над земята.

БГ висшистите намират работа месец преди европейците, пише в. „Моиитор“

Българските младежи с висше образование се реализират по-бързо на пазара на труда в сравнение с европейските си връстници. Това показва проучването „Ключови данни за образованието в Европа” за 2012 г. Според изследването след като напуснат ВУЗ-а, европейците се нуждаят от 5,1 месеца, за да намерят първата си работа. Българските студенти обаче започват да се трудят месец по-рано. Резултатите показват още, че колко по-образовани са хората, толкова по-кратък е периодът на преход от училищната скамейка към бюрото в офиса. В ЕС на тези, които са прекъснали училище с основно или по-ниско образование, са нужни средно 9,8 месеца, за да намерят работа.

Като не може с мисъл, става с много пари, е основната тема на в. „Капитал“

По-малко от шейсет. Това е броят на обновените жилищни сгради по различни програми в България за изминалите десет години. През това време бе написана Стратегия за жилищно обновяване, която остана на хартия, приключи пилотен проект на ПРООН, чиито препоръки никой не взе под внимание, на финала е европейска програма за енергийно саниране, която след над година бездействие на администрацията още е на ръба на провал.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 hul

    0 0 Отговор
    че кой е в Европа работи с долари вече всичко е евро никой не купува и не работи вече с долари това са глупости и спекулации да се вдигне изкуствено курса от търсенето че уж се покачил курса!!!
  • 2 европеец

    0 0 Отговор
    Много от стоката в Европа е в долари защото идва от Китай а там всичко е в долари.Огледай се около теб и виж че всичко е китайско.А ако купиш нещо от Италия или Германия огледай го внимателно и ще видиш че или е китайско или е сглобено от китайски компоненти.
    Да не говорим за компютри лаптопи и телефони.Всичко е от Китай.
  • 3 max

    1 0 Отговор
    В Бг. по традиция търговците са вързани към валутата, която поскъпва. И да поевтинее доларът, ще поскъпне друга валута. Очаквайте увеличение на всички стоки.
  • 4 313

    1 1 Отговор
    доларът ще се срине Америка ще потъне крайно време е
  • 5 1313

    1 1 Отговор
    Европа трябва да се отърве от потъваща Америка за да мине всичко по безболезнено фалита и е неизбежен въпреки войните в цял свят
  • 6 mobile

    0 0 Отговор
    Колега , всички търговци от европа купуват от китай и плащат в долари - което вдига цените на стоките, чак след това продават в евро. Занимавам се със внос и търговия и доставните цени на всички стоки са завишени съответно ще се повишат и крайните. Спекула винаги ще има, но всички по веригата плащаме за високият долар.Успеь
  • 7 onq s konq

    0 0 Отговор
    Доларът си е основната валута на международните паэари.Никой не каэва че "барелът" струва еди колко си евро или рубли,а ДОЛАРИ!И понеже основният иэнос на България се крепи на иэноса на пшеница и царевица,чиито международни цени са иэключително в долари,то скъпият долар е благоприятен эа нас.И нека оправданието на раэни тъпи к....та "може да съм прост и ограничен,но пък съм русофил" не служи эа утешение на съвестта им!

    Коментиран от #18

  • 8 по Чудомир

    0 0 Отговор
    И у наше село,попът продаде един шопар на кмета на съседното село у долари,а после ходи на гости у кмета и той го черпи с вино ама у евро,и не знам по евтино ли му излезе ,ама като се връщаше не можа да уцели моста и цопна в реката и от джоба му излезе една пачка румънски леи.Оказа се ,че бил продал една коза на един друг кмет в румънско,пък давал леите на попадията да купува од магазина в долната махала там вървели за долари,тъй,че долара и да не е истински пак върви.
  • 9 1234

    1 0 Отговор
    Абе ще сложите най накрая кльоновете ,ами защо не го правите заедно с оградата,ами после пак ще работите по нея.Според мене Иван Костов трябва да плаща тия огради по границата защото той нареди да ги махат,ама вчера при Цветанка Ризова се хили доволно,пак нещо е зомислил да попилее .
  • 10 Бай хой

    1 1 Отговор
    Преди десетина дни на срещата в Давос Китайската делегация обяви че се отказва от долара и ще търгува в юани.

    При сегашните цени на петрола стотиците платформи за добив на нефт от океанското дъно са практически неизползваеми, както и сондажите за шистови горива.. Те са построени с заеми които в момента не се изплащат.Сащ внасят два пъти повече горива от колкото произвеждат.

    Терористите от вашингтон така са оплели конците че се чудят кой път да хванат. Дано спрат с простотиите и не направят непоправимото.
  • 11 гошо прупрунков

    1 1 Отговор
    след малко гърция като излезе от еврото и доларът ще стане 3 евро тогава ще ни се иска да бяхме въвели борда в долари ама кой идиот каза да е в евро нямам идея при положение че доларите движат света и карат земята да се върти
  • 12 гошо прупрунков

    0 0 Отговор
    ако бяхме вързали лева за долара навремето сега един лев щеше да е едно евро

    Коментиран от #14

  • 13 Той

    1 0 Отговор
    Тоя разграден двор който сътвориха ВЕЛИКИТЕ ДЕМОКРАТИ,пак от нашия джоб ще излезе.Не ни трябва армия,не ни трябва ограда,само промишлено количество вазелин.....простотия и лакомия.
  • 14 onq s konq

    1 1 Отговор

    До коментар #12 от "гошо прупрунков":

    Идеята ти е добра,на не е эавършена.Трябваше освен към еврото да се вържем и эа долара и така левът сега щеше да е сбор от стойностите на двете валути...Което эначи,че "скъпият" швейцарски франк щеше да ни лаэи в краката,а ние щяхме да ходим в Швейцария да паэаруваме эа по-евтино!
  • 15 Паричко мамин

    1 0 Отговор
    Направо сме се изтрепали да купуваме долари! Толкова много пари имаме ,че се чудим в кой дюшек да ги зашием.
  • 16 Иван

    0 1 Отговор
    Skoro v amerika shte rabotqt s rubli
  • 17 1234

    0 1 Отговор
    Прав си Иване скоро едно шише уиски ще струва 2 рубли,ама няма да има кой да го пие.
  • 18 Димитър Димитров

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "onq s konq":

    голям професор се извъди!!!
  • 19 Чичо Манчо

    0 0 Отговор
    Ха-Ха ,ремонтирали машинката за пари -в страната на мечтите......
    Любопитно ,когато се спука поредният финансов балон , и се види-
    че зелените парички са без покритие -а държавата на мечтите е страна на изгубените илюзии
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове