Last news in Fakti

26 Февруари, 2015 13:14 1 203 9

Депутатите от АБВ няма да подкрепят оставката на Първанов

  • абв-
  • герб-
  • оставка-
  • георги първанов-
  • парламента-
  • кирил цочев

Решението да гласуват за заема е прагматично, а не е плод на вътрешнопартийно противопоставяне

Депутатите от АБВ няма да подкрепят оставката на Първанов - 1
Кирил Цочев

Депутатите от АБВ коментираха днес по време на брифинг в парламента заявеното от страна на лидера на партията и президент на България (2002-2012) Георги Първанов намерение да депозира оставка си пред Националния съвет на политическата сила. Те заявиха пред журналистите, че уважават правото на Първанов да вземе такова решение, но бяха категорични, че няма да подкрепят валидизацията на оставката му и още веднъж подчертаха, че действията им при процедурата по гласуване на предложението за нов външен дълг са продиктувани от прагматичност и не представляват позиция на вътрешнопартийно противопоставяне. 

„Решението да подкрепим предложението на ГЕРБ - държавата да има право да емитира нов външен дълг, е взето на прагматична основа. То бе продиктувано от факта, че финансовият министър се съгласи да изпълни условията, които поставихме. На практика ние постигнахме една малка победа“, заяви на брифинга в Народното събрание депутатът от парламентарната група на АБВ и заместник-председател на парламента Кирил Цочев.

Той бе категоричен, че АБВ ще следи за стриктното спазване на публично поетите ангажименти от страна на финансовия министър Владислав Горанов, който вчера обяви, че няма да се възползва от пълния размер на ратифицираната за емитиране сума, както и че ще представя детайлен анализ и разчет за какво ще бъдат изразходвани средствата от новия дълг - изисквания, категорично поставени пред него от страна на АБВ.

Тезата на Цочев бе подкрепена от цялата парламентарна група на АБВ. Генерал Михо Михов подчерта, че решението на групата е взето след революционно отстъпление на министър Владислав Горанов от първоначалните му намерения за размера и начина, по който трябва да бъде взето решение за правото на емитиране на нов външен дълг.

Подписка до Националния съвет в подкрепа на Георги Първанов като лидер на АБВ стартира днес, в градската организация на партията във Варна. Членовете и симпатизантите - азбукари в морската столица изразяват желанието си Георги Първанов да запази председателската си позиция.

„Считаме, че ПП АБВ има нужда от честен и достоен лидер като президента Първанов, който вплете ума, идеите, идеалите и сърцето си в каузата АБВ” – се казва още в подписката.

Варненската организация на АБВ настоява Националният съвет на партията да не подкрепи подадената от Първанов оставка, защото той е не само лицето на партията, но и двигателя на нейното развитие.

Идеята за събирането на подписи е на млади членове на партията от клуб „Лидер”, чийто учредител е самият Първанов, и се е родила в ранните часове на днешния ден.

По думите на градския лидер на АБВ във Варна – доц. д-р Миглена Темелкова, безрезервната подкрепа към президента Първанов е факт и този факт се потвърждава от събраните само за няколко часа близо 200 подписа. Надяваме се в подписката да се включат и общинските организации на АБВ от областта.

През целия ден желание да подкрепят подписката на варненската структура на партията изразяват и членове и симпатизанти от цялата страна. Това ни кара да мислим за организиране на подписката и в електронна форма чрез социалните мрежи, коментира още Темелкова.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гражданка от Варна

    0 0 Отговор
    Е, то се знаеше! Ние пък "простите"граждани, очаквахме друго!
  • 2 коко

    0 0 Отговор
    Аз съм ваш избирател.Не заради Калфин и Вас, а заради последователния и умен Първанов.Без него вие сте никои включително и мижетурката Р.Петков.Мислех, че поне Михов е по-умен. За кой ли път съм се излъгал.Вече знам . за последен даже да въведете задължителното гласуване.МАХАЙТЕ СЕ!!!!!!!
  • 3 ИСТИНАТА БОЛИ

    0 0 Отговор
    ИСТИНАТА Е ЕДНА ПЪРВАНОВ ВИНАГИ Е МИСЛЕЛ ЗА БЪДЕЩЕТО НА БЪЛГАРИЯ,АКО ГО БЯХА ПОСЛУШАЛИ ЗА ТРОЙНИЯ ШЛЕМ В ЕНЕРГЕТИКАТА СЕГА ВСИЧКИ ВЕЛИКИ СИЛИ ЩЯХА ДА СЕ СЪОБРАЗЯВАТ С БЪЛГАРИЯ ЩЯХМЕ ДА ХОДИМ С ВДИГНАТА ГЛАВА ЩЕШЕ ДА СЕ ВДИГНЕ СТАНДАРТА НА ЖИВОТ,ДЕЦАТА НИ ЩЯХА ДА СЕ ВЪРНАТ ОТ ЧУЖБИНА,А КАКВО СТАНА СЕГА СМЕ НИКОЙ ВСИЧКО НИ ЗАОБИКАЛЯ ПАДНАЛИ СМЕ НА КОЛЕНЕ И СЕ МОЛИМ ,ТЕГЛИМ ЗАЕМИ В НЕ СВЯСТ СЛЕД 3г. ВЪНШНИЯ ДЪЛГ НА БЪЛГАРИЯ ЩЕ Е 27 350 000 000лв. НА 10%ЛИХВА ,СЕГАШНИЯ ЗАЕМ Е НА 3%ЛИХВА,ВСИЧКИ НИ ЛЪЖАТ КОЛКО ЩЕ СМЕ ДОБРЕ НО РЕАЛНОСТА ЩЕ Е СТРАШНА ,НЕ МИ СЕ ПРЕДРИЧА НО ТОЗИ ЗАЕМ НЯМА ВРЪЩАНЕ САМО ЛИХВИТЕ НА ГОДИНА СА МУ 2,5МИЛИАРДА
  • 4 пенсионер

    0 0 Отговор
    ЦИРКАДЖИИ,ВЯРВАТЕ ЛИ ИМ?
  • 5 неутален

    0 0 Отговор
    Предателе - Калфин, дето застана на трибуната и каза, че ще си подаде оставката, ако не се гласуват милиардите, Р. Петков, Михов и Цочев се гордеят, че Горанов обещал за двата милиарда, ама Вие малоумнили сте, не се ли наслушахте на лъжите на гербераците и гласувахте така позорно и предадохте лидера си. Първо Калфин да се маха, мислех го за малко по-умен, но той си въобразява, че Боко ще го хареса и като стане тиквата президент, той ще го вземе при него, е Калфа, Калфа, знаеш приказката за гладната кокошка и просотож. Позор за предателите, да бъдат изгонени от АБВ. Без Първанов, всички сте "0" 0000000000000000
  • 6 bat boiko

    0 0 Отговор
    Браво на бойко,пак изшляка комунетатамсега вече ще купим натовско оружие за армията
  • 7 гошо прупрунков

    0 0 Отговор
    първанов вика няма да гласъваме за тия пари , бойко им вика от тия пари по 10 милиона за всеки от вас . после първанов иска да се откаже от продажниците ама те ще гласуват за него защото ако той се махне и те повече никога няма да могат да си позволят билет до софия защото тоя милион много бързо свършва а после (папурковци)
  • 8 Хрисофор Карамфилов

    0 0 Отговор
    Лично за мен Първанов и компания изстреляха и последният си патрон като политици,тоѝ Първанов „милият„ не знаел,не бил съгласен.Всички партии в България са от лидерски тип ,с изключение на БСП ,които от много години са без лидер,те за това са и на това дередже.
  • 9 капрал

    0 0 Отговор
    дано с една част купят модерно оръжие за армията за да повишим сигурността на държавата
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове