Last news in Fakti

4 Март, 2015 09:17 1 128 15

Андреев: "Атака" може да е оръжие на Русия срещу България

  • атака-
  • русия-
  • българия-
  • методи андреев

Депутатът от ГЕРБ сравни митингът на 3 март на националистите със

„Ако „Атака” и руските политици имат обща идеология – това е много опасно. Това означава, че действително партията е политическото им оръжие, техният троянски кон в европейска България”, каза в студиото на „Здравей, България” депутатът от ГЕРБ и бивш шеф на Комисията по досиетата Методи Андреев.

Той коментира проведения митинг на „Атака” навръх националния празник – 3 март, като го сравни със „Соболевата акция”, проведена от комунистическата партия на България през 40-те години на миналия век с искане за съюз със СССР.

„Ние сме суверенна държава и не може на националния празник да се развяват други национални флагове и да говорят чужди граждани, а в същото мероприятие се искаше оставката на българското правителство. Какво правят на митинг руски политици? Те трябваше да бъдат на официалното честване. Трябва ясно да определим външните си противници – „Ислямска държава” и диктаторският режим на Путин. Не Русия, а диктаторският режим на Путин”, категоричен бе Андреев.

Депутатът коментира и новия външен дълг от 16 млрд. лева. „Въпросът с външния заем беше ключов за управлението на държавата. Искам да ви припомня, че не за пръв път опозиционна партия подкрепя управляващите по важен въпрос. Колкото до това как ДПС си промени позицията – питайте тях”, каза Андреев.

Той отхвърли идеята, че е имало купуване на депутати или парламентарни групи, за да подкрепят правителството. „Трудно е да се купи ДПС, тези хора натрупаха толкова пари през последните години, че не е на практика възможно някой да ги купи. Тази партия е в опозиция на управлението в момента и това, че е подкрепило решение на мнозинството си е неин проблем”, допълни бившият шеф на Комисията по досиетата.

Според него обяснението на Владислав Горанов за заема е много точно, а „Патриотичният фронт” се въздържали заради липсата на меморандум, който е за подкрепа на политики на правителството. Според него вече има национал-социалистическа опозиция в Народното събрание в лицето на ДПС, БСП и „Атака”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Истината боли

    3 0 Отговор
    Бисер 1. "Атака" може да е оръжие на Русия срещу България!
    Бисер 2. Трябва ясно да определим външните си противници – „Ислямска държава” и диктаторският режим на Путин. Не Русия, а диктаторският режим на Путин" !
    Бисер 3. Вече има национал-социалистическа опозиция в Народното събрание в лицето на ДПС, БСП и „Атака”!
    Резюме
    Много станахте "ЧУКУНДУРИТЕ" Господин Анреев!!!!!!
  • 2 Десислава Димитрова

    0 3 Отговор
    сега ще се видят тролчетата на атака .гербера го каза много точно,атака става партия опасна за българия,а атакистите стават подобни на комунистите през времето преди втората световна .само като си спомня как воленчо се появи като национален защитник и как деградира за шепа руски доларчета!

    Коментиран от #10

  • 3 вер

    2 0 Отговор
    „Ако „Атака” и руските политици имат обща идеология – това е много опасно.

    А ако американските сенатори идват в бг и открито командват политиците ни не е опасно хахаха жалки хора никви аргументи ..ко прай шефа на цру тука днеска ако беше шефа на кгб щяхте да са плюнчите пак ...

    народен съд за всички герберасти костовисти
  • 4 серртр

    2 0 Отговор
    добре че Атака направиха митинг... че да разберат малките деца какъв ден е.
    Четох на Борисов словото по фейзбук понеже в чужбина празнува той националния празник....хаха и не разбрах нито от какво семсе освободили нито кой ние освободил..
    Сега гледам Плевню са плюнчи и чете от един лист някво слово и пак не став аясно кой ни е освободил и от какво

    хахаха жалка картинка тцтцтц тия хора деца нямат ли пред тях да се засрамят поне..
  • 5 сдфг

    2 0 Отговор
    аз незнам кое е странното в деня на освобождението ни от турско РОБСТВО да поканим представители на освободителите ни ... китайци ли трябваше да присъстват

    въпроса е защо официалната власт не покани руски дипломати по случай празника

    жалка картинка

    ееее шашнахте ли са над 5000 човека скандират РУСИЯ ... на.рахте са ибриците на америка и ес
  • 6 сдФРТГ

    1 0 Отговор
    Андреев Тука скоро някой националисти ще почнат да ва колят такива инбрикчии като тебе и инджев

    амедиите където плюете среюу рода си май ще станат ..ШЪРЛИ,,
  • 7 mediator37

    1 0 Отговор
    Защо не си спомням този да се е възпротивил на присъствие на турски политици на митинги на ДПС ? Аршините ли, нещо... ?

    Коментиран от #9

  • 8 БЪЛГАРИН

    2 0 Отговор
    Горкия Андреев, и той нещо е мръднал.
  • 9 сивушко

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "mediator37":

    Да много точно.Гледах един клип, на входа на табелата на Кърджали пишеше, на турски добре дошли,на някаква Турска делегация.И на митинга през цялото време се говореше на турски без превод.. Никои нищо не каза тогава .
  • 10 Монго

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Десислава Димитрова":

    Имам ефирното чувство, че нямаш и един ден смислен живот. Т.е. преминал си от късен пубертет, в ранна критическа /и мъжете го имат/. Хормоните в теб така бушуват, че създават в безвъздушното пространство на черепната ти кутия пълен хаос...

    Коментиран от #12

  • 11 БЪЛГАРИН

    1 0 Отговор
    СКОРО ПЕРХИДРОЛЕНОТО ДЖУДЖЕ - ШПИОНИН НА КГБ ЩЕ ПОИСКА ВТОРИЯ ОФИЦИАЛЕН ЕЗИК ДА Е РУСКИЯТ И ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ДА СЕ ИЗУЧАВА И ГОВОРИ НА РУСКИ

    Коментиран от #14

  • 12 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Монго":

    ти харесваш ли волен сидеров?харесваш ли еволюцията на атака?
  • 13 ерТ

    0 0 Отговор
    „Ако „Атака” и руските политици имат обща идеология – това е много опасно.

    А ако американските сенатори идват в бг и открито командват политиците ни не е опасно хахаха жалки хора никви аргументи ..ко прай шефа на ФБР тука днеска ако беше шефа на кгб щяхте да са плюнчите пак ...

    народен съд за всички герберасти костовисти
  • 14 асдер

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "БЪЛГАРИН":

    че той е .виж татистиката най много са рускоговорящите като втори език.. и е супер славянски език кирилица..

    жалкото е че американотуркофили скоро предлагаха да заменим кирилицта с латиница

    хахахапоредния затапен трол
  • 15 ввв

    0 0 Отговор
    Отбелязването на Националният празник на България 3-ти март, премина, меко казано, странно. Откакто “прецедентът” Плевнелиев беше поставен да топли стола на Борисов, май вече свикнахме с подценяването на руските войници, загинали за Освобождението на България. Тази година властта надмина себе си по простащина. Руски дипломати НЕ бяха поканени на честванията на 137 години от Освобождението!

    От президентството, Министерски съвет и външно министерство не са отправяли покани към представители на Руската федерация за тържествата по случай 3 март. От администрацията на държавния глава са съобщили, че са поканили само представители на дипломатическия корпус у нас, а от МВнР заявяват, че тяхната задача е само да координират чуждестранни визити.

    Не стига, че покани не са отправяни, ами този път прецедентът дори спомена мимоходом руските войници, загинали в Руско-турската освободителна война 1877 – 1878 г. Тя не случайно се нарича Освободителна, а е факт, че тогава България застава като самостоятелен политически субект на международната карта, след 5 века в пределите на Османската империя. Още по-страшното е, че Президентската администрация фалшифицира документи. Изказването на Плевнелиев в частта за чуждите воини е следното: „В този ден, сме обединени в своята признателност и почит към хилядите воини – румънци, финландци, украинци, литовци и други воини, загинали в освобидетелната Руско-турско война. Подвигът им няма да бъде забравен и българския народ винаги ще се прекланя пред тяхната саможертва” (публикувано във всички агенции, четири минути след речта му). Това се потвърждава от публикациите и видеата във всички български медии. Усетили се обаче неговите сътрудници и за да не стане дипломатически скандал, сложили на сайта на Президентството следния текст: “В този ден сме обединени в своята признателност и почит към хилядите руски воини и доброволци от много други народи румънци, финландци, поляци, украинци, сърби, черногорци, естонци, литовци, латвийци и други воини, загинали в освободителната за българите Руско-турска война от 1877-1878 г. Подвигът им няма да бъде забравен и българският народ винаги ще се прекланя с благодарност пред тяхната саможертва!”. За по-жалка постъпка в новата ни българска история не мога да се сетя! То такава и няма. Има само едно по-лошо нещо от това политиците ти да са комплексари и то е да са зависими от външни сили комплексари. Твърдението ми се допълва прекрасно от думите на премиера Борисов, с които той се обърна да поздрави нацията по случай празника: “С този акт българите връщаме своята държавност след близо 5 века чуждо управление”. Изключително комформистко изказване, с което си спечели едно скрито коалиционно “машала”.

    Очевидно е, че Росен Плевнелиев води борба за разширяване на натовското присъствие в Европа и по-нататъшно придвижване на пакта в източна посока. Последните месеци изявленията му по отношение на президента на Руската федерация и Русия като цяло са повече от скандални. Освен това, в опитите си да угодничи на северноатлантическите ни и европейски партньори, той е готов да загърби интересите на собствената си държава. В резултат на тези опити за маневри на Президента и българското правителство, националните интереси са поставени много след тези на Брюксел и САЩ, което естествено ни отрежда мястото на най-бедната страна в ЕС. Упорито ни се обяснява как единственият път за развитие на държавата ни е този на туристическа дестинация, но в никакъв случай не е и да се превърнем в държава с работеща, модерна икономика и развита в IT сектора например, където има огромен потенциал. Не, че за туризма сме се погрижили. Още повече този сектор ще пострада тази година. Докато немски компании надигат сериозно глас против санкции върху Русия, българските черноморски курорти нямат нито една резервация от руски туристи и сезон 2015 г. се очертава да е пред пълен провал.

    Като изключим факта, че за българското правителство и президент, развитието на България е най-маловажната тема, с която занимават промитите си мозъци, в честването на 3-ти март тази година, можем да открием една друга отличителна черта на българският политически живот – комплексарщината. Не е нужно да си президент на Щатите или Русия, за да се чувстваш на световно ниво. Българските властници не разбират себе си като хора, които могат и трябва да поставят държавата си там, където й е мястото. Те са толкова дълбоко затънали в дребнотемия, като кой кого “държи за шлифера”, че не оценяват, в каква обстановка се намираме. България е член на ЕС (подчертавам член, а не протекторат на една или друга държава) и член на НАТО. Същевременно географското й положение е отредило една завидна позиция, която обаче никой не иска или не може да използва за националните ни интереси. Позицията ни предполага една стратегическа роля по отношение на геополитическата среда, която ние не искаме и насила избягваме да изиграем.

    На Плевнелиев не му е ясно, че политиката не е линеен процес, с просто обяснение. Нещата не са черно-бели, както се опитва да ги представи – ЕС налага икономически санкции на Русия, а ние пак сме по-католици от Папата и ще предизвикаме дипломатически скандал. Добре, че руската дипломация не свързва развитието на отношенията си с България, с кратковременното пребиваване на обслужващ персонал на властови позиции. Това е единствената причина да изразят единствено разочарованието си от факта, че сме изпаднали до там, да не смеем да почетем паметта на 200 000 загинали руски войници на нашата територия и за нашето Освобождение.

    Никой не отрича нашият собствен и огромен принос за Освобождението: “Таз свобода нам не ни е дар” е написал и Иван Вазов. Никой, никога не е оспорвал, че ние, българите сме двигателя на развилите се в последствие международни събития, включително и Руско-турската война от 1877-1878 година. Но ако ще отрича чуждо участие изобщо, защо Плевнелиев споменава румънски, финландски и т.н. воини, а руските пропуска? Не е срамно да почетеш хора, които са ти помогнали тогава в святото дело, срамно е да го отричаш. Сила на характера е 137 години по-късно, въпреки конюнктурната обстановка поне да споменеш, че тези момчета са оставили костите си по бойните полета на България. Критиците често споменават “имперските интереси на Русия”. Това е така. Естествено е Русия да е имала такива, иначе кой е този луд човек, който ей така, без интерес на собствената си държава, тръгва да води война? Естествено, че няма такъв. Може би има някой лаик, който си мисли, че САЩ водят 293 военни конфликта по света в името на демокрацията, а не за политическо влияние или петрол?

    “Първата жертва на войната е истината!” пише английският военен кореспондент Филип Нйтли по повод Кримската война. И е прав. В момента ние сме в своеобразна война, защото последното, което зачитаме е истината, а най-малко историческата. Много е лесно на Плевнелиев да оцени, както всеки глупак, който счита себе си за двигател на света, нещо като грешка в историята. Трудното е да предвидиш, какво от днешните ти действия, ще бъде определено от бъдещите поколения като успех или грешка, или дори като престъпно действие.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове