5 Март, 2015 08:20 11 499 5

АБВ прецака замразяването на пенсионната възраст

  • преглед-
  • печата-
  • абв-
  • пенсионната възраст

Преглед на печата

Влагат 1,2 млрд. в преноса на ток, отбелязва в. „Стандарт”

Едни от най-солидните инвестиции ще бъдат в изграждането на нови електропроводи (ЕП). Само за новия междусистемен ЕП 400kV от подстанция "Марица изток" до подстанция "Неа Санта" в Гърция, ще са необходими над 112 млн. лв. Нови ЕП 400kV ще се опъват между подстанциите "Марица изток" и ТЕЦ "Марица изток 3", "Марица изток" и "Бургас", "Пловдив" и "Марица изток" и "Ветрен" и "Благоевград".

Народното събрание ще купува два буса за 416 667 лева, разкрива в. „24 часа”

Два специализирани автомобила за превоз на хранителни продукти ще си купува Народното събрание и е заделило за това 416 667 лв. Това става ясно от предварителните обявления за намерения за обществени поръчки за 2015 г., пуснати на сайта на агенцията.

70 хил. лв. са определени за периодична доставка на хранителни стоки като ядки и др., за безалкохолни напитки и минерална вода. 131 хиляди са за хигиенни материали..

Екотуризмът - индустрия за 240 млрд. долара, разказва в. „Труд”

Българската интерпретация за екотуризъм обикновено се изчерпва с почивка в малка селска къща, в чийто двор зреят плодове и зеленчуци. Или пък с поход в планината с преспиване в палатка или хижа.

В действителност обаче посещението на откъснати от света селца не е еко, а е селски туризъм. Чистият екологичен туризъм въплъщава наблюдението и изучаването на природата от разстояние без вмешателство в екосистемите.

Той се заражда в Северна Америка преди повече от 30 години. Това е туризъм в слабо засегнати от човешката дейност места, който допринася за благосъстоянието на местното население. …

Нови Искър става като предградие на Рим, разследва в. „Монитор”

Нови Искър ще се превърне в агроинкубатор на столицата по подобие на област Лацио в Рим.

„По този начин ще се подпомогнат малки и средни фирми от селското стопанство и хранително-вкусовата промишленост. Целта е те да могат по-лесно да реализират продукцията си на софийския пазар, като си спестят транспортни и складови разходи и  същевременно осигурят допълнителни работни места за местното население и така решат част от социалните проблеми в района”, обясни Жоржета Рафаилова, експерт от проекта ТУРАС.

По проекта за устойчива урбанистична среда София работи заедно с още 11 европейски града, сред които Лондон, Рим, Брюксел, Дъблин. Целта е да създадат стратегии за разрешаване на проблемите на пренаселените големи градове като липсата на зеленина, недостига на природни ресурси и мръсния въздух.

Изненадващо спрян лиценз изправи „Дунарит“ пред фалит, предполага в. „Сега”

Един от работещите и печеливши военни заводи у нас - "Дунарит", е изправен пред фалит заради изненадващо и странно решение на Междуведомствения съвет по отбранителна индустрия и сигурност на доставките към МС. В края на миналата седмица съветът е спрял временно лиценза на завода, с което на практика е блокирал работата му по вече сключени договори, научи "Сега" от източници от МС. Решението е било взето, въпреки че не фигурира като точка в дневния ред на заседанието от 25 февруари. Реално това поставя под въпрос редица договори, които в момента компанията изпълнява. Предприятието работи по стандартите на НАТО и изнася продукция за Европа, Азия и Африка. Без работа може да останат над 600 души.

Баку кани наши фармацевтични компании, отбелязва в. „Преса”

Български фармацевтични компании да създадат производствени мощности в Азербайджан, предложи министърът на икономиката и индустрията на Република Азербайджан Шахин Мустафаев на среща днес с министъра на икономиката Божидар Лукарски и изпълнителния директор на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) Евгени Иванов.

Министър Мустафаев посочи, че в момента 100% от лекарствата на азербайджанския пазар са вносни. Азербайджан желае да развие собствена фармацевтична индустрия и търси стратегически партньор, какъвто се надява да намери в лицето на български компании, обясни министърът на икономиката и индустрията на Азербайджан, съобщиха от пресцентъра на Министерство на икономиката.

АБВ прецака замразяването на пенсионната възраст, обобщава в. „Дума”

Заради АБВ левицата не успя да наложи предложенията си за промени в Кодекса за социално осигуряване. Законопроектът предлагаше запазване на условията за пенсиониране през 2015 г. на нивото на възрастта и осигурителния стаж от 2014 г. Предвиждаше се възможност хората да излизат в пенсия до 24 месеца по-рано от стандартното изискване за стаж и възраст, като пенсията им бъде намалявана с 0,4% за всеки недостигащ месец.

При първото гласуване промените в КСО бяха приети с 94 "за", 76 "против" и 15 "въздържал се", но Данаил Кирилов от ГЕРБ поиска прегласуване. Тогава "за" бяха 93, 82 гласуваха "против" и 12 - "въздържал се".

Предложението на БСП подкрепиха депутати от Патриотичния фронт, ДПС, БДЦ и независими. То обаче бе отхвърлено заради мобилизирания отпор на ГЕРБ, реформаторите и АБВ.

"Булгартабак холдинг" е изкупил обратно дял в Lafka, прогнозира в. „Капитал дейли”

След като преди година "Булгартабак холдинг" обяви, че е продал дъщерното си дружество "Табак маркет" на външна за групата компания, в края на миналата година производителят на цигари е изкупил обратно малък дял от дружеството, което развива веригата Lafka. Това е видно от бележките към консолидирания финансов отчет на холдинга за 2014 г., подаден преди дни до борсата. Както продажбата, така и обратната покупка става при напълно непрозрачни условия за миноритарните инвеститори и регулатора. Не е обявено нито кой е мажоритарният собственик на веригата, нито защо се е наложило частичното обратно изкупуване и на каква цена са сделките. Казусът е важен, защото "Булгартабак" е второто най-голямо публично дружество на борсата. Откакто то е под контрола на депутата от ДПС Делян Пеевски (по думите на предишния му партньор Цветан Василев), спазването на законовите правила на капиталовия пазар е по-скоро изключение.

Заловиха нелегален бутик в румънски автобус, иска в. „Новинар”

Русенски митничари, съвместно със служители на ТЗ "Борба с организираната престъпност", заловиха автобус, превозващ голямо количество обувки, парфюми и козметични продукти на известни търговски марки от Турция за Румъния.

Стоката е била укрита в специално пригоден тайник в отсек, предназначен за горивен резервоар. Резервоарът е бил премахнат и на негово място е обособено помещение, покрито със стени от технически шперплат, съобщиха от агенция "Митници".

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 123

    0 0 Отговор
    АБВ -клоуните в този паламент . С много добри изпълнения в цирка
  • 2 Космича

    0 0 Отговор
    Първанов заслужава уважение за подкрепата си към правителството !!
    Както грешника когато изостави пороците си !! А това никак не е лесно !!
  • 3 3жфб

    0 0 Отговор
    до космича - самият е порок
  • 4 КЛМ

    0 0 Отговор
    Предателите са си предатели.Поредното предателство и поредното слагачество за власт и пари
  • 5 Гого Гогов

    0 0 Отговор
    Тези разходи да се удвоят, но за Софийските гробища на Орландовци !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове