18 Март, 2015 20:02 18 105 134

Плевнелиев няма да присъства на парада в Москва на 9 май

  • плевнелиев-
  • покана-
  • 9 май-
  • москва-
  • парада на победата

Българският президент е поредния държавен ръководител, който отклонява покана на Москва

Плевнелиев няма да присъства на парада в Москва на 9 май - 1
Снимка: БТА

Президентът Росен Плевнелиев е получил покана за участие в московските тържества по случай 70-ата годишнина от Деня на победата на 9 май.  Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава след запитване на Факти.бг. „Не се предвижда участие на президента Росен Плевнелиев в събитията”, лаконично посочиха от президентството, без да посочват мотиви.

Така българският президент става поредния държавен ръководител, който отклонява покана на Москва за участие в тържествата по случай кръглата годишнина от края на Втората световна война.

Германският канцлер Ангела Меркел, британският премиер Дейвид Камерън и председателят на Европейският съвет Доналд Туск вече обявиха, че няма да присъстват на тържествата в Москва заради напрежението в Украйна. Към тях се присъединиха президентите на Полша и Словакия - Андрей Киска. Президентът на Чехия Милош Земан обаче е решил да бъде в Москва. По чешката телевизия той отхвърли призивите на опозицията да ги бойкотира и заяви, че близо 100-те хиляди руски войници, загинали за освобождаването на Чехословакия, не носят отговорност за сегашната политика на Русия.

Министърът на външните работи на Русия, Сергей Лавров, съобщи на 17 март, че 26 държавни глави са потвърдили участието си в празненствата по случай 70-годишнината от Деня на победата в Москва. „Изпратени са покани до 68 държави, както и на ръководителите на ООН, Съвета на Европа, ЮНЕСКО и Европейския съюз“, каза той.

Сред потвърдилите, че ще присъстват в Москва, са председателят на Китайската народна република Си Дзинпин, както и държавните ръководители на Индия, Република Южна Африка, Виетнам и Северна Корея.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Путин

    7 1 Отговор
    Не е почел на 3 март загиналите руски войни.
  • 2 Чакала

    1 7 Отговор
    Е па че откаже ами, той да не е ТКЗС-ар човека ! И чест му прави че има позиция и я държи. Може да сте доволни че нямаме комбайнер за президент !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Колкото и да го плюете !

    Коментиран от #3, #53

  • 3 СМЪРТ-ЗА- ТУРЦИТЕ

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "Чакала":

    Отказал е, защото главата му е толкова празна, колкото пространството между краката ! На бота друг му казва какво да мисли ! Ти поне си се опитал, нищо че е безуспешно !
  • 4 azzz

    9 1 Отговор
    Американска подлога,срам за България е тоя палячо.
    Mr.Been

    Коментиран от #14

  • 5 Ник

    6 2 Отговор
    Благодарение на поведението му, до този момент има около 80% откази на ранните туристически записвания.
    Влезте в руските сайтове и сами можете да се убедите какво пишат по повод на репликата "Русия е враг".
    Интересно ми е, какво мисли относно влиянието на действията му върху държавния Бюджет.
  • 6 Шампиона

    8 1 Отговор
    Не знам дали сме имали по-смешна твар за президент..! Какъв респект очакваме да имат другите страни към нас, при положение, че това ни е държавен глава...! Колкото и да плюем социалиязма и Русия, като цяло, през периода когато двете страни са били близки, България е била на светлинни години от сегашното си състояние и някои други държави.. Само можем да си мечтаем за президент, като Путин..Мъж, който всява респект...До голяма степен световния мир се крепи на търпението му..
  • 7 гост

    8 1 Отговор
    Няма ли най накрая да го измете ме от президенството .Тоя позор за БЪЛГАРИЯ.
  • 8 БГ

    7 1 Отговор
    Браво на чешкия президент!!! А,нашият е КУХХХХХ и ТЪПППППП......
  • 9 уная

    4 1 Отговор
    То оставаше и да присъства...
    Квото е дърво, кучетата го препикават..
  • 10 кгб

    5 2 Отговор
    ТОЗИ ИЗМЕКЯР НЕ МИСЛИ С ГЛАВАТА СИ,ЗАТОВА СТРАДАМЕ НИЕ -БЪЛГАРИТЕ, ДОКАТО НЕ ГИ ИЗБИЕМ ОПРАВИЯ НЯМА,ТАКЪВ ПРЕЗИДЕНТ СМЕ НЯМАЛИ,А ЗА БАЙ ТОШО САМО ЩЕ СИ МЕЧТАЕМ

    Коментиран от #118

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 колев

    4 2 Отговор
    Нищо ново под слънцето. Примитивен и отблъскващо сервилен клоун -мазник. Време е незабавно българите да поискат прекратяване на пълномощията му като президент.Руснаците дадоха 22 000 000 загинали за да ликвидират фашиската чума.Меркел няма право да отказва.Тя трябва да присъства и да се извини за извършеното престъпление над човечеството.Французина трябва само да се яви на опашката за поднасяне на цвета в памет на загиналите.За тези които хвърлиха атомни бомби на земята присъствието на парада е не желателно.
    Бойко Борисов е задължен да присъства за да измие срама и петното разлято върху нас-БЪЛГАРИТЕ.

    Коментиран от #115

  • 13 Иванов

    5 1 Отговор
    Уникален смешник си бе Плювльо.....подлога !!!

    Матушка Россия винаги трябва да се уважава,без нея сме за никъде !!!

    Коментиран от #18, #114

  • 14 ГЕРБ

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "azzz":

    Защо ласкаеш този клоун!
    Mr.Been къде, къде е по-известен!
    Хили се като варена глава!
    Ако това наричате политк, тябва да се казвам трамвай!

    АТАКА, АТАКА,АТАКА,АТАКА,АТАКА
  • 15 Бай Иван

    4 1 Отговор
    Разбирам го Плевналиев. Жена му толкова много чинии за миене му е оставила, че той горкият в никой случай не може да смогне до 9 май!
  • 16 taka e brat

    2 0 Отговор
    Нашия президент е Американец оставете човека. Той срещи по славянските държави не ходи да прави.

    Само не знам плювате го нашия човек ама кога беха изборите що гласувахте за него ? И преди балотажа гласувахте за него и на балотажа пак гласувахте за него и са кво ? Ми гледайте кво правите на тия избори бе хора. Гласувахте за него щото бизнес парка бил негов и бил милионер и понеже има пари немало да крадне . Това са думите на такива къде гласуваха за него тогава.
  • 17 мразещ русофилите

    0 5 Отговор
    Един достоен президент е заел достойна позиция, с оглед на необявеното руско нахлуване в независима Украйна.
    Гледам само руски подлоги коментират и плюят. Вие съществувате ли изобщо или сте платени тролове?
    Продължавайте в същия дух.
  • 18 мразещ русофилите

    0 3 Отговор

    До коментар #13 от "Иванов":

    Щом русия ти е матушка - моля да се проявиш като достоен неин син!
    Отивай доброволец в "опълчението" им в Донбас. Така на бойното поле да докажеш синовната си обич към матушката!
    После да не ревеш, че си останал без ръце или крака...
  • 19 Еркеч

    3 0 Отговор
    това е най смешния президент на земята.СМЕШНИК.
  • 20 cska Sofia

    3 0 Отговор
    Тъп неблагодарен.Срам ме е от тоя
  • 21 раптор

    2 0 Отговор
    Дам! Проява на лош вкус! В този ден не честваме величието на СССР, а честваме победата над най-нехуманния тиранин в историята! България трябва да присъства! Най-вече защото 20 хиляди българи са си дали живота за да го победим! Чества се в Русия, защото тя е понесла най-тежкия удар, който се равнява на 85% от военните усилия на Вермахта! Хубаво е всички държави, които са участвали в разгрома на Хитлер да присъстват и да проявят единство и солидарност!
  • 22 onq s konq

    1 3 Отговор
    Аве жалки платени с рубли атакаджий,наистина ли си мислите че като се скупчите КОЛИЧЕСТВОТО НЯКАКСИ ЩЕ ПРЕМИНЕ В КАЧЕСТВО?!Чувай...:)Вярно е че едно нещо го имате в иэлишък и това е невероятната ви наглост,но съвета ми е-иэберете си преэидент и си го плюйте на воля!Моят обаче не эакачайте,эащото не е эдравословно!!!
  • 23 бай Михал

    2 0 Отговор
    Абсолютен чепик се оказа този Плевнелиев .Срам ме е от него.Милиони хора са си дали живота в тази война да спрат Хитлер той сега да се хареса на САЩ и Европата прай театри.Човек без достойнство !!!
    Крайно не го удобрявам.
  • 24 369

    1 0 Отговор
    и по-добре че е отказал че колкото е слаботоков пак ще се изкаже неподготвен за срам на България-тоя никой не го взима на сериозно вече
  • 25 край

    2 0 Отговор
    Добре че е отказал -да не ни излага. Тоя на трети март обяви че в Руско-турската освободителна война са участвали финланци, украинци, поляци и румънци са за за руснаци не каза нищо. Жалко чеБългария няма да има представител на парада но не е този човека. Плювналиев да не е Орбан или Земан.

    Коментиран от #27

  • 26 БББ

    2 0 Отговор
    Меркел май все пак ще отиде. Стари са ви новините.
    А Плювню ще прави каквото му каже черния шеф.
  • 27 369

    1 0 Отговор

    До коментар #25 от "край":

    щастлиФт съм че няма да е там
  • 28 Бг

    0 2 Отговор
    На парада ще бъдат:
    Путин, Жириновски, Песков, Международно участие: Янукович (Украйна), Президентите на Приднестровие, Абхазия, Лугандон, Таджикистан, Маджикистан и Варваристан, Комунистическия диктатор Ким Дъ Търт от КНДР и други преки участници във войната на СССР срещу хитлерова Германия от Бангладеш, Мадагаскар и Шри Ланка. Ние пък сме НАТО и ЕС и сме врагове на Путинска Русия. Хубаво е, че Турски поток потъна при Южен

    Коментиран от #31

  • 29 1234

    1 0 Отговор
    Още веднъж се убеждавам,че това не е Български президент,а кукла на конци.Абе г н президент щяхте ли сега да сте президент,ако тия Руски войници не бяха загинали в борбата против фашизма.Нямате ли поне малко достойнство,ами правите каквото ви се нарежда от американците ,да не би те да са дали толкова жертви от войната с хитлеристка Германия.Америка се включва в края на войната за да участва в разпределянето на територии да не би Русия да окупира цяла Европа.Америка е по гювеча,ако има нещо за вземане то тя е първа.Срамуваме се от тебе.

    Коментиран от #32

  • 30 дддм

    1 0 Отговор
    Жалък шут,срам за такава държава,която не уважава паметта на милионите жертви в тази война! Няма ли да разбере най-после,че официалните покани не са за него лично,а за държавния глава и от това зависи авторитетът на страната ни!
  • 31 Ник

    1 0 Отговор

    До коментар #28 от "Бг":

    Кои сте Вие от НАТО и ЕС?
    Да няма печатна грешка? Да не сте "На ТАТО и СС"
    Защото като гледам по- голямата част от Българите трудно приемат поведението на Президента, Премиера, Външния Министър и Военния Министър.

    Коментиран от #33

  • 32 369

    0 0 Отговор

    До коментар #29 от "1234":

    извинявай но не го титуловай този с "господин" не мисля че е направил нещо за България за да му се окаже такава чест-нищо лично спрямо теб
  • 33 369

    0 0 Отговор

    До коментар #31 от "Ник":

    след другаря Тодор Живков,светла му памет в България няма български политици

    Коментиран от #40

  • 34 плачков

    0 0 Отговор
    Добре е хора не ви ли прилича на един учител от детската градина, пионка на пожарникар и глупав.Ако направят така че България да обърне изцяло гръб на Русия сме ептен загинали.Само един факт.През 2015г само за първите няколко месеца Турция има ръст с 46% износ на зелечуци,плодове и др. хранителни продукти към Русия.Нещата щяха да изглеждат по друг начин ако България беше спряла да внася боклуци от кадето им хрумне и да изнася една част за тази необятна държава а останалата да си е за вътрешен пазар.
  • 35 татар

    0 1 Отговор
    Браво на президента.Новото руско диктаторче ще е обградено от дружина диктаторчета от цял свят ,болшинството от държави ,които нямат нищо общо с войната .Този руски шут ,трябва да се игнорира всячески и стига с тия смешки за необятния руски пазар.140 млн. ниско платежно население ,което обеднява всеки ден.Ще пратим Миков и Манолова .Там е истинската им родина и дано не се връщат.Лизачи на руски г.зове.Трябва ни един нов СТАМБОЛОВ,а не руски шаврантии.
  • 36 електорална единица

    1 0 Отговор
    Не сте прави за прецедентчето. Не е тъп и прост, а просто е продажен. И добре се продава, за добра цена, която обаче ние плащаме. Ама си го заслужаваме щом си го избрахме, барабар с кукловода му. Не съм гласувал за него, но съм виновен за това, че не съм успял да убедя повече хора да не гласуват за него.
    Лошото е, че когато трябва да убедиш някой да не прави нещо трябва да му предложиш алтернатива. А алтернатива НЯМА.
    Пак си броя напръстите партиите и лидерите им и няма нищо свястно, пълна безизходица.
    А и пари за Калашник няма ...

    А, че никой от БГ няма да има на парада на 9-ти май е и ясно и жалко. Жалко за поруганата памет на милионите дали живота си за победата над нацистите. Световните лидери за пореден път ще докажат, че не зачитат уроците на историята ...
  • 37 taka e brat

    1 0 Отговор
    Абе нали ако отиде в Москва за празника американците че го разжалват и 6е му земат вилата за 700 000 лева у Гърция бе . Е за тва не отиде. ????
  • 38 а ся де

    1 0 Отговор
    .аси и трагедията, сега руснаците ще отложат парада заради нашия
  • 39 Българин

    1 0 Отговор
    Татарче изглежда че ти си за там с твоята неопределена самоличност.....само че за Сибир,та дано прогледнеш .....а колкото до прецедентчето, той не е виновен,просто умствения му багаж е доста ограничен,а и за него е валидна една Българска мъдрост''Видяла жабата че подковават коня и тя си вдигнала крака''! Че и той сега иска да се прави на голям мъж,а пък не може да оправи собствения си семеен живот(дори жена му не го иска като го видя какъв мухльо се оказа)!!!
  • 40 тони

    0 1 Отговор

    До коментар #33 от "369":

    Вторият свестен президент, след Петър Стоянов.

    Коментиран от #61

  • 41 9ти май

    1 0 Отговор
    Абе бе оня на коня,ти не разбираш даже за какво е този парад и в чия чест,а си започнал да ръсиш мозък на ляво и на дясно,щото видите ли прецедентчето било негово.Ами като е твое вземи си го у вас че да не ни излага с мъдростите си.......а от това следва че и твоя умствен багаж не е кой знае колко много....айде че май много време ти отделих!

    Коментиран от #47

  • 42 М Антонов

    0 0 Отговор
    Татарче,що не си заминеш в татаристан и там да лаеш,явно малко си учил а и малко познаваш историята щом имаш такива мисли в тъпата си глава,в България нямаме нужда от неграмотници и дупелизци,погледни народа какво мисли и после давай съвети,от такива умници затова сме на това дередже, а и много малко разбираш от политика та да си даваш мнението.
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 ВАНЯ

    1 0 Отговор
    ЖЕНА МУ,ГО Е ЗАМЕЛА ПОД КИЛИМА.
  • 45 Антон

    1 0 Отговор
    Да си ходи на гей парада тая мъжка проститутка
  • 46 Darth Starkiller

    0 0 Отговор
    Ден загубой!
  • 47 onq s konq

    0 2 Отговор

    До коментар #41 от "9ти май":

    Не энам кой те е иэлъгал че като се кръстиш с ник "9 май" и ще станеш по эабележим!Между другото наистина съм иэненадан как подобни лумпени от Атака като теб все още не са иэпукали от глад...или можеби участвате в някакъв експеримент на "руска фотосинтеэа" от раэстояние?!
  • 48 идиот тъпънов

    0 0 Отговор
    тъпън идиотов
  • 49 Дядо Поп

    1 0 Отговор
    Президента трябва да представлява народа,който го е избрал.Не мисля,че волята на БГ народ е неуважение и арогантност спрямо
    една велика нация пожертвала милиони за да победи нацизма.
    Това е повод тия в парламента да внесат импиичмънт,все пак уж сме независима държава.
  • 50 боко

    1 0 Отговор
    такава ряпа ни е президента,как ще отиде като няма очи,а и ще го напляска от сащ
  • 51 Лора

    0 2 Отговор
    Като гледам, ще присъстват представители на страните с най-силно развита "демокрация" и висок жизнен "стандарт". Една арогантна, агресивна държава, с бедстващ народ, с пихясал лидер не заслужава уважение. Коя ще е следващата територия, която Русия ще си присвои или ще дестабилизира? Не ми се мисли. От мен само презрение.
  • 52 Теди

    0 1 Отговор
    Ако беше ряпа, президентът щеше да се казва Първанов, Станишев,МестанІДоган, Сидеров, Бареков... - все алабаши, най-обикновени далавераджии, продали душата си на дявола. И техните гномчета как си личат по простотя, липса на логично мислене, интелект, образованост, налудничавост и ефтина продажност. А президента сам си е спечелил каквото има и това не му прощават и политическите и останали лумпени.
  • 53 Комбайнера

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Чакала":

    Приятелю, 100 пъти е по-добре един комбайнер да ни е президент.Това са хора , честни и работливи(е повечето де), истински МЪЖЕ.А тоя палячо Плювчов няма никакво място в каквото и да е управление(както между другото и всички 240)!!!
  • 54 boris

    2 0 Отговор
    Без Русия няма бъдеще за България!(справка последните 25 г)
  • 55 дари

    0 0 Отговор
    Дали някой го е канил този палячо?
  • 56 Rogi

    0 0 Отговор
    А е отишъл, а са му дръпнали ушите от американското посолство.
  • 57 Никилай Ганев

    0 0 Отговор
    И слава Богу, че няма да присъства, за да не мърси с гнусната си и подла физиономия честването на това велико събитие!!!!!
  • 58 чичо

    0 0 Отговор
    Той тоя палячо на Трети март не спомена нищо за руските войници, тъй че нищо ново! Голям праз като през тая далечна за него война са загинали някакви си 50 млн човека! Срамно е, че допуснахме подобно нещо, управлявано с дистанционно от посолството на САЩ да ни се води държаван глава! Позор!
  • 59 аз

    0 0 Отговор
    Тоя гей не трябва изобщо да се появява никъде.Той е срам и позор за България!!!
  • 60 iван

    0 0 Отговор
    Срам и позор за България! Срам и позор е Президента! Много над него, над смешните им машинации са поводите за това честване!
    Комбайнер никога няма да стане президент тъй като комбайнерите са твърде работливи и отдадени на работата си за да участват в маскаради. Те са истински, прями, импулсивни ... те са себе си. Затова нямат нужните качества да за кукли.
  • 61 Окдар

    0 0 Отговор

    До коментар #40 от "тони":

    ТОЯ знае ли изобщо от къде изгрява слънцето...Защо е тая му любов към черното и залеза...Да тръгва по скоро за там/долината на смърта/,а нас да остави спокойно да живеем и видим "светлината".А разни ЛОРИ,ТОНИТА И ПОНИТА/уж яхнал кон/с плевньо за свита...
  • 62 999

    0 0 Отговор
    Хора не разбрах те ли,че Българският президент е ЦРУ а П.ткалиев е само един наместник който лиже з......ци друго обяснение няма.
  • 63 Педро

    0 0 Отговор
    А на нашата покана за ГЕЙ парада никога не отказва и е пръв в редиците ни!!!
  • 64 Пламен Бакърджиев

    0 0 Отговор
    Изчетах внимателно всички коментори до тук. Болшинството са написани от хора родени в демокрацията. За тях красивите стоки са всичко. Това че могат да отидат където поискат, стига мама и тате да имат пари, е много важно за тях. Откакто сме в НАТО и ЕС не сме видели нищо хубаво. boris-54 пост много точно е написал. По отношение становището на президента, подкрепям мненията на всички истински БЪЛГАРИ.
  • 65 Олигофрен

    0 0 Отговор
    Президента ни е подлога.
    Даже и жена му не го счита за човек след като се срамува да се покаже с него.

    Коментиран от #67

  • 66 Бат Влади

    0 0 Отговор
    Ох, отдъхнах си - и Науру се е съгласила да прати представител. С него правят 26 страни от петте континента и шестте океана. Президента на Науру е отложил лова на маймуни, само и само да присъства! https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpf1/v/t1.0-9/11070015_10202648502253816_5747597408884297775_n.jpg?oh=7f211a1ec9281f8622dcc34f6e77a510&oe=5577A6EA&__gda__=1437535381_70fc24e2fb32f6b4a4b84fd74a2761e6

    Коментиран от #106

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 стан

    0 0 Отговор
    Моля, които пишете простотии - малко, ама малко уважение към Българската институция - разбира се въпрос е на интелект !
  • 69 агент08

    1 0 Отговор
    Защо въобще я канят тая Плюнка, за да се направи на важен, като откаже.....Нещастник , боклук. Ако сега Меркел отиде, сигурно и той по нея. Или може би чака Черната маймуна, неговия господар!

    Коментиран от #107

  • 70 гражданин

    0 1 Отговор
    За жалост ни управляват продажни лакеи,които служат на американското,английското,турското и други посолства за да прибират комисионни.Не служат единствено на БЪЛГАРИЯ и българите.Явно не им е изгодно...А за горепосоченото лице,само две думи: "Тиган Звездев"...

    Коментиран от #90

  • 71 гост

    0 1 Отговор
    Разбира се ,че няма да присъства на парада в Москва, но непременно ще присъства на парада по обесването си в центъра на София...
  • 72 емигрант

    0 1 Отговор
    сваляйте го по бързо тоя вредител Плевнелиев докато не е нанесъл прекалено много непоправими щети
  • 73 москва

    0 1 Отговор
    е щом вие не искате да дойдете при нас, тогава ние ще дойдем при вас.

    Коментиран от #76, #94

  • 74 Gost

    0 0 Отговор
    .ahti tupaka toq...da se maha vazmojno nai burzo
    Zaslujava da go navesti nqkoi bradat siriec s gazova butilka pulna s pironi :))
  • 75 ГоУст

    1 0 Отговор
    Слушай Росенчо, слушай мойто момче какво ти говорят! Бъди слушко-послушко! Няма да правиш бели, няма да мислиш и разсъждаваш! Само ще изпълняваш каквото ти кажат!
    Честно, срамувам се от държавния глава на Република България.
    Единството на нацията го няма, няма и да го има ако на този пост продължават да стои мекотело, а не мъж та..ци.
    Действията му ме карат да разбера в действителност какво означава "Ако не беше трагично, щеше да е смешно."

    Коментиран от #95

  • 76 Чакала

    0 0 Отговор

    До коментар #73 от "москва":

    Еми НЯМА да дойдете !! Поне не с лошо, както е в случая. ЗНАЕШ ЛИ ЗАЩО ?? Еми защото това вече сме го виждали и този урок е много добре научен
  • 77 комбат

    0 1 Отговор
    Чудно ми е руснаците как са могли да поканят това мекотело на честването деня на ПОБЕДАТА ,ден на мъжеството и героизма ,неща от които този охлюв е на светлинни години ,добре че няма да ходи ,да не го показват близо до мъжете ,този единственият парад на който може да присъства е гей парад .

    Коментиран от #89, #96

  • 78 гост

    0 0 Отговор
    Президента не може да даде нормално обяснение за отказа си. Казаха му да не ходи и като едно послушно дете няма да ходи.И аз като много българи мисля,че имаме нужда от един истински президент а не от една кукла на конци.
  • 79 777

    1 1 Отговор
    Добре е преценил и отклонил поканата понеже с руснаците ще се говори по военни въпроси а това си е мъжка работа

    Коментиран от #98, #99

  • 80 Ракетчик

    0 0 Отговор
    Тези, които държат кормилото на държавата, не разбраха, че личното си мнение могат да го държат само при себе си! Те ТРЯБВА да изразяват мнението на народа! И не трябва да забравят, че са избрани, да, но максимум с 30% от имащите право на глас в България. Т.е. не трябва да постъпват спрямо мнението само на избирателите си, а спрямо мнението на целият Блгарски народ! И поканата на Русия за празненствата не е лично към Президента, а към целия Български народ! Защото президентът би трябвало да представлява и да изразява мнението на целия Български народ или поне на болшинството от народа, а не само на част от избирателите си, а още по-малко да представлява само себе си и да изразява само собственото си мнение!!!

    Коментиран от #81, #100

  • 81 ХХХ

    0 2 Отговор

    До коментар #80 от "Ракетчик":

    Щом поканата е към целия български народ, защо не отидеш? Теб никой не те спира. Всички, които се чувстват поканени да отиват.

    Коментиран от #101

  • 82 лл

    0 1 Отговор
    Браво на г-н Плевнелиев!!!!Истинска мъжка постъпка!

    Коментиран от #83

  • 83 Конфуций

    2 0 Отговор

    До коментар #82 от "лл":

    Щом за теб г-н "премиершата" е еталон за мъж... провери си хромозомите.

    Коментиран от #86, #102

  • 84 Ракетчик

    0 0 Отговор
    Ха, "ХХХ" ти май си самият Плевнелиев? Защото точно като него не изразяваш мнение по същносттта на въпросите и коментарите, а вадиш фрази от контекста. Няма какво и как да противоречиш на моят коментар, нали? Всичко е точно така!
    Пък и кой ти каза, че няма да отида?
    А за това кой как се чувства - надали знаеш. Но затова пък как ти се чувстваш е ясно от името под което си писал. Доколкото е известно с "ХХХ" се именуват разни порнографски изпълнители и изпълнения ...

    Коментиран от #103

  • 85 XXX

    0 0 Отговор
    Как позна кой пише, ама ти си и ясновидец!!! Значи, всеки може да върви на м.....та си, ако иска. Можеш да ходиш и ти. Правилно определи, че съм порнографски изпълнител. Оправям такива като теб с всичките им разновидности и убеждения.
  • 86 Агата

    1 0 Отговор

    До коментар #83 от "Конфуций":

    Не мога да схвана какво удоволствие носи на хората да намекван непрестанно, че Президентът е лишен от мъжественост. Той е на поста си не за да изглежда коцкар, каруцар, или .аси пича!, а за да си върши работата.
    В политиката една покана не е изолирана от всички събития които са се случили или протичат в последните дни. Присъствието ти няма да се гледа като уважение към събития от миналото, а като подрепа в настоящето. Поне така разсъждавам аз.
  • 87 ралев

    0 1 Отговор
    срам ме е от теб Плевня......предател Български ...иззедник

    Коментиран от #105

  • 88 BENZ

    0 0 Отговор
    Evala gospodin prezident.ne sme veche ruski prostitutki a evropeiski grajdani.komunistite komentirali po dolo sa ogladniali viat kato gladno kuche.
  • 89 BENZ

    0 0 Отговор

    До коментар #77 от "комбат":

    ti si podloga na parvanov nali?
  • 90 BENZ

    0 0 Отговор

    До коментар #70 от "гражданин":

    grajdanino dosega ti haresvashe dani opravliavat mashi na rusia i turcia no IOK.
  • 91 Спас

    0 1 Отговор
    Той и други п....сти няма да бъдат на тържествата. Тези плюнки въобще мислят ли колко руснаци умряха във ВСВ и отказът им е акт на неуважение към паметта на загиналите и разбира се нашият педи е в наведено състояние в угода на господарите му единствени в света употребили ядрено оръжие и то срещу мирно население!

    Коментиран от #93

  • 92 Старецът

    1 0 Отговор
    Напълно нормална обективна информационна статия.Считам, че отказът на Президента ни е абсолютно адекватен на актуалните събития. Не страдам от комплексите на "ралев", намирам оценката му за обикновено злобарство. Считам че това младо момче /спрямо мен!/ е най- сполучливият Български Президент във времето на съвременна България. Благодаря Господин Президент!
  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Като Българин

    0 0 Отговор

    До коментар #73 от "москва":

    Идвали сте два пъти и двата пъти стени поробвали. Повече не ни трябвате и няма да посмеете да дойдете, защото има НАТО и ние сме негови членове.
  • 95 Като Българин

    0 0 Отговор

    До коментар #75 от "ГоУст":

    ГоУст или Злоуст??
  • 96 Като Българин

    0 0 Отговор

    До коментар #77 от "комбат":

    Имате си достоен Гей за този парад! Той се казва СерГей!
  • 97 Като Българин

    0 0 Отговор
    "Казванията" идваха от МАсква ! Сега никой не ни казва, а остава сами да изберем своят път!
  • 98 Като Българин

    0 0 Отговор

    До коментар #79 от "777":

    Отказа на Президента се разбира от НОРМАЛНИТЕ! ДЕГЕНЕРИЛАЛИ МОЗЪЦИ НЕ ГО РАЗБИРАТ!
  • 99 Като Българин

    0 0 Отговор

    До коментар #79 от "777":

    Мисля, че Отказът на Президента не се базира на полови признаци.
    Който не червенее, добре го разбира. Който продължава да червенее, да тръгва към Красная площьдь
  • 100 Като Българин

    0 0 Отговор

    До коментар #80 от "Ракетчик":

    Товарищ Ракетчик, а процента на на тия, които мислят като теб какъв е??? За съжаление времето, когато гласуваха 99.9 % "давно прошло!" Тогава към урните тръгваха от страх, че ако не отидат ще бъдат "аут" отвсякъде! Пак това ли искаш??? Я не ми се прави на неразбиращ!
  • 101 Като Българин

    0 0 Отговор

    До коментар #81 от "ХХХ":

    Ами Да! Ама как да го обясниш на "Красны товарищ"?
  • 102 Като Българин

    0 0 Отговор

    До коментар #83 от "Конфуций":

    "Уважаеми", Президента не е Премиер/Министър Председател/, за да го наричаш Президентша! Писнало ми е от червени невежи! А вместо да искаш да си проверявам хромозомите, трябваше да дойдеш при мене преди 10-15 години, с малко гресчица и нямаше да се съмняваш.

    Коментиран от #123

  • 103 Като Българин

    0 0 Отговор

    До коментар #84 от "Ракетчик":

    Към кого се обръщаш, бе "Товарищ пулемьотчик"? Плевнелиев няма да ти обърне внимание, не мисли че той е коментирал твоите
  • 104 Като Българин

    0 0 Отговор
    Так точно!, пардон ОК! На който му харесва, сам си търси оправянето...
  • 105 Като Българин

    0 0 Отговор

    До коментар #87 от "ралев":

    Въпрос на избор. Няма да е зле да потънеш и в дън земя, но не ти го желая. А епитетите ти за Президента говорят категорично ясно за авторът им. Аз се гордея с нашият Президент
  • 106 Като Българин

    0 0 Отговор

    До коментар #66 от "Бат Влади":

    За съжаление и дядо Марксовият вирус на комунизма е преносим навсякъде както и вирусът на СПИН. А "Аленият мак" на дядо Благоев също може да поникне и на територията на Демократични държави! Но там не може да унищожи житната нива, защото имат изграден имунитет
  • 107 Като Българин

    0 0 Отговор

    До коментар #69 от "агент08":

    Епитетите на Коментаторът, винаги изграждат неговият собствен образ! Добре изглеждаш Другарю агент номер "восем", на български 8
  • 108 pula me

    0 0 Отговор
    Може ми майка му от американското посолство не го пуска да играе с русначета ? А може би тогава му идва цикъла на президентшата. Само да попитам ГОРДЕЕЩИТЕ СЕ а А ЗА КОЕ - ПО ТОЧНО СЕ ГОРДЕЕТЕ С ТОВА НЕДОРАЗУМЕНИЕ ? Може би че станахме за смях на цяла Европа ? С уникалната му реч на 3 ти март може би. С това което си играе на войничета с тия скоро целия народ ще издуха супата начело с тия дето го подкрепят защото ракетите на ония няма да питат червен ли си син ли си . Много ми е болно че има още живи Седесарчета

    Коментиран от #111

  • 109 Като Българин

    0 0 Отговор
    Не е отговор, а е ВЪПРОС! На кого бяха съюзници тия дето хвърлиха атомните бомби в Хирошима и Нагазаки? На кого помагаха за да стане Победител във Втората световна война, започната от агресорът Хитлер? Чии самолети громяха Хитлеристите? Защо тоя Победител винаги си присвоява правото на единствен победител? На нецензурни епитети по адрес на Българският Президент те бива, но по история не заслужаваш и 1 Или твоята история е тази, която след 09.09. 44 година се написа не от Историици, а от платени партийни легендописци?
  • 110 Като Българин

    0 0 Отговор
    Не е отговор, а е ВЪПРОС! На кого бяха съюзници тия дето хвърлиха атомните бомби в Хирошима и Нагазаки? На кого помагаха за да стане Победител във Втората световна война, започната от агресорът Хитлер? Чии самолети громяха Хитлеристите? Защо тоя Победител винаги си присвоява правото на единствен победител? На нецензурни епитети по адрес на Българският Президент те бива, но по история не заслужаваш и 1 Или твоята история е тази, която след 09.09. 44 година се написа не от Историици, а от платени партийни легендописци?
  • 111 Като Българин

    0 0 Отговор

    До коментар #108 от "pula me ":

    Не уважаеми "пула ме", не си сменяй името. Предполагам, че знаеш най много, само руски език. За какво използваш латиницата? Този който има Българско самосъзнание и не е подлога или дупедавец, знае за какво да се гордее със Президента ни. Да се спори с теб е излишно. Някой по-мъдър и от двама ни беше написал, че да реформираш комунизма /и Комуниста/ е все едно да се опитваш да изпържеш топка сняг

    Коментиран от #121

  • 112 Като Българин

    0 0 Отговор
    Е и ти доста неща не си прочел! Загиналите руски войници са били значително по-малко от загиналите българи за Свободата си. Загиналите във Руско-Турската война руснаци, са многократно по-малко от измрелите руснаци след края на войната и връщането им в "Прощай немытая Россия" на Михаил Юревич Лермонтов. От мизерия и глад!
  • 113 Като Българин

    0 0 Отговор
    Господин Модератор или модератори, достатъчно не, а прекалено много хули и нецензурни изрази допуснахте по адрес на Президента на Република България! На колко от тях ще потърсите съдебна отговорност? да не би всички ругатели да са имунизирани червени депутати от БСП?
  • 114 Като Българин

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Иванов":

    "Матушка Россия", те определя като русофил. Обикновено отявлени Русофили са ляво ориентирани Комунисти или Социалисти, които не се отказват от стогодишната си история и считат Димитър Благоев -Дядото за основоположник на тяхната Партия. Дядото е бил отявлен критик на Русофилията. Намерете и прочетете неговите мисли за нея. Те са факт, не може да ги отречете.
  • 115 Като Българин

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "колев":

    Да приемем, че цифрата за жертвите на СССР във Войната е е вярна. Те тежат на съвестта на агресорът Хитлер. А знаете ли, че жертвите, които тежат на съвестта на Сталин са 40 000 000! Защо ви боли само за 22 милиона , а не помислите и за другите 40 милиона?
  • 116 Като Българин

    0 0 Отговор
    Уф-ф-ф! Омръзна ми от невежи коментатори! Госпожа Меркел трябвало непременно да присъствува на 9 май в Москва И ДА СЕ ИЗВИНИ! Ами следвоенна Германия и Целият цивилизован свят е осъдил и Фашистка Германия и Хитлер, който има на съвестта си 20 милиона човешки живота. Никой до сега не се е извинил за Жертвите на Комунизма в СССР, Източно европейските Народни Демокрации и на още много места по света. А бе, обработени мозъци! Кой на кого още не се е извинил и трябва да се извинява? Кой е отнел повече Човешки живота?
  • 117 Като Гражданин

    0 0 Отговор
    Първо, името на Президента не е Плювчев, а Плевнелиев. Второ, ти не си гласувал за него, щом го наричаш така и обиждаш не само него, а и тия които са го избрали! Ако имах твоят речник и злоба, трябваше да изпълня цялото останало място с фекалии по твой адрес и трето, деполитизирани ли са Модераторите и защо допускат толкова груби и отвращаващи епитети по адрес на Законно избран Президент. Деполитизацията е приета от Българският Парламент още година след 10.ХІ.89 година! Ало, къде сте?
  • 118 Като Българин

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "кгб":

    Пак ли искате да избивате хора? Не се ли наситихте на кръв? Нали през 1989 година решихме заедно, че вече няма да сме убийци, всичко ще стане по мирен път и ние се съгласихме, че няма да сме като вас! И Президента Желев не допусна да падне косъм от главата на комунист! Пак ли искате да се трупат милиони жертви? Внимавайте, че ако победите и избиете всички честни, способни и почтени хора, които не искат проливане на човешка кръв, няма да има кой да ви храни и ще измрете от глад!

    Коментиран от #122

  • 119 иван младенов

    0 0 Отговор
    Доказа се че имаме за прецедент човек фурнаджийска лопата ,и американска марионетка с л..нян мозък !Тези които го боготворят са същите като него с л..няни мозъци или съвсем без такива . Болшинството са неграмотни и неуки фашистки реститутки . Англоамериканците избиха с бомбите си 4208 наши сънародници ,цивилни и беззащитни .Сред жертвите нямаше да будат вашите бащи и майки ,защото те си живееха безгрижно на село . Слепи ли сте че прецедента ви е съюзник на укрофашисти със свастики по каските и знамената ! К
    ой ще го кани тоя бе !!!
  • 120 филанкишиев

    0 0 Отговор
    Достатъчно е на тържествата да присъства държавния глава на Китай !Нямат нужда руснаците от неблагодарници ,предатели и безродници послушковци на най големите убийци на света и терорист номер 1 - САЩ
  • 121 pula me

    0 0 Отговор

    До коментар #111 от "Като Българин":

    също така говоря : Румънски ,Словашки , Английски и Руски езици ЩО КЪВ Е ПРОБЛЕМА какви езици говоря . А ти вземи участие в някое предаване на г-н Дачков така като гледам сте от една партия с него ;) между другото не съм от БСП това ти го казвам за да спиш спокойно .
  • 122 pula me

    0 0 Отговор

    До коментар #118 от "Като Българин":

    Да сега се убедих че си от тия дето скачаха и викаха : Кой не скача е червен . Заедно с другаря Ф. Димитров . Иван Костов и компания . И явно още им вярваш на тия хора . Да хубаво е в нещо да се вярва но на тия дето разбиха държавицата ни и нарязаха на скрап всичко аз лично не съм съгласен и не им вярван и не гласувам за тях . Така че не ми вади вода от 9 кладенеца за свтлото бъдеще . И само да ти кажа ОГЛЕДАЙ СЕ ИЗЛЕЗ МАЛКО НА ВЪН ИЗВЪН СТОЛИЦАТА И ВИЖ ИСТИНСКАТА РЕАЛНОСТ ОТ УСПЕХА НА ТИЯ ДРУГАРИ.
  • 123 неизвестен

    0 0 Отговор

    До коментар #102 от "Като Българин":

    Срамувам се, срамувам се! и аз съм гласувал за това в президенството! И да измия срама, на следващите избори, ще се постарая на наберя достатъчно гласове да изринем този на сметището на история!
  • 124 българин

    0 0 Отговор
    Поредното п...лско изпълнение на нашия не знам какъв да го нарека. То и жена му се срамува от него но сигурно прадедите му се въртят в гробовете...
  • 125 Петър Петров

    0 0 Отговор
    Да не забравяме, че той не покани руснаците и на 3-ти март, пропусна ги дори в речта си. Абсолютен п...л е това, а не политик. Видял е, че големите правят така и той вирнал нос. Политиците правят политика и "въртят г.за" по начин, по който да прокарат политиките си (или поне да не навредят), но той не само, че не е политик, ами по-лошото е, че е ибрикчия! България не може да случи с политици, не и с тия БКП креатури, които се радват на капитализма както изроди некрофили се радват на труп. Срам ме е, че плащам данъците си, а се харчат от такива подлоги като "нашите" "управници" спуснати от чуждите консулства! :(
  • 126 usmivka

    0 0 Отговор
    Боже, опази ни от този позор! Единствената надежда да отмие срама ни е вицепрезидент Маргарита Попова. Дано намери начин тази смела жена да го стори!
  • 127 стършел

    0 0 Отговор
    Президентската институция трябва да се закрие ,защото само вреди и то много, а колко харчи не е за казване .Харча е огромен и ако тези пари се спестят на бедния народ ,то северозападна българия с тези средства ще стане рай за 2-3 месеца .Плевела отдавна е посмешище и върши гаф след гаф неуморно и да вярваме ,че името и портрета му ще бъдат заличени завинаги от историята на БГ!
  • 128 вал

    0 0 Отговор
    може ли, такова политическо късогледство!! Не говоря за държавническо, защото на този това последното нищо не говори поради една единствена и достатъчна причина- той не е ръководител на държава, а на територия, за съжаление!

    Коментиран от #132

  • 129 Ракетчик

    0 0 Отговор
    Оооо, "ХХХ". Виждам, че си се прекръстил на "Като Българин". Само че като кой българин? Като поп Кръстьо ли? И защо не коментирате моето мнение под #80 ? Явно не можете да намерите нищо, което да не е вярно. Включително и процентите! И наистина съм стрелял с ракетите, които можеха да носят ядрен боен заряд, които такива като Плевнелиев ги нарязаха. А ти сега седиш в залата с лаптопи осигурени от Плевнелиев и плюеш. Поне кажи колко ти плащат за това? И го правиш по собствено убеждение или от страх? Или от глад? Много са гладните в България, но продажници като теб и Плевнелиев са малко. Не се заблуждавай. Погледни какво става по целия свят. Тя и Меркел вече каза, че ще ходи в Москава. И тя ли е "пулемётчик"? Да, наистина, няма как да ми обясниш някои неща. То образование се иска за това. Книги трябва да се четат, а не да се виси във фейсбук и други подобни и само да се плюе ...
  • 130 Николаи

    0 0 Отговор
    Браво на Президента , как ще ходи при този глупак Путин , който открадна Крим и съсипа Русия !!! Да ходят Африканците и Евразииците !!!
  • 131 ИТМ

    0 0 Отговор
    Какво плюете,бе,какво плюете...?
    Защо трябва да зачитаме победата на комунизма и насилствената окупация на 1/3 от европа с пиршества и признание???????
    9 май е тъмна дата!
    Знаете да плюете нацизма като ''най-голямото зло'' едва ли не,а не си давате сметка че жертвите на комунизма са десетки пъти повече.
  • 132 Роско

    0 0 Отговор

    До коментар #128 от "вал":

    Ръководител?!.. Хахахах... :-)))
  • 133 Мислещ

    0 0 Отговор
    Изчетох всички коментари ;-) Крайни политически мнения. Това няма значение за никого зад граница... аз искам да ви заостря вниманието по отношение на присъствието на Китай и индия ;-) Това ако не се лъжа са около 3 милиарда души жива сила, а Китай е най-голения кредитор на САЩ! Греша ли? Оставете кой Ганьо бил барабар Петко с мъжете, а разгледайте нещата под круг ъгъл и стига с тоя Комунизъм и Демокрация.... Те нямат никакво значение освен за историческите анали. Глобавното пренареждане на силите тепърва започва ;-) А наш Петко пак е по-религиозен от Папата :-D Пак казвам- никакви политически пристрастия, просто мисли в насока какво предстои ;-)
  • 134 День Победы

    0 0 Отговор
    Датата е измислена от Сталин!!! Всъщност акта за безусловната капитулация на хитлеристка Германия е бил подписан във френския град Реймс на 7 май 1945 г. На 8 май в 22:43 ч. по централноевропейско време (в 00:43 ч. на 9 май по московско време) в берлинското предградие Карлсхорст в зданието на бившата столова на военно-инженерното училище е бил подписан още един Акт за безусловната капитулация на хитлеристка Германия. Текстът му в по-голямата си част дословно повтаря текста от 7 май. Така е пожелал сатрапа Й. В. Джугашвили (с прякор Сталин). Большинството страни от Антихитлеристката коалиция празнуват на 8 май „деня на края на Втората световна война”(или деня на Победата).
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове