Last news in Fakti

29 Март, 2015 09:30 14 439 1

Сняг на Цветница, пролетта идва с нови порои

  • сняг-
  • порои-
  • цветница-
  • печат

Из българския печат

Сняг на Цветница, пролетта идва с нови порои - 1
Снимка: БТА

Сняг на Цветница, пролетта идва с нови порои, прогнозира в. „Труд“

Сняг ще вали на Цветница, а пролетта идва с нови опасни порои и дни с крайни температури. Това означава, че когато ще е хладно, ще е много хладно, а когато се очаква да е топло, ще е доста топло. Истинското лято пък ще започне след 15 юли. Такава сезонна прогноза направи за „Труд“ Симеон Матев, дежурен синоптик в ТV-МЕT. Той припомни, че средните минимални температури за април са между 4 и 9 градуса, а средните максимални - между 15 и 20. Очаква се идния месец градусите да са около тези норми, но валежите ще са над обичайните количества до 70 л/кв. м. Април ще започне с променливо време. Дъждовете ще са по-чести, затова и сумарното им количество ще е голямо. Ще е ветровито, а между 5 и 7 април може да превали сняг не само в планините, но и в по-ниските части на страната, каза Матев. По Великден ще вали дъжд, така че няма да се сбъднат желанията за 4 хубави дни.

И Русия търси кой е купил куфара ковчег, твърди в. „Преса“

И Русия ще помага на българската полиция в разгадаването на мистерията със зеления куфар „Самсонайт“, в който миналия петък край Пасарел бе открито убито около 5-годишно момче. Разследващите вече са отправили чрез Интерпол официална молба към руските си колеги, за да се установи откъде точно и от кого е купен куфарът, в който бе открита невръстната жертва, научи „Преса“. До момента се знае само, че той е изнесен от Белгия за Русия през февруари 2014 г. и е продаден там. Купувачът обаче не е известен. Руската полиция ще съдейства за изясняването на самоличността на рускинята, която миналата година е пътувала от Кипър до Москва с билети, купени през интернет. Баркод, съответстващ на такъв полет, бе открит върху пътната чанта с тялото. Загадката става още по-голяма, тъй като хавлиената кърпа, с която бе увито то, е произведена в Панагюрище преди 15 години.

Прокуратурата с право да разваля всякакви сделки, пише в. „24 часа“

Прокуратурата да има право да завежда дела за разваляне на всякакви сделки, включително и между частни лица. Това ще става, ако има заплаха за националната сигурност, ако произходът на средства е неясен или със сделката се накърнява общественият интерес. На прокурорите ще се даде право и за разследване на физически лица, свързани със спорна сделка. В изключителни случаи главният прокурор може да спре финансова операция или сделка с имущество, както и действията, свързани с тях, за срок до 3 работни дни. Такива промени в Гражданско-процесуалния и Наказателно-процесуалния кодекс са изготвени и ще бъдат внесени до дни от ГЕРБ в парламента. Текстовете имат за цел да спрат разграбването на активи от КТБ. Конкретният повод е обявената продажба на БТК, военните заводи “Дунарит” и “Авионамс” на мултиплексите НУРТС и “Фърст диджитал” и на агенция “Гарб”.

БСП дава жилища на лекари за вота, предава в. „Стандарт“
Лекарите в областните болници да получават общински жилища. Това обещава БСП за местния вот. В предизборната програма на червените е заложено също да има 24-часови аптеки във всеки областен град, а бедните ученици след 8-ми клас да разполагат с библиотечен фонд от учебници и помагала. Социалистите обсъдиха подготовката за местните избори на пленум на "Позитано" 20. Единствено документът "За политиката на БСП в местната власт - Местни избори 2015" бе приет без разногласия и бързо на днешния пленум на "Позитано" 20. В него е записано, че БСП трябва да работи за "кадрово укрепване на областните болници с предоставяне на общински жилища за необходимите медицински специалисти". Мерките са част от "стандарти за лява политика в местната власт".

Клаха тийнейджър при опит за грабеж, алармира в. „Монитор“

Ученик от пернишка гимназия беше наръган вчера при опит за уличен грабеж. Драмата се разиграла в центъра на миньорския град около 13,30 часа. 16-годишното момче се прибирало от училище, когато млад мъж се опитал да отреже с нож каиша на чантата му. “Ученикът се противопоставил и бил намушкан в корема”, обясни регионалният говорител на МВР Венцислав Алексов. На помощ на ученика се притекъл 27-годишен мъж, станал свидетел на пита за грабеж. В паниката си нападателят намушкан и него в областта на ръката. острадалият ученик от Природо-математическата гимназия “Христо Смир­ненски” бил откаран в местната болница. “Момчето беше контактно, с прорезна рана в областта на корема. Правят му изследвания“, обясниха пред “Монитор” от МБАЛ “Рахила Ангелова”.


 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 mediator37

    0 0 Отговор
    Ако на прокуратурата ще се даде право да разваля частни сделки, веднага тегля 1 млн. кредит, плащам си едно прокурорско място и след половин година съм си върнал инвестицията и почвам да печеля.
    Искам и аз да членувам в най-голямата организирана престъпна група в България - прокуратурата.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове