Last news in Fakti

30 Март, 2015 08:10 13 755 36

С 90 км/ч по „Хемус” и „Тракия” заради лоша настилка

  • тракия-
  • хемус-
  • скорост-
  • "хемус"

Целта е повишаване на безопасността на движение по старите отсечки от автомагистралите

С 90 км/ч по „Хемус” и „Тракия” заради лоша настилка - 1
Снимка: БТА/архив

От 1 април скоростта на движение в определени участъци от автомагистралите „Тракия" и „Хемус" се ограничава до 90 км/ч., съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура".

Целта е повишаване на безопасността на движение по старите отсечки от автомагистралите, които поради недостатъчния финансов ресурс не са основно ремонтирани от построяването им и настилките са силно амортизирани.

Ограничението ще бъде въведено за следните участъци:

- На АМ „Тракия" от км 63+000 до км 90+197 и от км 119+760 до км 133+112 - на територията на област Пазарджик и Пловдив;

- На АМ „Хемус" от км 349+820 до км 369+320 /дясно платно/ и от км 349+820 до км 376+119 /ляво платно/ - на територията на област Шумен и Варна.

В тези отсечки ще бъде поставена вертикална сигнализация, ограничаваща скоростта на движение - В26 „Забранено е движението със скорост по-висока от посочената", а именно не повече от 90 км/ч. Знаците за ограничение на скоростта ще бъдат монтирани след всеки пътен възел, както и на самия участък.

По разпореждане на председателя на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура" до 13:00 ч. всеки ден служителите от районните пътни служби ще извършват оглед на всички автомагистрални пътища и при констатиране на нарушаване на асфалтовата настилка ще изискват от пътноподдържащата фирма да предприеме незабавни ремонтни дейности, които да бъдат изпълнени в същия ден, ако метеорологичните условия го позволяват.

За рехабилитацията на магистрала „Тракия“ се говори веднага след като тя стигна до Бургас. Все още не е известно кога ще започнат ремонтите по най – стария участък.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 я съм от село

    5 0 Отговор
    великите магистрали - няма такова нещо магистрала в България,има междуселски пътища

    Коментиран от #17, #30

  • 2 motorheadbg

    3 1 Отговор
    Та значи карам си аз по АМ ХЕМУС в посока към София , спирам в Правец, слизам, и ........ О, ЧУДО!!!! От равната, и хубава настилка на т.н. "магистрала" ми ПАДНАЛ ЛЕВИЯ МИГАЧ НА КОЛАТА (ПАСАТ 4)!!!! Ей така!! Зее една голяма дупка на калника. ДОБРЕ ЛИ Е, А? И съм се движил с не повече от 100 км/ч. За АМ ТРАКИЯ не искам да правя коментар. София - Пловдив - 3 часа!!!!!!!!!!!!!!
  • 3 само селяните карат голф

    5 3 Отговор
    това понеже бат бойко е гоуем и строй "магистрали" нема що
  • 4 Росен Николов

    6 0 Отговор
    инцидентите не стават заради скороста... в България липсва каквато и да е култура на движение, и докато това не се промени ако ще и да буташ колата по магистралата пак ще се удариш :)
  • 5 Румен Янев

    5 0 Отговор
    НЕМА такава държава,НЕМА такива магистрали,НЕМА такива нагли управници.....НЕМА такъв народ !!!
  • 6 ЙЙЙЙЙЙЙ

    0 0 Отговор
    А ти се научи къде може да ползва "й" в думата
  • 7 Tarbox

    3 0 Отговор
    Шумен-Варна по магистралата си е слалом от банкета до края на лява лента, дупките са дълбоки, не се разминава само с прерязана гума и изкривена джанта, късат се носачи, шарнири и биалетки, шенкели и ауспухови гърнета. Съвет - карайте по стария път, поне няма да се ядосвате на дупките там!
    Пореден тарикатлък е поставяне на знаци в двете посоки с ограничение до 90 км/ч., развързват се ръцете на полицията, при автопроизшествие, когато на оцелелите спътници им се реве, на водача ще бъде съставен акт с мотива" Скорост, несъобразена с пътната обстановка"!
  • 8 Spewn1

    6 0 Отговор
    А като си помисля, че в Германия все още карат по магистралите построени от Ваймарската република.
  • 9 лилчо

    3 0 Отговор
    ЩО НЕ ГИ ОПРАВИТЕ БЕ АМИ ОГРАНИЧЕНИЯ 90 НАПРАВЕТЕ ГИ ЗА КАРУЦИ !!!!! САМО ПАРИ ВИ СЕ СЪБИРАТ И ВСЕ НЯМАТЕ НЕ СЕ НАЯДАХТЕ ЩО ВИ ТРАЕ ТОЯ НАРОД !!! КОГАТО ИМАТЕ ДА ВЗЕМАТЕ ОТ ХОРАТА НЕ ПИТАТЕ ДАЛИ ИМАТ

    Коментиран от #10

  • 10 Танас

    1 1 Отговор

    До коментар #9 от "лилчо":

    Лилчо, то точно в това е проблемът, че не се събират достатъчно пари. Ако погледнеш статистиката, ще видиш, че огромен процент никога не купуват винетка, не плащат пътен данък, не плащат данъци въобще, работят в сивата икономика - не се осигуряват, е как да стане тогава? Не може с ниска събираемост и с ниско БВП да искаме пътища като в Германия. Това са реалностите, а освен това се и краде. Данъци в България се плащат (в реални размери) от много малка част от хората.
    По отношение на коментар 3, първо да кажа, че не съм гласувал за ГЕРБ и Бойко Борисов, но не може да се отрече, че само при неговия първи мандат реално се построиха нови участъци от магистралата и нови пътища като цяло. Преди това 20 години - нищо!

    Коментиран от #14

  • 11 Лили

    4 0 Отговор
    АПИ са виновни за състоянието на републиканските пътища!Не се справят зимата-хората бедстват и умират,а Лазаров ни казва"Не пътувайте!"Сега хора се пребиват от дупките,които те не запълват и ни се казва-Ограничение -с –90 км.ч. ще карате!
    Питам Лазаров и другите крадци от времето на Батко и Братко:Защо строим магистрали,щом няма да ги ползваме?Крайно време е въпросите да ги задава Прокуратурата!!!!!!!!
  • 12 ДА

    2 1 Отговор
    Танасе според теб 1км.стрували 32000000лв.

    за сравнение в Турция 2км. 50000турски лири

    КОЛКО ПОВЕЧЕ И ДАВАМЕ -ТОЛКО ПОВЕЧЕ КРАДАТ

    Коментиран от #13

  • 13 Бате Цецо

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "ДА":

    Нещо си в грешка с цирите.
  • 14 Jesika

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "Танас":

    Проблемът е че се краде като за последно. Стига с това, че някой не си плащал данъка и не си купувал винетки. Аз си плащам всичко и за това искам и нещо реално в замяна да се прави и от държавата.

    Коментиран от #15

  • 15 Танас

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "Jesika":

    Че се краде, краде се, но не мисля, че това е основният проблем. В голямата си част инфраструктурните проекти се правя със средства от европейските фондове, където има строга отчетност и възстановяват средствата след приключване на строежа, ако одобрят. Кражбите стават по-скоро чрез намаляване на качество на материалите, иначе не ми се вярва цената да е прекомерно надута, както твърди "ДА". Не съм строителен предприемач и не знам каква е себестойността на километър, нито в България, нито в Турция, но съм сигурен, че цената зависи от много фактори. Пак казвам, според мен цените са нормални, но качеството не е съответно на цената. Т.е., кражбите не са за сметка на количеството нови пътища, а за тяхното качество.
    Аз също си купувам винетка и плащам данъци (не само пътните), но познавам много хора и то средностатистически, нормални хора, а не престъпници, които нито плащат данъци, нито винетки или с една винетка пътуват 2-3 и повече коли и така...Статистиката на НСИ е общодостъпна и ясно се вижда какъв е размерът на сивата икономика....Както се казва - за тия пари толкова, е може и малко повече, ако прокуратурата си вършеше работата. В Хърватска само за да минеш двете посоки по магистралата е горе долу колкото годишната винетка тук. 10-дневна винетка в Австрия - 16 евро, кажи речи половината на нашата годишна. Ще кажете, че там стандартът е друг, което е така, но основните суровини и фактори определящи цената (дизел, битум, техника и т.н.), са на същите цени като там.

    Коментиран от #16

  • 16 Jesika

    3 0 Отговор

    До коментар #15 от "Танас":

    Така е, но в "белите държави" защо на никой не му минава през ума да не си плаща задълженията и за укриване на данъци влизат в затвора и най-големите "играчи". Просто тук държавата не си върши работата, всичко е на принципа "тоя е мой човек" и т.н. Ако вкарат пет човека зад решетките за 1 година например за неплатени данъци, да видиш как всички ще се юрнат да плащат. Всичко е сбъркано в държавата ни, затова и не знам кога и въобще дали ще се оправим някога. Но пък в крайна сметка аз си плащам като "поп" и искам в замяна да карам колата си по хубави пътища, да не гледам заринати с боклук кошчета пред блока и т.н. А дано, ама надали!

    Коментиран от #22

  • 17 тиква

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "я съм от село":

    бойко-тиквата ще оправи всичко гласувайте пак за него
  • 18 Недоволен

    4 0 Отговор
    Прост и разединен народ - управници кр...ни , със самочувствие на световни спасители - липса на държава , по-скоро е територия . Тези , които ни ръководят , би трябвало да са елита на нацията , тогава защо докато стигна до кварталната бакалия виждам поне десетина по-честни и интелигентни човека ?
  • 19 raizen

    1 0 Отговор
    който има съмнение относно корупцията и/или качеството на полаганите материали и/или способностите на работниците, да мине по "ремонтираното" цариградско шосе в София. Моста над автоборсата в Горубляне е най-показателен. Стоя затворен сума време, уж го правиха от-до - с полагане на основи, изолации, междини и т.н. Само месец след като го пуснаха, пак затвориха по едно платно и наново правиха междините. Сега, половин година по-късно, асфалта е нацепен по дължината почти на целия мост!!!. И забележете тук говорим за основен, доста натоварен път, на един от входовете на столицата, където мониторинга би трябвало да е най-висок.
  • 20 Zlati zlatistia

    0 1 Отговор
    az pak shte karam s 100km/h
  • 21 bate goiko

    0 0 Отговор
    тази година за последно плащам данъци и винетки.значи държавата може да каже пари няма-умирайте по пътищата, а аз не мога така ли.еми и аз нямам пари.сори майкъл
  • 22 Танас

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "Jesika":

    Нещата ще се оправят когато всеки започне да си върши работата точно, съвестно и честно, защото държавата не е някаква абстрактна фигура. Тя е сбор от населението, което обитава територията ѝ. Държавните органи, дали на изпълнителната, съдебната или законодателната власт, се попълват с хора, част от същото това население. С други думи държавата и органите ѝ са пряка функция на нас самите - българите. Политиците (народните представители) са извадка от същото това население - нито един от тях не е паднал от небето или да е внесен от друга държава. Ние българите сме същите каквито са и политиците ни - не всички са корумпирани, некадърни и алчни, но в голямата си част сме такива. Направете си експеримент, попитайте хора от обкръжението си какво биха направили в ситуация, в каквито попадат политиците ни и ще видите, че 6 от 10 човека, ако не и повече, ще постъпят точно както политиците - ще крадат, ще мамят, ще назначават свои близки - с една дума ще ползват неправомерни облаги. Ще се шокирате от отговорите, които ще получите. Примерите ги виждате пред очите си ежедневно - по светофарите - предреждане от грешната лента, за да не чакат в задръстването; предпреждане по опашки в магазини и институции; предлагане на рушвети, вместо да се понесе отговорност; незачитане на ред и правила и още много други. Изводът е, че можем да се сърдим само и единствено на себе си. Затова и казвам, ако искаме промяна, всеки трябва да работи и живее съвестно, честно и според правилата. Изостанали сме чисто цивилизационно от обществата, към които се стремим и то по съвсем обективни причини. Когато хората по Западна Европа са разбрали, че в крайна сметка се живее по-добре, когато има правила и те се спазват от хората, ние тепърва сме падали под турско робство.
    Така си мисля аз и не ангажирам никой с мнението си.

    Коментиран от #23

  • 23 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "Танас":

    Много добре описахте нашето племе господине , а аз се чудя защо Ганьо като отиде да работи и живее по Европата започва да спазва правила, закони , норми и ...... а тук не .
  • 24 гост

    0 0 Отговор
    Така се строи нова магистрала, не вярвам да го доживея това в БГ.
    http://vbox7.com/play:0a2da8bf12
  • 25 георги колев

    0 0 Отговор
    Направихме нови магистрали ,да вървим пеша по тях.
  • 26 гост

    0 1 Отговор
    То, и на новите отсечки трябва да се сложи ограничение. И те вече са с бабуни. Старите са на около 30-40 години - новите на 3-4, а разликата в настилката е малка. Сигурно е от „лош генетичен материал„ Искат да въвеждат тол такси. За какво?
  • 27 Vasik Atanasova

    3 0 Отговор
    КОЙ КАРА НА МАГИСТРАЛА С 90км
    КОЙТО ИСКА ДА ПЕСТИ
  • 28 PIRANHA

    0 0 Отговор
    Нали изтеглиха 16 милярда, бат Бойко нали се дуеше с магистралите, к'во стана та не вечерахме? Спокойно сега си разделиха парите по между си, ама що не даде господ да се паднат те в някоя от тия дупки по магистралата, да гръмнат медиите, че некой от тия е умрял, щото не си е свършил работата да оправи инфраструктурата
  • 29 PIRANHA

    0 0 Отговор
    Евала децата ни до девето коляно ще плащат робски вноски, за да могат да се радват 100 - 200 човека в държавата ни
  • 30 nov

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "я съм от село":

    да кажем копуват си разни хора от сегашното местно управление в нашата обшина чисто нови джипове киа .нуиндаи и ги регистирват за товарни с 14лева данак кои ги плаща другите 1000лева как ще имаме нещо наред та пътища ли бат боико ше тегли и прибира да плащат нищастниците като нас
  • 31 Майор Костов

    0 0 Отговор
    Ще връщат ли парите за винетки?

    Коментиран от #33, #34

  • 32 Киро

    0 0 Отговор
    Ало, тролът атакист под мене, пишещ под няколко имена, не е лошо първо да се научиш да пишеш, после да прочетеш каква е темата на статията, преди да си изливаш негативната помия!

    Доста цигани са по-грамотни от тебе!
  • 33 Киро

    0 0 Отговор

    До коментар #31 от "Майор Костов":

    Защо точно да ти връщат парите от винетки?

    Причина, нещо?

    Парите от тол таксите за магистралата ще ти върнат.
  • 34 onq s konq

    0 0 Отговор

    До коментар #31 от "Майор Костов":

    Естествено че ще ти ги върнат бе мейджър!Плещаш още веднъж винетката,връщат ти първите пари:)
  • 35 правда

    0 0 Отговор
    те отдавна трябваше да махнат табелите ,че тези пътища са магистрала.Срамота пред чужденците,магистрала с дупки и табела за скорост до 90 км/ч.Това са между селски пътища,ама пари от народа да вземат знаят.
  • 36 американ

    0 0 Отговор
    тя новата магистрала е наганата с дупки камо ли старата ...срам... и НОРОДЕ ПРЕТЕ ДА СИ КУПУВАТЕ ВИНЕТКИ >>>НЯМА СМИСЪЛ
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове