Last news in Fakti

30 Март, 2015 10:02 17 802 30

Ако Цветан Василев проговори, ще сложи точка на прехода

  • цветан василев-
  • христо ботев-
  • проговори-
  • прехода

Според адвоката на банкера, той знае много неща за политическия и икономическия елит на България

Ако Цветан Василев проговори, ще сложи точка на прехода - 1
Снимка: bTV

Когато се огласи всичко, което знае Цветан Василев, ще бъде поставена точка на прехода. Това заяви по bTV Христо Ботев, адвокат на бившия директор на фалиралата Корпоративна търговска банка (КТБ). Ден по-рано банкерът проговори в интервю пред Явор Дачков.

„Той е дал показания пред съдия в европейска държава, където това е възможно, а те се пазят при двама нотариуси в различни държави, като условието те да бъдат показани е настъпването на неговата смърт. Не вярвам, че това е блъф – за толкова години и с толкова контакти той има какво да разкаже. Според мен това е гаранция”, обясни адвокат Христо Ботев.

По думите му, в показанията на Василев става дума за политическия и икономическия елит на страната. „Ако тези неща излязат на бял свят, това ще е точката на прехода”, подчерта адвокатът.

„Дори в Сърбия тече разследване за заплахи срещу живота му – ще се окаже, че сръбските власти ще свършат работата на българските”, коментира още той.

Той обясни какво е накарало Цветан Василев да проговори точно сега и точно пред Явор Дачков.

„Аз с него се познавам от август 2014 г. Комуникирали сме много пъти, че той трябва да говори. Решихме, че ако ще говори, трябва да е първо пред прокуратурата, която обаче отказа. След като се заговори за сделката за „Виваком”, решихме, че сега е моментът.

“Той ще говори пред конкретни журналисти. С Явор Дачков никога не е имал конкретни отношения, а и той е писал критични неща за връзките на Цветан Василев с Делян Пеевски. Цветан Василев сега започва да говори. Той знае кои журналисти да избере, така че да не бъде обвинен, че те пишат каквото той иска да се напише”, обясни адвокатът.

Според Христо Ботев, Цветан Василев се е срещал с председателя на ГЕРБ Бойко Борисов в качеството му на опозиционен лидер по времето на управлението на кабинета „Орешарски”.

„Василев е предупредил Борисов, че се готви нещо срещу КТБ”, посочи той и допълни, че е банкерът е имал подобна среща и с гуверньора на БНБ Иван Искров. Искров обаче отрича такава среща да се е състояла.

„Дано разберем цялата истина, но не във връзка със смъртта на Цветан Василев”, коментира в заключение адвокат Христо Ботев.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 дрончо

    0 1 Отговор
    Лапетата от форума няма какво да кажат, явно са с бибероните в уста!
  • 2 123

    1 0 Отговор
    А каква е гаранцията, че това което ще разкрие е истина, а не провокация?
  • 3 дрСергей

    0 0 Отговор
    Напомня ми 90г.- Карамански сьщо беше заплашвал Ж.Ч. и той така си гарантира безопасноста........И шута Митьо Пищовчето се беше на....ак...ал...о.....Клоуни.......вервацтеим
  • 4 само селяните карат голф

    1 1 Отговор
    знае как Бойко и Делян и разни там обраха България нормално ама ако се оповести може би и тогава народа няма да се осети
  • 5 Jesika

    0 1 Отговор
    Няма да се Осети, ако е неграмотен като теб!
  • 6 Монго

    3 0 Отговор
    "...ще сложи точка на прехода." Еее, разгеле, сложихме точка на 45г. преход от някакъв си социализъм към несъществуващ комунизъм. Сега някой ще ни сложи точка на над 25 г. преход към "демократизъм". Все някой ни слага нещо, някъде. Не ни ли омръзна да ни...
  • 7 Джон Смит

    2 0 Отговор
    Да говори или чака да му се плати, а?
  • 8 6666

    1 0 Отговор
    Вече 25 г. чакаме края на прехода,а той бил толкова близо ,само Ц.Василев да "изкара" на бял свят някой неща.
  • 9 GROZEN

    1 0 Отговор
    Който каквото и да говори едно е ясно!Цялата ни държава е една голяма кофа с л..на още от 70 те години и до ден днешен режисьорите са едни и същи само че от по новото поколение /внуци пра внуци и роднини разни/затова не ни занимавайте с вашите проблеми защото накрая ще ви го навреме.......... Румъния е близо може и с бинокъл да се види:
  • 10 Кибик

    2 0 Отговор
    Каква е гаранцията че Мустаканчо ще говори истината? Нека говори каквото иска, но да каже кой е дал и кой е взел парите, през какви сметки, през какви офшорки и през какви подставени лица са правени преводите. Това е нещо което лесно може да се провери и докаже ако многоуважаемият пълничък господин с очилата и чантата и кривосъдната ни система си свършат работата
  • 11 стар айдук

    0 0 Отговор
    Че крадат е истина занимавам със строителство и като ми кажат че една подпорна стена за сто хиляди струва 900000лв. ми то егати и кражбата-законна или както те я наричат официална.
    Ама като лапаш голям залък може и да ти приседне.
  • 12

    0 0 Отговор
    Ами крайно време е за точка.........най вероятно няма да има смелост да говори...... нека говори, не искам да съм лош пророк, но ако е поръчан един път едва ли ще му се размине.........
  • 13 кико

    1 0 Отговор
    Ами нека си каже човека що вие се косите кво ще каже ???
  • 14 Пепо

    1 0 Отговор
    Е, ха де, не че ще каже нещо дето не се знае, ама поне точката ....така да се каже, ако ще я слагат...? -щото Март месец мина.
  • 15 TODOR STOYANOV

    0 0 Отговор
    ПОСЛЕДНИЯТ КОСТЮМ...ДЖОБОВЕ НЯМА!!!
  • 16 МАК

    2 0 Отговор
    Га ядоха кИфтетата мълчаха, сега рИвЪт.
  • 17 бай Шиле

    1 0 Отговор
    Нормалните Българи отдавна чакат край на този "преход" за да могат най-накрая да започнат съществуването си!Трябва да ускорите слагането на точката.
  • 18 1234

    1 0 Отговор
    Нека да направят публичен процес,и Василев да говори какво и станало,кой окраде парите,но всичко това по телевизията на живо, какво ще се крият нека видят хората какви са ни управлявали и да си дадат сметка какви ще избират за напред на изборите,а тези които са крадили да отидат в старите не ремонтирани затвори.Аман вече от лакомници и ненаситници.На оня свят няма да ви трябват пари бе крадливци такива.
  • 19 Plovdiv

    2 0 Отговор
    Аз пак да попитам: Защо според иначе "независимата и безпристрастна" българска журналистика, споменаването на името "пеевски" е равно на истинско табу?! Шубе?! Или пари?! Защото това са единствените две обяснения! И какво ще се случи, когато истината излезе на бял свят? Дано "преходът" свърши колкото може по-бързо...
  • 20 Асеновград

    0 0 Отговор
    С тоя преход пропиляха държавата,нека тоя проговори и ако не го нааправи ЕС да търси обяснение от този -да обясни как нашите политици са крали и са пропиляли държаавата ни
  • 21 Икономист

    1 0 Отговор
    Къде си батко, къде си батко, да пропееш сладко, сладко...
  • 22 герман пауър

    0 0 Отговор
    Кво има да ми говори, да не съм сляп. Доста хора знаят истината за прехода, но какво от това, като освен да имигрират друго нищо не могат да направят.
    Който остане ще плаща, децата му ще плащат, внуците му ще плащат за обяда на дъртите комунисти, от който не са видели абсолютно нищо.
    Който остане в България, трябва да е наясно, че ще работи и изнемогва за върхушката от червени лентяи и плямпачи.
  • 23 герман пауър

    1 0 Отговор
    Дори и Бай Цецо да каже истината, пропагандата в Бълагрия е толкова силна и мозъците на хората са толквоа промити от държавна сигурност, че със сигурност ще заглушат истината или ще я размият дотолкова, че хората няма да могат да разберат, кое е черно и кое бяло.
  • 24 гражданин

    1 0 Отговор
    А защо този човек не е казал тази истина по-рано?! "Преходът"трае вече 25 години.Или престъпниците взеха да се настъпват помежду си.А по повод изказването ,че Е.С. ще ги "накаже",това е невъзможно.И Е.С.,и САЩ, и съседите имаха интерес да завземат нашите пазари,да ликвидират енергетиката и промишлеността ни,също и селското стопанство.Накратко имат интерес от разграбена държава.По-добре ние сами да се опитаме да си въведед ред в държавата и "политиците" ни да спрат да служат на чужди интереси.Редно е да започнем действително нормални и прагматични отношения и с Русия и с Е.С.,които да са основани единствено на интересите на БЪЛГАРИЯ.Ако имаме развита енергетика ще имаме и тежка промишленост и металургия,които водят след себе си лека и химическа промишленост,машиностроене и селско стопанство.Всички тези отрасли са неразривно свързани помежду си.Тогава ше се появят и нормални инвеститори-например "Мерцедес","Волво","Сетра","Кроне","Дънлоп" и т.н.Това е истината,но тя е неизгодна за нашите престъпни и продажни ръководители.
  • 25 прост народ слаба държава

    1 0 Отговор
    Прост народ-слаба държава.........
  • 26 Проста нация

    1 0 Отговор
    Няма на кого да се сърдим нацията ни е толкова проста и неграмотна, че няма как да се оправим с такъв народ, няма и на кого да се сърдим. Малоумщината и неграмотноста дебнат от всякъде само вижте, Бареков влезе в парламента това е показателно, каква мърша сме и ще завърша с едно стихотворение на Славейков:

    Не сме народ, не сме народ, а мърша,
    хора, дето нищо не щат да вършат.
    Всичко тежко, всичко мъчно е за нас!
    "Аз не зная! Аз не мога!" - общ е глас.
    И не знаем, не можеме, не щеме
    да работим за себе си със време.
    Само знаем и можеме, и щеме
    един други злобно да се ядеме...
    Помежду си лихи, буйни, топорни,
    пред други сме тихи, мирни, покорни...
    Все нас тъпчат кой отдето завърне,
    щот сме туткун, щото не сме кадърни...
    Всякой вика "Яман ни е нам хала!" -
    а всякому мерамът е развала...

    Не сме народ! Не сме народ, а мърша,
    пак ще кажа и с това ще да свърша.
  • 27 ааааааа

    0 0 Отговор
    Е кво толкова ще каже ? Освен да излязат наяве кредитните милионери в БГ.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Реалист

    0 0 Отговор
    Напълно подкрепям № 24/Гражданин/. Крайно време е да защитаваме само българските интереси и да спрем да се дупим на едни или други велики сили. Колкото повече и по-разнообразни инвеститори
    има в страната, толкова повече ще се конкурират и ще е по-добре. Защо да няма и Южен поток и Набуко, АЕЦ Белене и американски мощности в Козлодуй? Замисляте ли се колко сериозни промишлени чуждестранни инвеститори ще дойдат и колко стотици хиляди работни места ще се отворят? Нека всеки който не иска държавни пари и държавни гаранции да строи мощности. По този начин избягваме всякаква икономическа зависимост от тях - ако не предлагат курентни цени с нищо не сме им задължени и ще купуваме от други. Това може да стане само ако половината българи спрат да слугуват на руснаците, а другата половина на американците и всички заедно работим само за българските интереси.Не пропилявайте бъдещето на децата ни заради дребни лични интереси!!!!

    Коментиран от #30

  • 30 Перипенинско

    0 0 Отговор

    До коментар #29 от "Реалист":

    Защото, приятелю, токът, произведен от АЕЦ Белене и новите мощности в Козлодуй, няма да има на кого да се продаде.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове