Last news in Fakti

30 Март, 2015 17:10 1 975 8

Протестна мрежа пита Борисов: Искате ли истината за КТБ?

  • протестна мрежа-
  • борисов-
  • искате ли-
  • истината-
  • ктб

Пет предложения към управляващите в посока разкриване на корупционните схеми, които създадоха и фалираха банката

Протестна мрежа пита премиерът Бойко Борисов: Искате ли истината за КТБ?. Това направиха в отворено писмо, което разпространиха в отворено писмо.

Те правят пет предложения към управляващите в посока разкриване на корупционните схеми, които създадоха и фалираха банката.

Ето и пълният текст на отвореното писмо:

"Уважаеми г-н Борисов, господа от управляващата коалиция,

Истината за черната кутия КТБ започва да излиза, но на малки части и изключително бавно. Ние, като вносители на сигнала до прокуратурата, по който започна цялото разследване на банката и нейния регулатор, сме силно заинтересовани тази истина да излезе наяве, а държавните средства за изплащане на гарантираните депозити да бъдат върнати. Ето какво конкретно Ви предлагаме, ако желанията ни в тази насока съвпадат. Ние смятаме тези предложения за изключително важни за защита на обществения интерес и битката с корупцията по високите етажи на властта:

Първо, специалната парламентарна комисия за КТБ максимално бързо да изслуша – независимо къде и как – основните участници в схемата КТБ, започвайки от Цветан Радоев Василев, контролиращ собственик на банката, и Делян Славчев Пеевски, депутат от ДПС със стар автомобил и скъпа частна охрана. Това изслушване трябва да се случи веднага, независимо къде и как.

Второ, синдиците на КТБ, избрани и въведени в банката от Вашия финансов министър, да публикуват не само всички направени цесии и прихващания, но и списък на най-големите кредитополучатели, заедно с техните кредитополучатели т.е. крайните получатели на парите. Само така ще видим кой се е облагодетелствал от “специалните инвестиционни дружества” на Цветан Василев. Кавичките не са случайни.

Трето, международното разследване на КТБ, гласувано и в парламента, да стартира веднага, като наетите експерти да имат поставена много ясна и точна задача за проследяване и събиране на активите на банката. Знаем, че има подобно разследване в прокуратурата и искаме да ви напомним, че не това гласувахте в Народното събрание.

Освен това, правителството да настоява новото ръководство на ДАНС да разследва веднага цялата афера, като започне от свое вътрешно разследване как и защо беше допуснат целият риск не само за финансовата стабилност, но и за националната сигурност на страната. Нека припомним, че милиарди от парите на данъкоплатците има и в друга банка и те също очакват връщане.

Международният одит на българската банкова система, който беше обявен от Вашето правителство, да стартира незабавно, за да знаят българските граждани и Европейската комисия какво се случва всъщност в нея и има ли всъщност надеждни финансови регулатори в България. Само така ще знаем дали държавата спасява с наши пари работещи банки или други финансови схеми с особен статут и политическа протекция.

Уважаеми г-н Борисов,

Битката с корупцията, която обявихте че сте готов да водите, е невъзможна без разплитането на огромна афера като тази в КТБ. Сега е моментът за истински действия в тази посока и амо така ще стане ясно кой е част от този модел и кой иска да се бори с него. Затова очакваме от Вас да заявите ясно и точно дали наистина сте се виждали с банкера Цветан Василев и депутата Делян Пеевски и какви са били целите на тези срещи.

Ние питахме КОЙ, когато Вие бяхте в опозиция, ще питаме и сега, докато не получим отговор."

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 истина една

    0 3 Отговор
    къде са протестерите сега

    Коментиран от #4

  • 2 евала

    0 1 Отговор
    браво
  • 3

    1 0 Отговор
    Борисов не е сигурно дали ще има смелост да се бори с корупцията......ако получи и той заплаха.......а може би и той е част от модела КОЙ.....сега е момента да докаже, че не е......иначе по добре да си ходи......
  • 4 BENZ

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "истина една":

    chakat stanishev da im plati
  • 5 неутрален

    2 0 Отговор
    Каква протестна мрежа сте? Та нали получиха от Ваще хора хубави длъжности като съветници и още какви ли не. Надигате уж глас, за да Ви затворят и на Вас устата с нов назначен, е не че не ви е това целта. Чакате го с огромно удоволствие ново назначение на някой от Вас. Ако бяхте принципна протестна мрежа до сега не трябваше да стоят площадите празни. Колко тъпи и неграмотни хора се назначиха без това да са им областите, но ВИЕ ДОВОЛНО МЪЛЧИТЕ, БЕЛКИ НЯКОЙ СЕ СЕТИ ЗА НЯКОЙ ОТ ВАС И ДА ГО ПРИВИКА ЗА НЯКОЕ МЕСТЕНЦЕ. ХАЙДЕ СТГИГА СТЕ СЕ ПЕРЧЕЛИ, ЧЕ ВЪРШИТЕ НЕЩО СПРАВЕДЛИВО И ДА СЕ ГАВРИТЕ С ЧЕСТНИТЕ ХОРА.
  • 6 Борката от Банкя

    2 0 Отговор
    Много добре вникнете в изказването на премиера -Не гледайте какво става в Румъния, това е правено в България !Сега искаме спокойствие за тамборите, като Христо Бисеров да се измъкнат безнаказано и да си изпълним предизборните обещания!
  • 7 бате Гойко ти си мъж

    1 0 Отговор
    Бате Гойко е част от тази корупционна схема и нежеланието да се бори с нея го доказва. Колко време още ще чакаме да започне някакво разследване на аферата КТБ? 20-30 години? Гойко е голям ама на приказките, приказки от 1001 нощ с, които си омайва скудоумния електорат.
  • 8 бате Гойко ти си мъж

    1 0 Отговор
    Румънската прокурорка, която се бори, ама наистина с корупцията каза, че борбата с корупцията може да протече само по един единствен път, насилствен, няма друг начин. С тия "протести" олигарсите ще си го преместят от единия крачол в другия, с протести, като тия не става!
    Не им ли запари, не устетят ли жегата, няма да свършат нищо, защото така им е по изгодно.
    Какво им пука на милионерите за вашите проблеми? На тях им е гот, живеят си живота, харчат си парите, които НИЕ ще връщаме!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове