Last news in Fakti

1 Април, 2015 13:31 902 0

Излишъкът в бюджета към март е 250 млн. лв.

  • бойко борисов-
  • гкпп капитан андреево-
  • лиляна павлова

Приходите ще продължат да нарастват, убеден е Бойко Борисов

Излишъкът в бюджета към март е 250 млн. лв. - 1

Към днешна дата за март месец имаме събрани 250 милиона лева повече. Това е общо над 820 милиона. Това не означава, че отсега ще направим сметка какво ще правим с тях, тъй като дупката в бюджета е 2 милиарда, заяви премиерът Бойко Борисов от парламентарната трибуна, след въпрос на депутат от Реформаторския блок.

Борисов е убеден, че приходите ще продължат да нарастват, а как ще се похарчим - ще реши парламентът. Опитваме се да направим повече приходи, каза той.

„Ние се опитваме да събираме повече приходи, но далеч сме от мисълта, че тук ще спрем и това ни е достатъчно. Апетитите на министрите са огромни, нуждите са огромни, но основната цел е да запълним дупката, за да не пипаме парите от дълга”, заяви премиерът.

Борисов подчерта, че ако парите се увеличат до 130 – 140 млн.лв., ще бъде проведен дебат къде да бъдат дадени допълнително пари.

Той поясни, че има отсечки на магистралите, които не са ремонтирани от 40 години. Само трийсетина километра в участъците на Пазарджик и Пловдив, и след Шумен ще изискват около 100 млн. лв., заяви премиерът. Той повтори, че тези въпроси ще бъдат поставени за решаване в парламента.

„Ще го поставя като тема и ще го решаваме заедно. Преди няколко дни, въпреки това което правим - звеното, което създадохме без много да се шуми – прокурори, данъчни, полицаи, което всяка сряда събираме на оперативка, дава резултат, но констатациите са, че пробивите в системите са огромни. Затова съм разпоредил две основни теми, които трябва да развием в краткосрочен план, вкарваме допълнително дори администрацията на НАП, Митници, Гранична полиция”, каза още Бойко Борисов.

„Приходите ги имаме благодарение на това звено и то ще усили дейността си. Убеден съм, че приходите ще продължат да нарастват, а как ще ги похарчим, ще реши парламентът”, категоричен бе министър-председателят.

Борисов заяви, че има теми, по които хората биха предпочели да им се каже друго, но той е привърженик на истината. Той подчерта, че страната ни има ясна евроатлантическа позиция.

„Настояваме за спазване на Минските споразумения. Надявам се лидерите в Европа, Русия, Америка да намерят дипломатическо решение на въпроса”, каза още Бойко Борисов.

Премиерът бе категоричен, че няма да прекратим съществуването на български бази под българско командване за съвместно учение със Съединените щати.

„На Европейския съвет винаги сме защитавали тази теза - по най-бързия начин, дипломатичен да се реши конфликтът в Украйна, той с оръжие няма да бъде решен. Затова ние сме били една от държавите, които са настоявали да не се изпраща оръжие към Украйна и да не се дава военна помощ”, каза Бойко Борисов.

Във връзка с наложените санкции върху Русия той обясни, че това са негативни последици, които ги има във всички държави в Европейския съюз. По думите му, санкциите влияят върху Русия и загубите там са огромни. „Надявам се именно в смисъл на санкциите в това да се гарантира Минското споразумение и да спрат да умират хора в Украйна”, коментира още премиерът.

Министър-председателят посочи, че в една действително сложна коалиция, в сложно време, не се управлява лесно и не се взимат лесно решения.

„Преди изборите не сме давали дори илюзия на хората, че с Реформаторския блок, Патриотичния фронт и АБВ ще управляваме заедно. Аз многократно на министрите, не само от Реформаторския блок, но и от АБВ, и от ГЕРБ съм им казвал да бъдат внимателни там, където хората са професионалисти”, обясни Борисов.

Бойко Борисов подчерта, че всеки един от министрите носи своята персонална отговорност за назначенията.

„Сигурно има някъде назначения, които не са най-добрите, когато се събираме, в ГЕРБ много силно се протестира за някои назначения, но това е коалицията. Ако някъде има партийно уволнение на кадърен човек, моля да ме информирате”, призова той.

Относно данните за неправомерно уволнени кадри, премиерът пое ангажимент да провери случая.

„Ще разговарям с Лукарски. Не случайно говоря много пъти за толерантността и това да бъдем и хора, и държавници, и политици. Когато ГЕРБ стана първа политическа сила, но остана в опозиция, десетки хора ми даваха заповеди как са уволнявани - казах им, че ще ги върна на работа. Спрете се, защото аз съм спрял поне 300 назначения, които са ми предложили”, каза още Борисов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове