Last news in Fakti

1 Април, 2015 15:59 2 688 7

Защо няма задържани за възгласите "Българите на кайма"?

  • "българите на кайма"-
  • задържани-
  • роми-
  • сливен-
  • "атака"-
  • илиан тодоров-
  • румяна бъчварова-
  • циганите

Циганите безчинстват в цялата страна и няма държава, която да ги спре, заяви от парламентарната трибуна депутат от Атака

Защо няма задържани за възгласите "Българите на кайма"? - 1
В Сливен стотици излязоха вчера на протест под наслов "Аз не съм кайма!". Снимка: БТА

Скандалните възгласи „Българите на кайма!“ и „Българите на сапун!“ на жители на циганската махала в Сливен по време на тв репортаж на журналистката Миролюба Бенатова влязоха и в днешния парламентарен блиц контрол.

Депутатът от „Атака“ Илиан Тодоров отправи въпрос към вицепремиера и вътрешен министър Румяна Бъчварова защо още няма задържани цигани за „Българите на кайма”.

„Задържани ли са лицата от кв. „Надежда“ в Сливен, които са скандирали „българите на кайма“ и „българите на сапун“? Има ли образувани досъдебни производства срещу циганите, които са си позволил да подбуждат насилие и омраза към българите“, запита той, като припомни, че според Наказателния кодекс това е престъпление, което се наказва с глоба и лишаване от свобода.

Министър Бъчварова не можа да даде конкретен отговор, защото се цитирало медийно събитие, което на засягало пряко политиката на вътрешното министерство, но се ангажира да провери случая и да информира народния представител.

Националистът заяви, че това е поредното нагло изказване на цигани, като съобщи, че днес ром е разбил главата на жена в Сандански и припомни трагедията отпреди седмици в Правец, когато циганин преби до смърт възрастен човек в Правец заради забележка.

„Всеки ден сме свидетели на поредните нагли безчинства, кражби, убийства и изнасилвания от цигани, които тормозят българските граждани. Българите вече са принудени да спят в оборите със своите животни, за да не бъдат откраднати от циганите“, добави още Тодоров. Той припомни, че въпросът за циганската престъпност и предприетите мерки спрямо нея е задаван и на предишния вътрешен министър Веселин Вучков, но резултат все още няма.

„Циганите безчинстват в цялата страна и няма държава, която да ги спре“, заключи Тодоров.
Бъчварова отговори, че органите на МВР действат по еднакъв начин по отношение на българските граждани и не ги делят по етнос.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 kukoto

    0 0 Отговор
    Та ние вече сме ! Колко българи бяха убити от цигани напоследък? Или за властта това не е критична маса все още?

    Коментиран от #4

  • 2 Klozet Fekalov

    0 0 Отговор
    Няма такава долна държава с такава поробена нация,като БългагаУЗИЯ....цял живот сме били такива и така ще си изчезнем от картите..,може би само при КАНовете не е било така.А не е трудно по 200 човека да влезнат в махалите (на Пловдив,София,Сливен и навсякъде с по-големи фабрики за сапун),първите м....ли да изцвилят на умряло и дръгите ще се разбягат.страхлив,само като са по-много имат някъв кураж.......
    е и после през жълтите павета да минат...,и там е страхлива
  • 3 S Doichinov

    0 0 Отговор
    Има циганска махала-има проблем.Няма циганска махала-няма проблем.Така се спестява от помощите(от нашите джобове),ток няма да крадат,вода няма да крадат и няма да скандират.На ход е държавата.
  • 4 Goliat

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "kukoto":

    Нека без да съдим, да помолим господин цар Местан да коментира изказванията на електората си.
  • 5 KoKo

    0 0 Отговор
    Здравейте на всички интересуващи се от темата. Мисля че е крайно време народа да постави въпроса пред управляващите - До кога? До кога ще продължават безнаказаните безобразия на циганите, всеки ден всички чуваме за най - различни безчинства. Грозната истина е че България се превръща в една циганска държава и скоро "малцинството" както все още наричаме циганите ще бъдем ние а не те! Защото всеки ден хиляди българи напускат родината с еднопосочен билет. Но на нашето правителство това не му прави впечатление ( нито на което и да било от предишните правителства)!
    Г-жа министърката не можела да даде конкретен отговор защото " се цитирало медийно събитие което не засягало пряко политиката на вътрешно министерство",какво означава медийно събитие - това да не е чалга концерт (примерно). Драги ни управници колкото по-дълго се правите на слепи за назряващата етническа криза толкова по-дълбока
    ще бъде тя. "Чест и почитания" за нашето правителство на което нищо не е в неговата юрисдикция щом не се касае до кражба на държавни пари!!!
  • 6 Росен

    0 0 Отговор
    Българи, спрете да плащате данъци да видим откъде ще се намерят пари за помощи на смърфовете. Циганин да работи и плаща данъци не съм видял. Както каза преди 1-2 години кмета на Ихтиман, че за два мандата откакто е кмет, не е виждал циганин да влиза в данъчната служба. Плаща ме им ток, вода, помощи, изсякоха горите, крадат пребиват възрастни хора. Докога? Нека всички организации - защитници на тези, като Хелзински комитет да си ги осиновят и да си ги гледат, ама не тук.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове