Last news in Fakti

2 Април, 2015 09:04 1 303 8

Целенасочено се подклажда расизъм в малцинствата

  • целенасочено-
  • подклажда-
  • расизъм-
  • малцинствата

Според евродепутата безспорно ромите у нас се използват политически

Целенасочено се подклажда расизъм в малцинствата - 1
Снимка: Нова телевизия


Репортаж на Миролюба Бенатова, който бе излъчен тази неделя, разбуни духовете не просто заради репликата на ромски деца, които казват „Българите на кайма”, а заради много въпроси, които си задаваме ежедневно. Освен протест в Сливен, репортажът предизвика и политически реакции. Лидерът на ДПС Лютви Местан заяви, че осъжда тези реплики.

"Тази реплика е показателна, защото с часове никой не спря тези деца да говорят глупости. Въпрос на възпитание е. Оттам нататък идват и всички останали въпроси”, коментира по Нова телевизия Миролюба Бенатова.

"Държавата и всички системи, които функционират в нея, така действат или бездействат, че създават усещане за безнаказаност на определени групи хора”, на мнение е журналистът.

"Безспорно ромите у нас се използват политически, в това число и ДПС. Да, няма държавност – има цели територии в Българи, които са автономни цигански райони. Те знаят какво да говорят на социалните, пред камерите, знаят как да си искат правата, но въпреки това казват, че законите важат за българите и държавата плаща пари. Това е целенасочено подклаждане на расизъм в малцинството”, заяви евродепутатът Ангел Джамбазки.

"Тези хора нямат представа от това какво значи българин, български гражданин. При тях емоциите са доста по-интензивни. Там расте поколение, което не е образовано. Ние многократно бием тревога по тези въпроси. Езикът на омразата показва, че липсва държавност”, на мнение е депутатът от ДПС Янко Янков.

Преди години случаят със социалния работник от Пловдив Ангелина Петрова скандализира обществото, защото тя беше уволнена, защото е спряла помощите на десетки семейства, смятайки, че не заслужават да получават помощи. Стигна се до там, че ромите, на които бяха спрени помощите, й посегнаха - тя бе скубана и влачена в "Столипиново".

"Ромите са абсолютно наясно с правата и законите и са обучени по какъв начин да източват държавата”, заяви Ангелина Петрова.

"Ако никой не отиде на място и провери какво е декларирано по молбите им за помощи, може да се раздават просто ей така едни пари. Малко социални работници го правят, защото се страхуват да влизат по домовете. Отидох в една къща, в която има телевизор за 2000 лева, луксозно обзаведена, на два етажа. Видно беше, че хората живеят добре. В друга пък имаха магазин, а хората обясняваха, че не е техен”, обясни Петрова.

Според нея има пропуски и неправилно функционираща система.

"За напрежението, което се създава, нито ромите са виновни, нито социалните работници, които в един момент са притиснати и не могат да си свършат добре работата”, на мнение е тя.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 adolf

    0 0 Отговор
    А бе що не си заврете расизма и модерните(западни) начини за справяне с циганите .... ? Само знаят да взимат без да са свършили работа и за една стотинка. Какъв е смисълът от циганите, защо въобще живеят. Един на милион да става за нещо. И докога ще ги храним, докато се изравнят по бройка с нас или докато се спука балона на търпението и не ги избием. Нека си ги вземат в Брюксел и да ги правят хора там. На мен не ми трябват в тази държава !!!
  • 2 123

    0 0 Отговор
    цигани и дпс на война срещу българи,това е положението и всички го знаят.ЩЕ ИМА ВОЙНА ,но затова не са виновни обикновени хора,а политиците от всички цветове.Как така на едни са дадени права,а на българи само едно право да храни тези паразити.Паразит ,който не работи съзнателно с цел да смучи финанси от нормални работещи хора.Всеки сам да се определи към коя група да се причисли.
  • 3 BMW

    0 0 Отговор
    Това са мног нагли и нахални създания, ние Българите сме дискриминирани а не тези хоро който живеят на наш гръб. Докога ще търпим подбно отношение.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Българин

    0 0 Отговор
    Всъщност това не е расизъм, защото за съжаление с циганите сме от една раса: индоевропейската. Това си е чиста дискриминация над българския етност и то в собствената ни държава. Някой не си гледа работата и това е. Циганските гласове ще ни излезнат скъпо след време, и те не след дълго. Затова задължителното гласуване е задължително, слес което платените им гласове на пълни неграмотници няма да имат никакво значение. Но проблемът ДПС остава. За ДПС дори етническите турци вече не гласуват както едно време и те се насочиха към циганите, което обаче се получава като взривоопасна смес. Агресивната мюсюлманска религия съчетана с простотията на циганите отива на недобре. Искат българите на кайма, а наредени за помощи, които идват от българите. Ми спрете им помощите. Нямат един внесен лев в НОИ, а им се плащат космически суми за майчинство, за инвалидност, за социални и за каквото се сетиш. А те ще ни правят на кайма. Аз викам по 1500лв. на дете на българските майки, а ония да си търсят лесното като се имат "на гол г.з чифте пищофи".
  • 6 ами да

    0 0 Отговор
    Абе, подклаждат те, докато не скочим да ги изтребим. Въглена тлее, става жарава и после - огън! Дано съм жив да помогна! Такива не ни трябват. На влаковете и в Индия, или на шлеповете и в морето. Всякак ще ни излезе по-евтино от сегашното положение да ги храним.
  • 7 ха

    0 0 Отговор
    Системата е проста-средно образование минимум ,за да можеш да гласуваш!
  • 8 не искаш и да знаеш

    0 0 Отговор
    Не искам да съм лош порок но един ден когато Европа не може да реши проблема със емигрантите и ни обърне гръб тук ще стане като в Югославия. Само , че войната ще е с циганите и изхода няма да е в тяхна полза определено. Те са толкова глупави ,че не могат да осъзнаят как за 1 седм. няма да остане и един от ако на българите им писне. Гледайте филма хотел Руанда и ще видите до какво може да доведе всичко това. А до експерта по расите, искам да му кажа че няма индоевропейска раса, а индоевропейски езици , което е съвсем различно. Индианците и някои африкански държави също говорят на индоевропейски езици, но не са от бялата(евопидна) раса.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове